16 feb måndag: Ett annat sätt att leva

Igår, efter att ha sett klart på Beck och tagit del av K-G Bergströms gäster i hans program, började jag titta på en serie på tvåan som hette Ett annat sätt att leva. Det handlade om en brittisk kvinna i 40-årsåldern som levde ett hektiskt liv och nu skulle ge sig av till Amazonas regnskog och leva med ett isolerat indianfolk.

det häftiga med detta var att indianerna var så välkomnande, så inbjudande. De ville lära henne saker och få reda på saker om henne, och den enda ogifta mannen i byn satte direkt upp målet att gifta sig med henne. De levde ett så annorlunda liv i jämförelse med oss här i storstäder.

Dessa indianer jagade med egen-täljda spjut och grillade djuren rakt av över en eld och åt sedan. Det var allt från vildsvin till apor. De hade inga kläder (förutom vissa kvinnor som täckte sitt underliv, men på festen där hon och den ensamstående mannen skulle gifta sig så sa kvinnorna i stammen att männen gillade tjejerna mer om man visade hela sig) och byggde allt själva. De lever i en djungel där varje litet djur kan döda dig.

Regnskogen skövlas mer och mer och en gång hade en man gått in för nära deras by så hövdingen hade dödat honom med ett spjut. De tvekar inte att döda en människa om de kommer för nära men samtidigt var det så gästvänliga mot den brittiska kvinnan och film-teamet, så de har båda sidor av realtion till yttervärlden.

Allt slutade med att hon och mannen blev gifta (man sjöng en sång och sedan skulle hon bjuda på en dryck till alla) men hon var sedan tvungen att föklara att hon inte kan stanna utan måste åka hem då flyget går. Han sa flera gånger att han ska vänta på henne, vänta tills hon en dag kommer tillbaka. Hon grät och alla kvinnorna i byn nästan slet i henne för att hon skulle stanna och komma tillbaka med sina två döttrar.

Verkligen ett annat sätt att leva!


Foto: Richard Maxwell/BBC


I serien Ett annat sätt att leva får vi möta sex brittiska kvinnor som antar utmaningen att lämna sina liv och familjer för att leva en månad med urbefolkningar i några av de mest avlägsna delarna av världen. I denna resa över kontinenterna får vi följa varje kvinnas personliga utveckling - kommer hon att växa med utmaningen eller kommer hemlängtan att ta över?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback