Onsdag 22 augusti

Vi fick i uppgift att hitta en krönika att ta med till skolan och analysera. När jag sitter och läser igenom en könika, där krönikören bla tar upp att killar har gruppsex med drogade tjejer, så skriver hon också att skönhetsredaktören Monica Jonsson i en debattartikel skriver att "tjejerna har sig själva att skylla och att man måste ha en viss attityd för att undvika att bli våldtagen".
Nr 1: Att man ens skriver att "tjejerna har sig själva att skylla" när det handlar om våldtäkter, alltså tvingats till sex vid fullt medvetande/ medvetslösa (båda är lika hemska), av någon, i det fallet, grovt störd kille. En följdfråga blir då direkt;  Varför våldtar man? Får killarna (jag säger inte att det är bara killar som våldtar men till 99% så är det faktiskt killar som gör det) inte knulla på annat sätt, eller känner dom någon slags upphetsning i att våldföra sig och ha samlag med en EJ VILLIG tjej? Hur går det till i huvudet på en sådan? jag får inte ihop det..
Nr 2: Monica Jonsson skriver också att "man måste ha en viss attityd för att undvika att bli våldtagen". Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det, men att man ska behöva springa runt och vara stentuff tjej som har en sån jävla attityd att inte en kille ens vågar komma i närheten av en låter inte särskilt troligt. För det första måste man ju kunna gå ut någonstans utan att perversa (ja, perversa! står man och glor på en tjej i tonåren när man själv är 40+ så känns det väl inte helt fräscht..) gubbar ska stå och glo på en helt odiskret. Tjejer måste väl kunna röra sig utanför sin dörr utan att dom ska få kommentarer hit eller visslingar dit eller bara en jävligt sliskig blick. Det känns inget bra killar/män/gubbar, lär er det! Man får klä sig precis hur man vill utan att ni snuskiga människor står och blir kåta och börjar talla fast ni fått ett NEJ! Ni får väl hålla era kletiga små fingrar i styr och RESPEKTERA det motsatta könet. Det tillhör väl vett och etikett att inte börja talla på en okänd tjej, som dessutom säger nej!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback