Halv-tema-inlägg: Riccardo+Sv. rättssystem

ETT ÅRS UNGDOMSVÅRD!

Hur är svensk rättssytem uppbyggt, hur tänker domarna? Riccardos mördare ska få ett års ungdomsvård. För det första; ett år!? För det andra; Ungdomsvård!?

Ett år är INGENTING, dom här människorna har berövat någon livet! Det måste få konsekvenser, dom är i princip myndiga. Kom igen!

Ungdomsvård; Vad får dom göra där, sitta och prata med psykologer om hur synd det är om dom och om hur mycket dom lidit under denna jobbiga tid, få lite vett och etikett-utbildning eller vad? Det kallas fängelse.

Dock är Sveriges rättssytem för klent över huvudtaget tycker jag! Vi har inget livstid, eftersom livstid är 25 år, alltså begränsat. Man rymmer hipp som happ och man får ofta komma ut efter bara några år för "gott uppförande". Ofta är en ursäkt också att gärningsmannen var "psykisk sjuk". Ja men då ska inte människan gå runt på gatorna i samhället, det mår varken denne eller andra bra av. Sen är det även bevisat att de flesta återfaller i brott när de kommit ut ur fängelset igen, så ja.. Det känns bra. Heja Sverige!

Kommentarer
Postat av: anna

sverige i ett nötskal

SVERIGE ÄR BÄST!!!
(var nånstans?)

2008-05-06 @ 19:30:22
Postat av: Anonym

Tack

2008-05-06 @ 21:35:33
Postat av: Malin

Men åh, den muppade sig. Tack (igen, hehe)

2008-05-06 @ 21:37:50
Postat av: Malin

Den här inläggsgrejen är störd! Mår du bra?

2008-05-06 @ 21:39:42
Postat av: Johanni

kunde inte ha skrivit det bättre själv, det är ju för fan helt sjukt. sverige har definitivt för klena straff.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback