12 sept onsdag

"Ungdomarna förnedras och sups fulla på nollningen, sen läggs bilder på de halvnakna eleverna ut på Internet" skriver tidningen Metro, och har de värsta nakenbilderna från internetsajten på sin FÖRSTASIDA!


I tidningen idag ligger nakenbilder på första sidan. Man kan ju inte undgå att läsa under bilden och "nollning" är huvudordet i artikeln. Näst intill nakna tjejer och killar "nollas" på bilderna och tidningen klagade på att nollningslekarna går överstyr och bilderna på nakna tonåringar läggs ut på en sida på Internet där 14000 hade vart inne och tittat. Okej, det är fruktansvärt, men utöver att dom blir utlagda på Internetsida, tidningen publicerar bilderna på FÖRSTASIDAN! Här klagas det på att bilderna läggs ut på Internet (är det ovanligt? Vad väntar dom sig liksom, att dom sitter och klistrar in bilderna i ett fint fotoalbum som skickas runt i klassen..) och så publicerar tidningen de värsta bilderna på sin förstasida. Det är väl för fan ännu värre, där hela svenska folket och föräldrar och folk man INTE vill ska se bilderna, lätt läser igenom och vet precis vad det handlade om. Det räcker väl med förnedringen på Internet. Och nu i nollningstider, det enda som skrivs om, är de hemskaste och mest sjuka nollningarna som gjorts som det skrivs om. Att lägga fram nollningar på det sättet känns ju inte helt fair play. Nollning handlar om att "inviga" ettorna i den nya skolan. De får göra en kul grej med klassen (sammanhållningen ökar) och en hel del utmaningar. Sprit ingår säkert i många av nollningarna, men dom kloka nollarna gör klart från första början att INGEN behöver dricka spriten. Visserligen finns det tillgänglig, men man har ett alternativ.


Man har hört om nollningar där eleverna fick ögonbindel och klä av sig, sätta på sig sopsäckar och gå runt och sjunga sånger. När dom senare tog av sig ögonbindlarna upptäckte dom att plastpåsarna var genomskinliga. Den mest omtalade är väl när en kille hoppade ner och dog på "svampen" på Stureplan. De som nollar har ett ansvar, dom är 17-18 år och borde ha en uppfattning om vad som är för riskfyllt, vad som är snäppet över gränsen, vad som är för förnedrande. Man måste kunna ha det omdömet att man förstår det, när man tar ut en hel klass på nollning.


Nollning ska inte smutskastas och förbjudas så hårt som skolorna och massmedia går ut med, folk måste bara skaffa ett omdöme. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback