Onsdag 29 augusti



Jag vet att jag har vart uuuurdålig på att uppdatera här, för er som fortfarande läser, så nu kompenserar jag er med tre bilder. En på Snygg-Anna när hon badar, en på mina snygga klassisar och en på mig och Oliver på resturang!
JAg lover, uppdatering av LÄSNING kommer inom kort! (har fullt upp med krönikor på svenskan som kommer publiceras lite här sedan hoppas jag!)

Onsdag 22 augusti

Vi fick i uppgift att hitta en krönika att ta med till skolan och analysera. När jag sitter och läser igenom en könika, där krönikören bla tar upp att killar har gruppsex med drogade tjejer, så skriver hon också att skönhetsredaktören Monica Jonsson i en debattartikel skriver att "tjejerna har sig själva att skylla och att man måste ha en viss attityd för att undvika att bli våldtagen".
Nr 1: Att man ens skriver att "tjejerna har sig själva att skylla" när det handlar om våldtäkter, alltså tvingats till sex vid fullt medvetande/ medvetslösa (båda är lika hemska), av någon, i det fallet, grovt störd kille. En följdfråga blir då direkt;  Varför våldtar man? Får killarna (jag säger inte att det är bara killar som våldtar men till 99% så är det faktiskt killar som gör det) inte knulla på annat sätt, eller känner dom någon slags upphetsning i att våldföra sig och ha samlag med en EJ VILLIG tjej? Hur går det till i huvudet på en sådan? jag får inte ihop det..
Nr 2: Monica Jonsson skriver också att "man måste ha en viss attityd för att undvika att bli våldtagen". Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det, men att man ska behöva springa runt och vara stentuff tjej som har en sån jävla attityd att inte en kille ens vågar komma i närheten av en låter inte särskilt troligt. För det första måste man ju kunna gå ut någonstans utan att perversa (ja, perversa! står man och glor på en tjej i tonåren när man själv är 40+ så känns det väl inte helt fräscht..) gubbar ska stå och glo på en helt odiskret. Tjejer måste väl kunna röra sig utanför sin dörr utan att dom ska få kommentarer hit eller visslingar dit eller bara en jävligt sliskig blick. Det känns inget bra killar/män/gubbar, lär er det! Man får klä sig precis hur man vill utan att ni snuskiga människor står och blir kåta och börjar talla fast ni fått ett NEJ! Ni får väl hålla era kletiga små fingrar i styr och RESPEKTERA det motsatta könet. Det tillhör väl vett och etikett att inte börja talla på en okänd tjej, som dessutom säger nej!


Tisdag 21 augusti

Min bror fyller år, så snart kommer hela släkten på kalajs. Härligt.. God mat!

Back on track in school igen. Vår mentor förklarade att våran andra mentor har gått över att satsa helt på den nya inriktningen kina/ekonomi-programmet. "Dom klasserna kan ju känna sig lurade". Vi hade två nya i klassen, och Jonas (mentor) frågade dom om dom kände varandra innan, och det gjorde dom, "då har ni ju varandra" fortsatte han. Härlig mentor alltså, han är lite klurigt rolig ibland han.. Snabb i käften må jag säga. Okej, som om ni som läser detta bryr sig. Men ändå. Då vet ni.
     Iaf fick jag.. ÅKKORT!! halleluja moment. Det var väldigt oväntat, för jag hade ju själv mätt på Eniro och fått det till 5,4 men tydligen hade skolan mätt på Hitta.se eller liknande och fått ett annat avstånd. Tjoho!
     För övrigt var allt som vanligt, klassen lite ovanligt tråkig för att vara första dagen men lika pratiga. Schemat suger dock stora pungar. Börjar åtta VARJE DAG! nej förresten, fem ÖVER åtta på onsdagar. yes! eller? Har lyckats pricka in individuella val i ALLA block. det är dagens fråga.. Hur fan lyckas jag?
     Åkte sedan in till stan med some people in da class och shoppade lite block. wow kul shopping! Man känner nu, efter denna dag i skolan som ändå är lite kul iom att man går typ 45 minuter och det enda man gör är att man får scheman och busskort, att imorn drar det igång. På allvar, det gör lärarna jäkligt klart från början.

Såg förortsungar igår. Lite trevlig film sådär, framför allt gullig! (oj vad gay det där lät..) Och sen försökte jag se Sjätte sinnet runt midnatt, men Anna somnade och jag va lite seg så jag stängde av lite innan slutet i god tro om att jag hade fått veta allt man bör i filmen,  men fick dock idag reda på att det är i verkligen sista slutet som man får reda på the real secret.. Så det va ju kul att jag missade.
     Well well, nu ska jag återgå till att packa min gympapåse inför imorn (JÄVLA SKIT SUCK BAJS)..

Måndag 20 augusti

Imorgon börjar skolan. Jag har nu under de senaste dagarna hunit med det man ska veckan innan skolan börjar. Jag har reunat mig med lite class-mates, jag har fiskat kräftor (oh yes jag drog upp den största), jag har vart på resturang igår kväll och fixat jobb inför hösten. Nu ska jag bara klippa mig och köpa nya collegie-block, sen är allt tipptopp inför skolstarten. Förutom mitt medvetande. Jag vill inte jag vill inte jag vill inte. Låter det bekant inför skolstart? tänkte väl det.. Men nu är det såhär, att detta är inte samma sak som att min lillebror klagar på att dom ska börja få betyg. för sooo?? vad är skillnaden? nada. Bara det att man vet hur bra man är, och om man ska jobba hårdare. Det är väl bara bra. och inte nåt man påverkas av 24/7. Att börja tvåan i gymnasiet däremot, DET är något som påverkar en 24/7 har jag fått en känsla av. Tvåan är den svåraste delen i gymnasiet, och över huvud taget under skoltiden tror jag. Och där ska man börja nu.. Det oroar mig. Det kommer va svinsvårt, mycket plugg och så ska man hinna med sin egen fritid också. GOOD LUCK! jag vet inte riktigt hur detta ska gå, men ettan är iaf avklarad. så tvåan rinner väl på.. När man har mycket att göra går det ju fort så. Vi hoppas på det. Ikväll ska Anna och jag ladda upp. eh ja, typ sova. men ändå. Ses imorn alla blackebergare, och ni andra ser jag väl some other day..

Torsdag 16 augusti

Tack Oliver, för att du finns! För att du är mitt hjärta, mitt hopp och min kärlek!

Tack Anna Tisse för att du finns! Du är lycka, vi är kärleken!

Tack Helle för att du finns! Du är klockren, och en glädje!

Ni har under den senaste tiden förgyllt min vardag! Det betyder ska ni veta.. Mycket!


Måndag 13 augusti

Nu är det dags för min familj att flytta! I detta hus  har jag endast 5,4 km till skolan, och för att få SL-kort krävs 6 km. PALLAAAAA!!!!


Söndag 12 augusti

I fredags var jag och Tove (förövrigt en USA-resenär ett år framöver) inne i stan och strosade runt. Det regnade. Vi gick från Fridhemsplan till St Eriksplan och tog en smörgås på Böner och Bakat (rätt originelt). När vi sitter där, på uteserveringen under markiser, kommer Linda Isacsson springandes och tar skydd för regnet bredvid vårat bord. Trevligt. Sen knallar vi vidare in mot city, och när vi har uträttat våra ärenden och ska gå över plattan och ner till tunnelbanan får jag min livs chock! INGA EMOS!! jag tycker det är skitdåligt av er Emos att banga plattan bara pga regn. Det är ju fan bara lite vatten. Annars får ni ju annonsera plattan "stängt pga regn" om ni nu inte kaaan vara ute när solen inte steker era svarta läderset och sammetsklänningar. Fy på er, man ska stå för sina principer, och det har ni inte hållt. En gång plattan alltid plattan, no matter what liksom. Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder!

Förövrigt verkar ungdomars (över 1990 födda) nya ursäkt för att va ute på kvällarna, och göra fan vet jag, att dom ska "gå och bada". Jo tjena.. Varje kväll runt nio-tiden kommer min brorsa (1993) ner för trappan och säger att han ska och "bada".. Ofta man varje kväll springer ut vid nio-snåret och badar. Har han simhud mellan tårna eller? nej du, den gubben går inte. Inte ens mamma och pappa går på det. Men dom låter honom hållas. Men jag undrar vad dom gör där på "badet"..


Torsdag 9 augusti

Kattungen leker med seriöst allt den ser. Nu senast var det min mobil och en tavla på min hund den tänkte ha ner på golvet. Tips till er med funderingar på katt: Köp den inte av oss, ni får ett helvete.. Men tyvärr är den redan såld. Lite tråkigt faktiskt, för charmig kan man inte undgå att tycka att den är!

Ja hörninini, mera glidmedel åt folket säger jag bara! Och snart börjar allas vår egen SKOOOOLA! men tänk inte på det förresten, för det ska inte jag göra. Seeya mates


Söndag 5 augusti

Så fort en kändis blir fångad på bild, ÄTANDES, så är det "Hungriga herren" eller "gapade för både mamma och pappa i matpausen". Oj en kändis äter mat och en äcklig papparazzi lyckas ta en bild precis när hon ÖPPNAR MUNNEN.. uuuuh. vilken tjockis som sitter och äääter. helt sjukt att kändisarna gör det. Verkligen!

Jag läste idag i expressen att på båten Stena Line kostar det 40 kr/minut att ta emot ett samtal och 20 kr/minut att ringa. Hej och hå, här snålar vi inte på priserna.

Jag har jobbat klart för i år btw. Blev en bra slant så det känns ju alltid trevligt.. Imorn åker jag till Danmark och myser lite. Have a nice weekend!