30 sept Tisdag

Jag har blivit ett riktigt kakmonster och jag håller dåligt på mina icke-onyttigt-bröd-principer. How come?

Jag har ju varit sjuk i två veckor och har därför inte kunnat träna och när jag inte tränar känns det inte som jag underhåller min kropp och då kan jag lika bra käka onyttigt. Det är ett resonemang, ett annat är innan-mens-betéende. Vem vet? Inte jag. Men imorn ska jag i alla fall träna för första gången sen sjukan, gym blir det. Så då sätter jag igång med min nyttighet (till vissa mått då man ändå måste leva livet lite).

Slutar elva imorn så ska hem och plugga/läsa mina nya böcker som kommer imorn (!!) och övningsköra. Sen är det Leo-ponken och sen iväg till gymmet och köra en work-out.

Jag vill köpa ett par lite högklackade kängliknande dojjor, ska se om jag hittar några och känner att jag vill lägga pengar på dom. Blir förhoppningsvis VIP-kväll på TopShop på Torsdag med Annapanna, då kanske..

30 sept Tisdag: Cyklar fort

Dom har satt upp en hastighetsmätare på vår väg här utanför som även känner av när man cyklar. Såhär snabbt cyklade jag idag:


TIPS: müsli

Dagens välmående-tips:

Unna dig en god och nyttig müsli på morgonen. Jag äter nästan alltid naturell yoghurt med skivad färskt frukt och antingen hemmagjord eller köpt müsli utan socker.

Hemmagjorda består av: Havregryn, dinkelgryn, solrosfrön, linfrön, pumpafrön, kokosflingor,  olika sorters hackade nötter och honung-vatten-olja som strös över. In i ugnen och "rosta". Russin kan sedan tillsättas.
Annars brukar jag äta Pauliuns müsli, men denna gång köpte jag lösvikt där man kan göra sin egen müsli av olika saker. Blir nyttigt, hemmagjort, anpassat efter dig och utan tillsatt socker.


30 sept Tisdag: Ugly vs. Idol

Imorse var det frost insåg jag när jag snabbt skulle springa ut och hämta tidningen. Höll på att förfrysa på vägen men here I am så ni behöver inte vara oroliga.


Solen lös i alla fall fint på trädtopparna när jag cyklade till skolan.


Ikväll är det ett svårt val på TV:
Ugly Betty vs. Idol.

Vad ska man välja? Ugly Betty är väldigt bra tycker jag (och man vet aldrig vilka kändisar som kan dyka på där) men samtidigt vill man ju se standarden på killarna i Idol. Jag resonera så att om jag tittar på Idol ikväll så kan jag ladda ner Ugly Betty. Så får det helt enkelt bli eftersom Ugly Betty är mycket lättare att få tag på i efterhand/förhand än Idol.




30 sept Tisdag

Jag uppdaterar snart när jag kommer hem! HÅLL UT!

29 sept Måndag: uppskattning

Jag fick en Cosmopolitan av Felix, ett rött hjärta till rummet av mamma och blommor av pappa i namnsdagspresent. Och i skolan var det många som kom ihåg (Helle var dock först!) min namnsdag, och man blir glad!

Det krävs så små saker för att göra någon glad. Det är alltid tanken som räknas.

Ge komplimanger direkt för något du tycker är fint/något någon gjort bra etc.
Berätta för de du tycker om att du tycker om dom.
Det räcker med ett sms som talar om något fint för att man ska skina upp
Att man tar sig tiden/orken att säger saker när man tycker det är bra!
Visa uppskattning!
Ger man kärlek/omtanke så får man det tillbaka!


29 sept Måndag: skivschema


Visst sticker våran skiva ut snyggt på skivschemat?!




29 sept Måndag

Pluggat i skolan till halv sex, sedan slängt mig hem och lagat "skipjack-omelett" (omelett med tonfisk, potatis, zucchini, lök, linser, citron, fetaost) vilken blev väldigt välsmasklig och nu ska jag ut och övningsköra i mörkret. Uppdaterar mer sen.

IDAG ÄR DET MIN NAMNSDAG FÖR SJUTTON!

28 sept Söndag: Fler bilder från igår





































Har annars gått med hunden i det fina höstvädret och pluggat i två timmar. Ska återgå till pluggandet, känns som att jag har hur mycket som helst kvar, och ikväll ska jag laga pannkakor (min specialitet).

28 sept Söndag: Lagar enligt Torah

Lagar och regler enligt judendomens heliga skrift Torah:

Hur ser man på kvinnan?
Kvinnan är bittrare än döden, lömsk och luraktig (inte konstigt att kvinnan har det sämre ställt i dagens samhälle)

Människosyn:
Man föds ond men följer man guds lagar kan man bli god (föds ond? okej)

Straff för:
*Otrohet-  prövning sker för kvinnan om det finns ett vittne. Hon får läsa en besvärjelse och dricka vatten. Påverkas hos negativt av detta är hon skyldig. Vid skyldighet bestaffas både kvinnan och mannen som begick sexakten med döden.
*Tidelag- mannen eller kvinnan som har sex med ett djur ska straffas med döden, likaså djuret (sen när har djuret gjort något fel?)
*Våldtäkt- Våldtäkt i stan med trolovad kvinna leder till stening till döds för båda, utanför stan straffas endast mannen med döden (det var väl lite klokare att endast mannen straffas kanske..). Våldtar man en icke trolovad kvinna måste man betala böter till kvinnan pappa och sedan ska mannen gifta sig med kvinnan (är det inte nog att mannen våldtar kvinnan, sedan ska kvinnan tvingas vara gift med svinet också.)

Svågerplikt:
Om två bröder bor tillsammans och den ene dör så skall han som är i liv ta broderns hustru till sin egen och ligga med henne (incest?). Den son som hon då föder ska döpas efter den döde brodern, så hans namn inte försvinner (lite halv-läskigt att hustrun ska föda en son med sin döde mans bror och sedan döpa barnet till samma namn som sin döde man).  Om inte brodern vill gifta sig med henne ska hon ta av honom skon och spotta honom i ansiktet (eh okej).

Renhetslagar:
När en kvinna föder ett barn är hon oren mellan 7-14 dagar och ska sedan vänta mellan 33-66 dagar på att sin reningsprocess ska bli klar (sen när klassas man som oren och får inte röra vid heliga saker när man fött en guds gåva, en människa).

Lagen om orena flytningar:
Om en man eller en kvinna har haft orena flytningar kommer allt den rör vid att bli orent. (Mannen har orena flytningar? Okej att kvinnor kan ha det men hur går det till när en man har det? är det att han får utlösning?)


28 sept Söndag: killars sex

När killar inte får sex på ett tag blir dom väldigt tjuriga och korta i stubinen. Jag har märkt det eftersom jag haft ett stort förkylningsmunsår men uppsvullen läpp och allmän ömma en vecka och har därför inte haft så stor lust (man kan inte ens pussas) och inte velat bli sjukare och har därför inte haft sex då. Nu under helgen är det en väldigt grining pojkvän som surar för minsta lilla och är allmänt tryckt. The answer is: han har inte fått ha sex på nästan en vecka och det är tydligen såå synd om honom då. (Om mig då, som sitter med en jätteond läpp och inte kan göra någonting i princip, borde det inte vara mer synd om mig? Men nehe det är det inte..)

När man sedan kommer till så är det glada miner igen. KILLAR.. Suck, vilka behov. Klart tjejer har behov men killar.. Det är något utöver det vanliga.

27 (28) sept Lördag (söndag): Bilder 18årspartaj





























Ett urval av bilder från 18årsfesten. Fler kanske kommer. Och jag hoppas man förstår att det INTE ÄR OKEJ att sno bilder från min blogg över huvud taget, då blir jag lite surig. Skulle det vara så att man verkligen måste/vill sno så frågar man först och skriver vem man snott dom ifrån, då är det såklart okej. Sååå tjurig är jag inte..

27 sept Lördag: kjol


Här blev resultatet: En kjol man kan ha lite hur
man vill och till vad man vill. Inte så pjåkigt på
fem minuter..



27 sept Lördag: sy kjol

Jag skulle sy en klänning men insåg när jag sytt ihop halva att det blev fel så sprättade upp allt. Nu ska jag göra en kjol av det istället, så ska vi se hur det går. Lägger upp en bild snart OM jag får ihop tyget till en kjol..

27 sept Lördag: läsar-ökning

Mina läsare har ökat med 700% igår. Roligt tycker jag! Välkomna till min blogg, och jag hoppas ni fortsätter läsa den!

27 sept Lördag

Uppdatering från gårdagen:

"Äre efterfest på eran balkong.." (Den Magnus Uggla-låten låg jag och tänkte på igår. Var tvungen att skicka ett sms till Anna om det och till svar får jag: Haha! Jag är full! Kanske kommer förbi sen.)

Japp! Oliver och jag låg i källaren och hade tvn på mute så vi kunde tjuvlyssna på grabbsen. Spännande spännande. Sen hörde man klirrklirr och ge mig en påse osv och sen gick dom.


Här låg katten och han med spetsade öron. Katten skickades sedan ut på uppdrag: spana men hon var rätt dålig på att återberätta..

Nu har jag pluggat matte en timme och ska snart göra en tallrik havregrynsgröt med bär. Ska annars plugga lite mer, ta det lite mer lugnt, och ikväll ska jag till Adam som har 18årsfest, och han har gjort något bra; nämligen bjudit in hela klassen!
 
Det har nog aldrig hänt att hela våran klass varit på samma ställe, och bjudna till samma ställe, men nu så. Och jag tycker det ska bli jättekul faktiskt! Får dock se hur länge jag orkar vara där och hur jag känner mig, men vi får se.. Tar i alla fall med mig kameran!


Såhär ser det ut i min säng just nu. Sindie (katten) och Oliver verkar gilla samma ställen, eller varandras sällskap. vad vet jag, men dom förekommer på många bilder tillsammans like you see..

26 sept Fredag: Update

När jag ska släppa ut hunden på tomten och min bror hör att jag öppnar dörren hör jag: "Kommer hon?" hyshpysh. När jag stänger igen utan att gå ut och tittar genom fönstret på väg upp till mitt rum vinkar han och håller andra handen under bort.

Icke misstänkt, icke misstänkt! Mohah gullungar! Nu tycker dom det är spännande, och passar på gör dom när föräldrar är borta. Hade jag inte varit sjuk hade Oliver och jag befunnit oss på landet nu. Undrar hur situationen här hemma hade sett ut då.. FF-fest med halva Bromma på plats kanske..


26 sept Fredag

Min bror har fest på våran veranda. Paaarty party! Ska nog "gå ut med hunden" (tur att man har en hund att "skylla på") och se över läget lite..

Mina böcker har blivit fel i leverans så de är borttagna så måste beställa om dom. Något störigt!

26 sept Fredag

Nu är det uppbunkrat med godis, chips och eventuellt indisk mat. Jag ska bli frisk. Tjat tjat tjat men så är det. Nu blev Oliver sur över att jag bloggar också. Killar.... Men han får helt enkelt leva med det, man måste få ha lite eget liv.

Detta sms mottog jag för några dagar sedan:
Hej! /MIKAELA/JOHANNA! Vi har brist på Din blodgrupp. Kan du hjälpa oss på Kungstappen?! våra öppettider osv osv.
Jag blev dels lite paff att man får sms av blodcentralen/karolinska om att det är brist på min blodgrupp och dels lite nervös eftersom jag aldrig gett blod tidigare (endast testat om jag kunde bli blodgivare och det kunde jag uppenbarligen) och man töms på 10% av blodet i sin kropp (vilket inte är farligt då man aldrig skulle få vara blodgivare då).
     Jag är dock sjuk nu och då behöver man allt blod själv+ att man kan ha smittor i blodet men sen får jag helt enkelt ta steget och bege mig dit, även fast det är lite läskigt.

Jag tycker alla som kan ska bli blodgivare! Det är en viktig sak, en välgörande sak som du inte förlorar något på själv (förutom blod. Höhö vilken ordvits) och samtidigt räddar livet på någon annan. Det är bara att gå förbi någon blodcentral/blodbuss och testa om du har bra blod för att bli blodgivare. DO IT NOW!


Jag och Hilma var ute och mös lite i vårsolen igår. Har laddat ner photoshop nu så ska försöka få igång det och framför allt försöka lära mig. Det ska ju enligt rykte vara rätt så knepigt, men vill man så går det!

26 sept Fredag



Här kom min bror hem med en egengjort smörkniv från slöjden. Är det inte klassiskt?! En smörkniv. Det lilla extra med denna var dock att den var väldigt välslipad, oljad, jämn, snygg och med ett litet gröns snöre på skaftet.

Efter att jag har varit i skolan och gjort mitt prov nu tänkte jag reflektera lite kring gamla testamentet och Torah (det låter tråkigare än vad det kommer bli..) Kika in då!

26 sept Fredag: Dagens nyheter

Jag tänkte införa en ny program-punkt på min blogg: Dagens nyheter! Här ska jag sumera dagens, enligt mig, viktigaste nyheter.

Dagens huvudpunkter:

  • FRA-lagen ska ändras
    Fredrik Reinfeld tillsammans med försvarsministern har gått ut och sagt att lagen skall ändras. Och det är ingen liten ändring.. De har i princip satt ihop en helt ny lad. Man har ändrat den nystiftade FRA-lagen från grunden, på 15 punkter.

    Bland annat ska en särskilt domstol fastställa vad FRA får spana på, där även regeringens önskemål på spaning ska granskas. Man kommer inte att spana på uppdrag av Säpo eller annan polismyndighet. Ingen inrikestrafik på nätet ska få granskas och spaningen ska begränsas till vissa "trafikstråk". Målet med FRA:s spaningen kommer även, enligt folkpartiets talesman, begränsas till enbart "yttre militära hot".

     Så sent som i somras slog den parlamentiska försvarsberedningen fast att det inte finns något militärt hot mot Sverige, så FRA kommer nog ha mycket att göra. Ett misslyckande att stifta en lag som så snabbt kom att ändras. Vi har nu lärt oss att protester ger resultat..
  • Fotbollshuliganismen
    Man ska nu ha noll-tolerans för fotbollshuliganism. Några åtgärder är att derby-matcherna ska spelas på dagtid, ökad legitimationskontroll vid biljettköp, kända huliganer ska ha anmälningstvång på sin hemorts polisstation vid varje matchtillfälle och man ska förändra sekretesslagen som gör det möjligt till ökat utbyte mellan klubbar och poliser.
  • Skolmassakern i Finland
    Finländarna motsätter sig statsministerns uttalande om skärpt vapenlag. Hur kan man motsätta sig det efter vad som har hänt?

    Man har i Sverige gripit en 16-årig pojke som lagt ut hotfull video på internet. Han satt på 12 vapen och mordhot. Ett gymnasium i Västerås fick stängas pga grova mordhot mot skolan och eleverna. I Finland har man gripit flera skolelever som hotat sina skolor med skjutningar. Allt detta efter tisdagens skjutningen i Finland.

    Det sjuka är att denna skolmassaker sätter igång någon slags "trend" och triggar andra att göra samma sak och tänka i samma banor. Ett sjukt samhälle! Eller bara sjuka människor! (Appropå det ska Englas mördare förmodligen få livstid efter en omprövning av hans "psykiska sjuka". Den psykiska störningen existerade alltså inte, men han ville övertyga domstol och oss om att den fanns. Så tro inte att man kan försöka lura till sig psykisk vård. Dödar man någon får man ta sitt straff, hårt!)

STUDENTSKIVA 2009

STUDENTSKIVA FRANS AUGUST 14 APRIL . VÄLKOMMEN!


25 sept Torsdag: sjuk-lista

Att vara sjuk är både skönt och jobbigt.

Positiva saker:

Man kan titta på alla filmer man hittar (jag har kört American Pie- The Wedding idag)
Man får tröstäta lite onyttigheter (jag tog två rostisar med marmelad och massa ost)
Man hinner sitta hur länge som helst vid datorn (jag har ju graderat upp bloggen enormt!)
Man måste gå och lägga sig i sängen mycket (jag försöker, och somnar en del)
Man hinner tänka igenom livet och komma på idéer (jag har gjort en lista!)
Man kan läsa tidningen jättelänge på morgonen, till och med kontaktannonserna.
Hinner träna in alla EMD:s låtar inför deras uppträdanden imorn.

Negativa saker:

Missar all skola
Tröstäter ibland lite för mycket
Vill göra och utföra alla idéer mer än vad man borde och klarar av när man är sjuk
Får ångest över att man inte pluggar sönder sig själv när man har tid
Blir aldrig frisk och vill bara köpa godis, tidningar och kläder!
Kanske missar EMD med mera imorgon på sex&samlevnad på Rival (Jag är nog på riktigt lite taggad över det. Jag tror alla är det, fast man gör det till en skämt-grej att man ser fram emot det. Man går och "längtar" ironiskt, men innerst inne tror jag alla tycker det blir en liten extar twist på föreläsningen när dom underhåller i pausen. Dom är ju trots allt kända och vi människor har en reflexmässig dragning och excitning för kända människor..)

Fick lön från Leo idag (nej det var inte han som gav mig pengar, det va hans pappa) och två biobiljetter som "bonus". Dom är gulliga! Patrik 1,5 it is..

25 sept Torsdag


Helle håller uppsikt..
 

..Över tårtskärandet.

25 sept Torsdag: Malin

Bilderna i headern har Malin tagit! Hon är en duktig fotograf, OCH tecknare, OCH vän!


Malin och Hilma

25 sept Torsdag

As you can see har jag fått en skitsnygg layout av Linda. Jag kände detta som en investering (det är mitt härliga tjat) eftersom jag förmodligen kommer blogga ett tag framöver, och en snygg blogg vill man ju ha då!

Är hemma idag igen, TROTS viktiga lektioner. Suck! Vaknade vid fem i morse och låg och tänkte på hur man drack te när man var liten. Jag gjorde så att jag doppade en sockerbit i teet och så sög jag på sockerbiten, alltså "drack jag te". Och gott var det! Konstigt? Kaan ha varit sockret som spelade lite in på hur "gott" det var, men ändå..

Min katt sitter här och är knäpp bredvid min dator och hunden ligger på golvet, mini-zoo it is!

25 sept Torsdag: Tvåårsdag!

TVÅÅRSDAG!


Jag älskar dig!

24 sept Onsdag: spänning

Nu jävlar hörni. Nu har jag gjort en inversteeering, på min BLOGG! ojoj spännande, får nog se resultat imorn.

godnatt

24 sept Onsdag

Åh jag svävar på moln för en liten ovanlig stund! Har fått privat-hjälp av Olivers skillade vän John i Matte C så nu förstår jag några tal på en diagnos, som nog kan hjälpa mig lite för talen i matteboken också! Underbart!

För övrigt är jag friskare, men fortfarande inte 100. Dock kan jag inte missa lektionerna i skolan imorn så måste helt enkelt gå, men förhoppningsvis och förmodligen så är jag nästan helt frisk imorn. Får gå och lägga mig tidigt ikväll bara!

Oliver har just förkunnat att han hatar tortillinis (som jag tänkte köpa till våran landet-vistelse på fredag till lördag och bjuda honom på. Vi har ju våran tvåårsdag imorgon!) så nu kom jag av mig lite i den motivationen. Får väl köpa Pringles och dipp så håller han käften och är nöjd.. Han hade dock köpt Champagne och en box vin till vår dag/något annat tillfälle när vi känner för det, så det va ju lite gulligt.

24 sept Onsdag: Bilder inspark

 
 
 
 
 

24 sept Onsdag

Alltid samma känsla av att missa hur mycket i skolan som helst på de få lektioner vi har idag. Men nu prioriterar jag att bli frisk. Har sovit nu till halv tio och ska för övrigt ha en vila/plugga/pyssla-dag som avslutas med Leo (jag måste ha de där pengarna) och lite matte-stöd under kvällen.


23 sept Tisdag

Jag kom hem, gick och la mig och sov till middagen. Åt och gick och la mig och sov till kvart över åtta. Kollade Idol och ska nu gå och sova igen. I am not in shape, blir förmodligen hemma imorn, om jag inte fått något mirakel-kur under natten vill säga..

Skol-massakern i Finlad, IGEN! Det är bara sorgligt!

23 sept Tisdag: Boulebar-bilder



  

Ungefår såhär hade vi det på Boulebar igår. Jag höll stadigt i kloten (vi kom två i en turnering) och vi åt god mat med Ricard (tydligen väldigt dyr sprit som smakar lakrits)

23 sept Tisdag

Jag har ont i hela kroppen. Jag trodde jag skulle vara frisk efter en veckas vila men icke. Jag blir något trött! Adam fyllde år idag (grattis igen!) och bjöd gulligt på tårta. Är allmänt flabbig så ska gå och lägga mig en stund nu hade jag tänkt. Mina böcker (som jag blev sjuk-i-huvudet-stämplad av Anders när jag sa att jag längtade hem och läsa)  hade inte kommit idag. Övningskörning, plugg, promenad med Tove står på agendan.

En sista sak;
Tjejer! När man går på en allmän toalett och har mens så måste man tänka på andra. Har man bytt så får man väl för fasen stänga locket till mens-papperskorgen på väggen. Det är väl som att torka bort kiss på ringen för killar. Just do it!

22 sept Måndag

Boulebar var en trevlig tillställning (inte för att jag tvivlade..)! Bilder kommer imorn, nu har jag beställt kläder till mamma och höll mig från att köpa ett par skor till mig själv (jag ska ta steget och använda det jag har, även fast jag får reflexen att spara dom till ett annat tillfälle. Då blir dom ju aldrig använda..)

Goder natt!

22 sept Måndag


Jag tänkte dra en blogg-syndrom och ladda upp en bild på mig själv störst av allt. Det är ju trots allt MIN blogg!


Oh jag tror jag har halva inne på våran studentmäklare. Han skrev kram i slutet av mailet. Haha ofta man skriver kram till någon man "jobbar" för (eftersom jag är hans kund). Well, det känns ju lite personligare och roligare att boka skiva med honom då, så you go boy. Ehe..

Såhär såg en del av dagen för övrigt ut, from the inside på psykologilektionen med sp3e:
    

Nu blir det Boulebar med pappsen för hela slanten. Tar lite bilder så kan ni få se hur bra/dåligt jag hade det!

22 sept Måndag

Idag var man uppe med tuppen (och med Oliver) så därför har jag hunnit:

Duscha
Laga havregrynsgröt
Ätit den
Läst tidningen
Läst igenom lite plugg
Lagat marmelad
Lagat smoothie åt min bror och mamma
Givit hunden mat

Effektiviteten flödar. Ikväll blir det Boulebar-bjudning från deras sida. Återkommer!

21 sept Söndag: bilder


Igår när jag kom till Oliver tog han emot mig på ett väldigt hett sätt.


Hur känns det??? Skiva, student, hellooo..

21 sept söndag: Anders-bild



Anders poserar i Carros kläder. Borde han inte köra vidare på detta spår?!

20 sept Lördag: Klockhistoria

Jag skippade Friskis-dagen idag. Är inte alls frisk och orkar inte bli mer sjuk genom att sitta och trängas där från halv nio på morgonen till tolv på kvällen, så jag ska ha en krya-på-mig-kom-igen-dag idag.

Igår höll Max mig sällskap under hela tiden jag jobbade, vilket var väldigt trevligt. Friskis for life, isn't it?!

Idag ska jag berätta varför jag har klockan på höger hand:

När jag var mindre, kanske 13-14 år?, så läste jag lite skaller-tidningar och var allmänt kär i manliga kändisar. Jag såg då en bild på Arnold Schwarzenegger som satt och gullade med en liten hundvalp. Eftersom jag var lite små-kär i honom sen innan och uppmärksammade hur sexigt det var av honom att sitta, stor och stark, och gulla med en hundvalp, så klippte jag ut den bilden och hade i plån-boken vill jag minnas. Han hade på denna bild sin klocka på höger arm, och för att han var lite idol just då så bytte jag arm på min klocka till höger, och sen dess har det hållt i sig. Nu för tiden är jag så van att ha den på höger att det känns konstigt att byta tillbaka..

There you got the story som jag lovat. Arnold in my heart (fast inte längre dock, men ändå..)


19 sept Fredag

Efter en sista lektion med besök av Livets Ord är man ganska färdig för dagen. Fredag! Intressant att höra deras åsikter om livet, men jag kan inte låta bli att tänka dom som lite halv galna, eller snarare att dom skulle kunna bli lite smått galna för att visa sin tro. Men det är bara fördomar.

Hon slutade dock med att berätta att när dom bad för en tjej med ett ben som var kortare än det andra, så växte det ut när de satt där och "helade" det. Dom hade tydligen filmat det hela så den filmen skulle väl bli reformerande för samhället, om den nu existerar..

I tidningen imorse stod en en liten notis om en åsna i Egypten som ätit av ett majs-fält som den inte fick äta av, och man hade då dömt ÅSNAN till ett dygn i bur och ägaren till böter. Men hur dum, eller hur man nu ska uttrycka sig, får man vara när man dömer en jäkla åsna, ett djur, till straff att sitta i en bur ett dygn. Tror dom att åsnan fattar att den fick sitt straff för majs-fältet eller? Ja absolut, det gör den säkert.. Puckon!



Nu är det Friskis som gäller, kom förbi och träna vettja! Hej och hå!

18 sept Torsdag: Böcker

Jag skulle beställa hem Körtkortsboken idag. Det var samtidigt ett erbjudande om att köpa Die Hard 4 för 1 krona (det bangar man ju inte på). Jag blev så till mig över mitt klipp att det slank med två pocketböcker också (Odjuret och Spelet.)
     Jag har som grej att inte köpa onödiga böcker som man ändå bara läser en gång, och dom här två pocketarna tror jag är något att ha hemma. För framtiden. Att läsa igen, reflektera över. Såna böcker köper jag. 

Odjuret är skriven av två författare vilka är grävande journalister i grunden så det är en sanningsenlig bok om hur långt det är okej att hämnas, och hur hämndkänslor kan påverka en osv. 

Spelet är skriven av Neil Strauss och handlar om hur killar gör för att ragga. Skriven som ett långt reportage vilket blir roligt att läsa, och man lär sig samtidigt något om hur killar tänker i ragg-sammanhang.

 Ser fram emot dessa, för jag älskar böcker för er som har missat det. Just nu håller jag på att läsa Martina Haags senaste bok, I en annan del av Bromma. Väldigt underhållande, jag gillar verkligen hennes böcker!


18 sept Torsdag: Bilder


MANGO BAR i bilder:
 
     

Kvällens what?: Toa-dörren hade hakats av från toan. Hur? Ni ser kanske hur snett den står. Efter ett tag bar två väktare iväg med den.

TIPS: 3 saker om potäter

Tre bra saker att veta om potatis:

  • Är de gröna ska man inte äta dom!
    Det gröna är klorofyllet som blir när de förvaras länge i dagsljus men det bildas då även något med väte som är giftigt för människan. Därför är myten sann, ät inte gröna potäter.
  • Är de beska ska man inte äta dom!
  • Har de blivit skadade ordentligt ska man inte äta dom!
    Är det en liten skada kan man alltid skära bort den men har den en omfattande mögling eller ruttnande så ska man inte äta den.

18 sept Torsdag

En skitkul kväll igår startade hos mig  (Jag, Catti, Carro, Anna, Sofie) och slutade hos mig (Jag, Carro). Mango bar var helt okej (mot alla odds, man har ju inte hört det bästa) och det kändes finfint att få springa upp på 18årsvåningen!

Vi håller även på att boka studentskiva och idag blir (LEDIG) det allmänt ta det chill, blogga (ska lägga upp bilder från igår. De få jag har), läsa, äta, hämta Leo och sen är det familje-middag (ojojoj, seriöst seriöst. Min familj möta Olivers familj. Svärföräldrar?) at Olivers place. Har saknat honom, men gick bra att va ute igår ändå. Blir alltid så känslig och känner skuld över att jag går ut och han är hemma och jag vet att han tycker det är lite känsligt när jag är ute, men igår gick super! Och så ska det fortsätta.. Med en perfekt pojkvän och underbara vänner!

17 sept Onsdag

Jag har just torkat lite bajs från toa-ringen efter Leos toabesök. "Låt mig ifred" skrek han  när jag frågade om han var klar, men efter ett tag tyckte han det va kul att busa med mig på toan och sen så skulle jag ju torka bort hans lilla missöda och han poängterade duktigt att jag fått lite bajs på ena handen. Tack för upplysningen, Leo.
    Han andra kommentar när vi satt i hans rum och lekte: "Vill du komma hem hos mig". Eh vart höll vi hus då tyckte han?

Idag hade vi skolfoto. Man kommer ihåg i hlgstadiet, då hade skolfoto en helt annan innebörd. Då bad man att få gå tjugo minuter tidigare från lektionen för att hinna sminka mig (jag hade dock aldrig nåt att sminka mig med för jag orkade/fattade inte/ville inte hålla på men det slutade alltid med att man rycktes med av pulsen och sminkade sig med alla möjliga sorters saker. Blev man snyggare vet jag inte, men det kändes rätt då. 

Nu i gymnasiet vid skolfoto är man mest fokuserad på att komma i tid..

Vi har haft poesi-stuga i skolan på svenskan, skrivit dikter a la dada-metoden
 

Såhär snygg blev Cattis och min (jäkligt bra dikter också om jag får säga det själv..)



Av någon oklar anledning stod våran mentor Jonas (nu fick ni ett ansikte på den mytomspunne mannen) bakom deras plansch och såg allmänt busig ut i sin skjorta som han satt på sig bak-och fram. Ingen förstod riktigt poängen, men men..


Nu är det tagga, ladda och föra inför inspark/utgång ikväll!!

16 sept Tisdag

Nu har jag pysslat med min design IGEN. Tänk vad jag inte kan bestämma mig, men måste ju prova olika för att verkligen hitta rätt. Så nu provar jag den här. Vad tycks? Har någon tidigare design varit snyggare eller håller denna/ behövs något redigeras?

Nu är det dags för mig att krypa  ner i sängen med min ToppHälsa och lite pluggböcker, sen blir det Idol klockan åtta. Imorn ska jag göra min specialar-smoothie med äggvitor i (detta beror på att jag fick äggvitor över i ett recept då man bara behövde äggulor, så jag får helt enkelt laga upp dessa vitor, slänga går inte!)

16 sept Tisdag: Dagens

DAGENS

Frisyr: Knut som jag sovit i (toffsen sitter som stål)
Smink: Nada, naturell för slöa dagar
Klädsel: Jeans, Trekvarts-tröja/tunika, kofta på kofta, sjal och converse
Bästa: ToppHälsa-tidningen, Cattis och min dikt och färdig plan för projektarbetet
Planer: Leo är next, sedan ska jag vila ikväll för mitt halsont
Vill ha i allmänhet: Lite pengar att shoppa höst-kläder för
Materiella vill ha: Like I said, kläderna
Beroende: Frukost (yoghurt framför allt)
Bottennapp: Halsont --> kan ej träna
Längtan: London
Inspiration: Leila (A piece of cake) som tränar för att unna sig, det låter bra och ett trevligare liv
Mående: Glad, ont i halsen (kan jag säga det en gång till..) Imorn är det inspark och sen kommer Oliver hem!
Tips: Höst-mys mycket! Ta promenader i mysiga tjocktröjor och halsdukar och var allmänt mysig!

16 sept Tisdag

När jag kom hem idag hade min ToppHälsa kommit, mina skorpor fanns på plats och mamma hade köpt Präst-ost! Mmm jag njuter..

En notis är att i vår familj äter man aldrig smör, vi kör bara Philadelphia-ost. Lite lightare variant och mycket gott!

Snabb grej: Det värsta som finns är när någon klappar när det tappas något i matsalen. Så gjorde man alltid i min gamla skola, åt både matpersonal och elever som tappade någonting. Usch det är inte kul, men varje gång det tappas saker i matsalen nu så väntar man på att någon ska klappa, vilket som tur är folk har växt ifrån..


Ibland är jag en sån här supergullig flickvän som går upp och laga frukost till pojken min. Dock är han ingen frukostmänniska som jag, så han äter knappt hälften av vad jag gör i ordning, vilket gör mig lite putt. När jag går upp frågar jag ibland: Vill du ha frukost på sängen eller ska den serveras vid bordet? och han svarar:  Men älskling jag är inte hungrig. SUUUUCK jag hatar sånt. Då brukar jag gå och göra frukost och ge honom på sängen ändå, som den här tallriken som han fick i helgen. Överambitiöst med päronskivor, russin, nötter, mackor med salami och keso med citronpeppar på. Uppskatta!

15 sept Måndag: handskar

 Dessa handskar ska skydda mig från förhårdnader och blåsor i gymmet. Märkte att jag direkt fick förhårdnader vilket jag inte är helt nöjd med så, nu ska vi se..

Nu är det till sängen men datorn och plugga lite. Ärtsoppan var helt ok, men jag fick äta mitt hembakade yoghurtbröd till, vilket var det bästa!

15 sept Måndag: Middag

Grön ärtsoppa med riven pepparrot och brödtärningarI min ensamhet (vart håller min familj hus?) ska jag nu laga grön ärtsoppa med pepparrot a la denna bild:


15 sept Måndag: Klamydiamånd



Jag tycker den här bilden är väldigt kreativ och beundrar kreativiteten. Det jag skulle komma till med denna bild var: IDAG ÄR DET KLAMYDIA-MÅNDAG! Så nu får ni sätta fart om ni ska hinna testa er..

15 sept Måndag



Anna skulle öppna en kapsylkork på något magiskt vis och skrek "håll för ögonen nu!!" och sen flög den all världens väg.

Man får som student en helt del VIP-kort. Eller ja, två stycker en så länge.. Och kanske inte på dom flashigaste ställena, men ni vet min policy, så mycket gratis som möjligt, och det blir vad man gör det till. Så Viper och Toxic, here we come!

15 sept Måndag: sjukkänning

Här skulle jag som nybliven gymnasist (kan man säga så om man gymmar?) gå och gymma innna skolan idag, eftersom vi börjar tolv, men vaknar upp (okej, jag hade ont i går också men tänkte inbilla mig att det skulle gå över av lite sex och sömn, men icke) med jobbigt halsont. Det störiga är att det är inte är stenont utan bara en känning, tjockt, men jag ska ta mitt ansvar för mig själv. Väljer jag att träna idag kanske jag sumpar två veckors kommande träning pga att jag blir sjukare, och det vill jag inte!

Om du börjar känna av sjukdom:
Ta det säkra före det osäkra; träna inte om du känner av en förkylning.
Förebygg sjukdomen om den inte helt slagit ut:
 Ligg stilla
 Sov
 Ät vitaminer (frukt!)
Blir man sjuk så ska man :
 Vila vila vila. Man får inte börja träna för tidigt, man ska efter att man ha blivit officiellt frisk vila lika länge som sjukdomen varade (men vem orkar vila så länge, om det var en långvarig. Jag lyckas alltid börja träna för tidigt pga min rastlöshet. Inte att rekomendera..)
 Man kan börja lite lugnt och trappa upp till vanlig träning igen.

Nu ligger jag här och kollar på The Voice morgonshow på TV och ska snart gå och göra iordning en smoothie, duscha, läsa tidningen och sedan åka till Vällingby och möta Catti. Ska shoppa ett par gymhandskar, fick i princip blåsor första gången jag var där.

14 sept Söndag: Kontaktannons

Till "Peter 27":

Anna är en social och trevligt tjej som gillar mysiga hemmakvällar och långa skogspromenade. Att laga goda middagar gör hon dagligen och vill gärna ha någon att dela maten med. På helgerna jobbar hon på Aptit, spanar bloggar, köper Frida-tidningar, är fest-kåt och tränar. Är du fortfarande intresserad av henne så tycker jag inte du ska tveka, jag kan lova dig; du får en tjej utöver det vanliga!

14 sept Söndag

En bild och en film från gårdagen kommer senare.

Så länge säger jag bara...


13 sept Lördag

Oliver klagar alltid på mig att jag måste skriva upp allt jag kommer på på mobilen eller liknande för att komma ihåg det till senare. Han säger att om jag fortsätter skriva upp allt jag kommer på så kommer jag aldrig lära mig att komma ihåg saker själv i huvudet, vilket är ett handikapp. "Tänk om din mobil skulle gå sönder, vad skulle du göra då? Då skulle du ju inte komma ihåg ett skit av vad du skrivit upp och behöver komma ihåg.." 
     Jag ser detta som en sanning, men samtidigit, om jag nu börjar träna mig på att komma ihåg helt i huvudet, så kommer jag ju inte komma ihåg allt från början. Plus att jag är en sådan människa som får idéer och kommer på saker hela tiden, det blir liksom för mycket att ha i huvudet, och skulle jag glömma dem så skulle det vara för tråkigt. Därför safar jag och skriver upp så mkt jag kan..

Gymmet imorse gick bra. Kände mig väldigt duktig efteråt så jag drog ihop en havregrynsgröt på fiberhavregryn med nötter och russin i, samt mjölk, äpple och banan på. Gottigotti (kan man försöka inbilla sig, men det var helt okej!)

Nu ska jag återgå till mitt skorpbak..


Anna och jag shoppade kattmat och jäst igår i Kristineberg..


13 sept Lördag

Uppe tidigt såhär en lördagmorgon. Jag ska nämligen åka och gymma, se om jag hittar bland maskinerna. Det kvarstår att se.. Har även hunnit dra ihop aprikosmarmeladen till färdig vara som jag började med igår.

Igår gick jag förövrigt hem med Anna från hennes jobb på St Eriksplan. Det tog runt en och en halvtimme (nej vi gick ej så fort) och var supertrevligt! Idag blir det gym, baka skorpor, plugga lite, vara med Oliver, hundträff på ängen med Helle och sedan hem och fixa för att senare gå hem till Helle och leva loppan.

Kommer med något roligare nästa gång..

12 sept Fredag

Jag blir så handlingsförlamad när jag kommer hem jättetidigt från skolan och har några timmar innan jag ska iväg igen. Vad ska man prioritera att göra? Sen börjar man tänka på massa annat och så sitter man mest och försöker planera något bra i huvudet.

Jag ska springa nu på eftermiddagen, sen är det Leo två timmar och sen ska jag träffa Anna en sväng ikväll. That's what's happening.

Jag känner mig förövrigt ganska uppsvullen efter två hamburgare och ska imorn försöka komma iväg till gymmet på egen hand (ikväll stängde dom så tidigt).

Vi får se om jag kan hålla min budget ikväll när jag ska fika med Anna. Har lagt 30 kronor till godis denna månad, så köper jag en kaffe idag blir det no candy for me på hela månaden. Men man kan ju fika utan att köpa något också I guess.

11 sept Torsdag: Gymintro

En timmes gymintroduktion senare är jag väldigt nöjd! Kul kille som instruerade mig och jag var själv med honom (man är vanlígtvis tre stycken) så man kunde lägga upp ganska individuellt för mig. Povade alla övningarna/maskinerna han skrev upp åt mig och insåg när vi tagit i hand och han gått att jag inte kom ihåg en enda maskin. Vilken var vilken? Hehe så jag har en liten kluring nästa gång  jag kommer dit; vilken maskin ska jag använda till vad.. Får gå och läsa på skyltarna som en annan n00b..

11 sept Torsdag

Här är det snabba puckar. Ringde Friskis och skulle höra om man kunde boka gymintroduktioner på telefon, och det slutade i att jag bokade en redan ikväll halv åtta. Lika bra att få det gjort..

Nu väntar Leo.

TIPS: Budget

Igår gjorde jag en budget över mina tillgångar, vad jag kommer att få in till jul och vad jag kommer göra av med i månaden. Dessa månadskostnader ska jag skriva upp i början av varje månad och sedan hålla mig till dom, så inga onödiga pengar spills. Denna månad kommer jag förmodligen, enligt min plan, göra av med 500 kronor.



Tips att spara och ha koll på sina pengar, som jag ska försöka tänka på:

 När man går ut kan man oftast komma in gratis på många ställen innan elva, vilket då är rätt smart att ta vara på. Du sparar in över 100 kronor om du slipper betala inträdet.
     Jag har köpt en insparksbiljett för 110 kronor som var min start på mitt år i trean, sista året på gymnasiet. Hädan efter ska jag försöka gå så mycket som möjligt på ställen man kommer in gratis på. Är man ett kul gäng så kan vilket ställe som helst bli trevligt..
 Gå till tidsskriftsbibliotek på Odengatan och läs tidningar och magasin, så slipper du lägga över 50 kronor på en tidning.
 Låna böcker på biblioteker istället för att köpa. De flesta böcker läser man ändå bara en gång. Vill man köpa en bok så ska man köpa en man kan använda flera gånger, tex kokböcker eller faktaböcker.
 Småköp inte saker att äta om du inte är i extremt behov av det. Dels sparar du in pengar och dels får du ett stopp på småätande ( i alla fall utanför hemmet).
 Sälj kläder du inte använder, så rensar du ut garderoben och får lite cash på köpet.
 Skriv upp  hur mycket du har just nu, och ungefär hur mycket du kommer att tjäna/få inom en viss period. Sedan sätter du dig i början av varje månad och lägger upp en plan över vad du kommer att behöva köpa denna månad och hur mycket pengar det kommer att gå åt på det. Sedan försöker du hålla dig till den planen, inga småutgifter.
     TIPS: räkna med en liten summa för godis/mysmat/fika, för om man känner sig själv så vill man ibland kunna lyxa till det med det. Men inte varje dag, utan en liten summa (ca 50-100  kronor) som du kan lyxa till dig med någon gång under månaden.

Dessa är några av många saker man kan göra för att ha koll och inte ha onödiga utgifter.

10 sept Onsdag: Egentid

Ikväll har jag haft riktig egentid med mig själv från klockan fyra till nu (klockan nio). När jag har så mycket tid blir jag lite ångest-unge-liknande som bara står och stirrar apatiskt och vet inte vad jag ska ta mig till, vart jag ska börja, vad jag borde göra. Men när ca en timme i det tillståndet passerat så sätter mitt huvud fart.

Jag har hunnit kolla allt jag vill på datorn, fixa naglarna, fixa till i mitt rum, kolla om Carros tält stod på sin plats, laga en god sallad (salladsblandning med hericotes vertes tralala, coctailtomater, fetaost, bacon och lite olja över). Sen tände jag ljus i mitt rum och la mig i sängen med lite soft music och pluggade någon halvtimme, pratade med Mallan och sedan flyttade jag mig ner till TVn och Idol. Min hund kom och la sig i soffan med mig så vi satt och tittade tillsammans, vilket var jättemysigt.


Så här såg en del av mitt myspysiga rum med tända ljus ut ikväll..

Nu kom alla hem och jag ska nog förflytta mig till Olivers lya eftersom han är ensam hemma ikväll  igen, och jag vill ha någon att mysa med och somna bredvid. Fast just nu älskar jag mitt rum och känslan som infunnit sig, harmonin, jag i harmoni (vilket inte händer varje minut direkt).

10 sept Onsdag: Killar och lesbiska

Hur kommer det sig att alla killar vill bara lesbiska? Jag tycker man ofta hör påståendet: "Jag fattar inte varför inte ni tjejer är lesbiska?! Hade jag vart tjej hade jag lugnt varit lesbisk.."

  1. Är man tjej och inte homosexuell så varför skulle man vilja vara lesbisk då? Ni förstår, killar, att är man inte homosexuell så har man inget intresse i att se andra tjejer nakna, även fast ni tror att livet kretsar kring det.
  2. Vi tjejer har redan våra egna kroppar och bröst att titta på, om vi nu mot förmodan (såvida man inte är lesbisk som ni önskade) skulle vara sugna att titta på en tjej-kropp.
  3. Man blir trött på att höra detta hela tiden, give up och skaffa en tjej så slipper ni fantisera längre..

10 september Onsdag: Tandläkaren

Idag skulle man snabbt och smidigt sticka iväg till tandläkaren och kolla en konstig känsla i höger käke, inget mer med det. När jag kommer dit meddelar dom att min gamla lagning där har lossnat helt. Jag tänkte mig att få en ny tid om en månad och komma tillbaka och laga skiten, men nej då. Här ska det gå undand. "Brukar du ha bedövning" frågar tandläkaren, och vips så har jag fått bedövningsspruta i hela truten och borren är i högsta hugg. Hualigen, där låg jag, ensam och utsatt.



Tillslut var de klara med hålet, och vid sista inspektionen om det ser bra ut hittar han början till ett nytt hål, och han tyckte att det är lika bra att laga direkt. Vad har man att invända? Nada.. Så där fick jag fogligt ligga och bli sönderborrad i tänderna. Men tur var det väl att jag gick, på denna sk. kontrollen (som slutade i borr-fobin). Jag har visserligen inger jätteproblem med tandläkaren, det är mest det att jag ryser när de borrar och drar med vassa metallföremål i och på tänderna, samt att dom ska råka borra fel, för alltid får man i uppgift att vinka till om det gör ont.

Andra bullar var det när jag skulle dra ut två fast sittande vuxentänder i och med att tandställningen skulle på. Då knakade det i hela huvet när det ryckte och vickade loss gaddarna, och bedövningen gjorde en dregglande. Det var tider det, jag är härdad!

9 september Tisdag

Pappa har arbetskamrater här på middag, då är man snabbt framme och nappar åt sig lite gott bröd och tigger lite paj. Fuling är man..

Dagens tips:
*Radiokanalen Star 101,9
*Filip&Fredrik femman klockan nio ikväll

9 augusti Tisdag

Imorse satt jag i godan ro och åt min älskade frukost med DNs utrikessidor  uppslagna. Plötsligt bryts tystnaden av .."I don't know what you heard about me.. I'm a mother fucker P.I.M.P..." Herre min jesus vad rädd jag blev och när chocken har lagt sig garvar jag högt. Min kära bror har ett trevligt uppvaknande till signal han.. Lite udda kan jag dock tycka.



För er alla som går i trean/gått ut gymnasiet/börjat gymnasiet/gör något annat så kan jag uppdatera er lite inom ämnet projektarbete. Vi hade lämnat in en fin idéskiss och skulle få lite feedback av våra lärare. Vi kommer in och det enda dom gör är att vända pappret upp och ner och säga "så gör vi med det, det får ni inte göra!".
     Så kul var det! Vi fick hitta på en helt ny grej, kom tillbaka till lärarna och deras reaktion blev "det här är ju toppen! Hur gick detta till?". Så nu är vi igång!

8 september Måndag

Idag  hann jag med två investeringar innan Helle och jag skulle träna:
Ett par chinos och en sport-bh. Ni killar kan skatta er lyckliga, för nu ska jag berätta vad bhn kostande. 500 jävla spänn! Det är en investering rakt av känner jag. För en bra sporttop måste man ha, och den kan man ha ett tag, så det var det värt. Chinosarna var lite impuls men är skönt inför hösten!

Sedan kom jag att tänka på folk som måste ha olika sylt till olika saker. Löjligt! All sylt är god men det är ju inte så att man inte kan äta en viss sylt till en viss grej, då har man gått över gränsen. Jag säger bara: Mera lingonsylt åt folket! Lingonsylt går att, hör och häpna alla skeptiska flera-syltsorter-till-olika-saker-typer, ha till allt! Mmmmmm...



Det va det. Nu ska jag övergå till att se över min ekonomi inför kommande termin och år. Spännande! Fick just reda på att Leo var sjuk imorn så där rök lite money, men så är det. Inga garantier med barnvakt här alltså..

7 september Söndag

Grattis Oliver 20 stora år!

Vi pratade på psykologin i fredags om Freud och hans teori där bland annat försvarsmekanismer ingår. En av dessa försvarsmekanismer är regrission, alltså att man går tillbaka i utveckling, blir ibland lite barnslig, och jag kände verkligen igen mig.

Den försvarsmekanismen har jag nog använt mest under livet. Man skriker, eller höjer rösten, för att höras eller överrösta eller visa att man är arg/inte är med på noterna, man går iväg mitt i diskussionen/bråket, man smäller i dörrar, struntar i att lyssna på den andra, abryter mitt i den andres mening osv.
     Precis så gör jag, och jag har nu fått svar på VARFÖR (eftersom det ibland är lite problematiskt att göra så, det löser inte alltid så många konflikter), det är en försvarsmekanism i min kropp som ännu sitter kvar. Ju äldre man blir ju mer försvinner den, men fram till nu har den suttit i ordentligt. Men nu vet jag och kan tänka på det, vilket är intressant, bra och kanske dåligt. Vi får se..

6 september Lördag: EMD

Kom på att jag måste göra er alla (som inte har förmånen att gå i Blackan) avundsjuka. Vi treor ska få gå på sex&semlevnadsföredrag på Rival där bland annat EMD ska uppträda. Ojojoj, jag måste plugga in alla deras texter nu så jag verkligen kan sjunga med. Och sorry om jag gjorde er fööör avundsjuka! (NOT! haha men kul är det!)

6 september Lördag

Nu känner man sig lite fräschare efter att Helle och jag vart på danspass. Gårdagen såg nämligen ut såhär:



Efter många om och men kom jag (försent pga stömavbrott i stan) till Friskis och satt och gäspade där till klockan åtta då jag fick titta på Olivers lägenhet. Liten men mysig. På Roslagsbanan satt dessa två, får man säga fjortisar, och sminkade sig sönder och samman, samtidigt:



Jag har märkt att jag lämnar många cliffhangers hängande. Jag lämnar dom men följer inte upp. Så det ska väl bli ändring snart. Nu ska jag dock fortsätta pyssla inför Olivers 20årsdag imorgon..


5 september Fredag

Nu är det order på att åka tidigare så jag blev lite stressad men jag slänger upp en bild på mig när jag working hard i kiosken på landet förra sommaren.. See you all!


4 september Torsdag

Idag har jag haft fullt upp med skola och Leo (han satt och plockade bark i skogen i en timme, jag klagar inte!) och nu har jag just vart ute och sprungit och slängt i mig lite ärtsoppa. Övningskörning väntar, ostkaka efter det och sedan drar jag till Oliver och sover. Imorn hinner jag kanske uppdatera lite mer. Kommer hem till lunch och ska byta om till begravning, sedan är det raka vägen till Friskis efter den. Så fullt upp då med, men det blir nog bra!

Ha en bra kväll, och ät lite ostkaka för guds skull, det är grymt gott!

3 september Onsdag

Efter att ha övningskört på riktiga vägar och rondeller så slängde jag mig på utmaningen att duscha hunden. Det var lättare sagt än gjort.

Jag gick ner i källaren och ropade på henne från badrummet, hon kom inte. Jag gick ut och tittade upp i trappan och ropade på henne och hon stod bara och tittade på mig. Jag hämtade godis och visade för henne och ropade, men hon glodde bara. Jag gav våran katt godis och slängde det på golvet i källaren men hon kom inte.

Jag insåg tillslut att det här skulle inte gå, hon fattar vad det handlar om, så jag tog med mig hennes schampo ut på gräsmattan, drog fram trädgårdsslängen och ropade bestämt dit hundfan (som när jag va inne i garaget och skulle sätta på vattnet hade krupit in under våran veranda och lagt sig). Så där stod jag och duschade henne. Efter det gick hon in och la sig i min brorsas säng med sin favoritgosedjur och tjurade.

Så kul brukar vi ha det på kvällarna..

TIPS: spring i trappor

Ett enkelt sätt att träna hela kroppen bra och det enda du behöver är: en trappa!

 Trappor finns överallt, vart du än är så finns det oftast en trappa i närheten!
 Att springa i trappor formar lår, vader och rumpan på ett bra sätt.
 Du kan även göra andra styrkeövningar med hjälp av trappan. Till exempel triceps-böj och armhävningar mot ett trappsteg, situps med benen på ett trappsteg, utfall mot trappsteg.
 Du bränner ca 100 kalorier på 10 minuters träning i en trappa.
 Det är gratis!

Jag har inte använt mig av enbart en trappa till ett helt träningsprogram än, men jag hade tänkt prova imorgon som ett litet stopp i min joggingrunda (då behöver man inte jogga lika långt heller!). Så utvärdering kommer..


3 september Onsdag

När man har mens får men ett enormt sug efter sötsaker (som att jag inte alltid har det men nu kan man ju i alla fall skylla på något). Igår precis efter att jag ätit middag var jag tvungen att trycka fem Dumle-kolor och tre plommon, sen var jag hyfsat nöjd. Oliver trodde det berodde på mensen så jag va snabb att hålla med honom!

Jag tänkte mig en lite längre update senare, ska nämligen äta nu. Så kika in igen!


3 september Onsdag

Jag och Oliver såg två rätt nya filmer igår:

Hancock: En bra action-film med Will Smith som båda hade sina gulliga och sina jobbiga stunder, men den är värd att se.
LoveGuru: Med Mike Myers. En lagom skön, kul komedi som är en lagom film att se när man inte orkar försöka hänga med och fatta i invecklade filmer.



Jag har varit ledig idag men ändå har tiden bara runnit iväg. Har ändå fått en hel det gjort, som att fixa över mitt e-leg till min bärbara, fixa Olivers presenter, handlat, lagat nya müsli och sådant. Ska försöka övningsköra och plugga lite (matte är omöjligt men ska sätta mig en stund nu och inse mitt misslyckande) och sen blir det Leo. Härligt, då vet ni!

2 september Tisdag

Idag ska jag inte vara vid datorn så mycket så ni får en rolig bild att ha kul med hela kvällen långt tills nästa update kommer!

Bauhaus halverar personalstyrkan

TIPS: kvällsrutiner

Många kommer hem på kvällarna och kan inte slappna av. Därför tänkte jag ge lite av mina tips till er som har det problemet, så kan ni se om det hjälper?!

♥ Träna antingen på eftermiddagen direkt efter skolan eller senare på kvällen innan läggdags.
     Det skiljer sig åt vad man trivs med. Själv tycker jag det är skönt att "bli av med" tränandet så fort som möjligt och gör det därför direkt efter skolan. Det är lätt att man segar ner sig när man kommer hem  innan träning. Andra äter middag först, tränar sedan och sen tar i tu med till exempel plugg och vissa tränar det sista dom gör på kvällen, duschar sedan och går och lägger sig. Känn efter vad som passar dig!
♥ Välj en bra plugg-tid och sätt dig och gör det du har att göra på den tiden, så har du det gjort sedan.
♥ Unna dig en stunds avkoppling på kvällen. 
     Jag brukar uppskatta att läsa en bok. Då känner jag att jag kan koppla av och läsa något som jag själv har valt. Läs antingen efter middagen eller innan du går och lägger dig.
♥ Ta en kopp te
     Det värmer och känns avslappnande.
♥ Låt dig själv gå igenom alla sidor du tycker är UNDERHÅLLANDE på datorn. Allt man gör på datorn måste inte vara skolarbete, fakta-letande eller kännas nördigt. Man kan må bra och underhållas av det också!
♥Gå och lägg dig i tid!


1 september Måndag

Idag har jag suttit och kliat sönder mig själv i skolan och efter ett tag blivit orolig att jag fått loppbett eller liknande, men sen insåg jag tillslut att det var tre feta jävla myggbett som terrade mig. Härliga tider. Måste vart sen jag satt ute hos Catti i lördags.

Förövrigt , för er som är intresserade, håller jag på att pilla med min dator fortfarande. Snodde lite filmer från Oliver igår in på min externa hårddisk och ska nu försöka firra över ett bra program där jag kan öppna foton så ni kan få lite sån update här också!

Dagens två kommentarer kommer från två lärare i skolan (dom är så roliga våra lärare förstår ni!):

Våran mentor ska berätta om hans och en annans klass resa till Kebnekaise:
"Och på fredagen åkte alla eleverna hem och vi tre lärare stannade kvar och... spelade pingis! Sen badade vi bastu och gick ut och käkade tai-mat.."

Våran religion-lärare är gravid i 7e månaden och vi frågade om hon var nervös:
" Ja gud ja! Jag tycker ju egentligen inte om barn *skrattar lite nervöst* men jag kände att snart blir jag för gammal så ska man prova skaffa barn så måste man göra det nu. Men kärleken tror jag kommer med moderskänslan så det ska nog gå bra.."

Idag fick Oliver nycklarna till sin lägenhet. Grattis till honom! Jag var hemma och  hämtade min dator där lite snabbt efter träningen nu ikväll och hans mamma skulle sova borta ikväll igen så lägenheten är tom förutom Oliver. Då blir man något sugen på att va där om kvällen.. Men vi får se om jag orkar pallra mig dit ikväll, annars blir det väl imorn.