31 okt Fredag: sista innan Paradise

Kläderna är framplockade, den lilla väskan är packad med det lilla jag har med mig, hunden är rastad (det är härligt att ha en delvis vit långhårig hund i det här vädret. Man möter inte en käft ute kan jag meddela. Så folk ställer in promenader för lite regn. Pff), havregrynsgröten uppäten och duschen i väntan. Birka Paradise väntar, I'll see you folks!

Oilver: Me love You!

31 okt Fredag: lapp


Felix var inte så nöjd att jag hade lämnat ja 7 russin, eftersom han verkar ha räknat, i russinburken.


31 okt Fredag: update

Wohow jag ska åka på samma kryssning som Josefine Crafoord. Lyxo mig liksom. Hehe. Okej det var bara en liten detalj jag läste på hennes blogg, men vi ska i alla fall åka idag, få privatvisning av båten vid fyra och sen avgår den vid sex ikväll. Anländer igen imorgon eftermiddag. Trerätters ikväll, frukost- och lunchbuffé imorn är bokat, och hytterna ska vara lite finare än vanligt tror jag. Så det här kan bli kul!

Igår var jag som sagt och fikade med Nickie, Elvira och Steph på ESpressohouse (jag fikar aldrig så detta var som värsta lyxen för mig) och vi drack chai latte (klassiker där, för goda är dom). Steph satt sen och sa att hon blivit speedad av kaffet vi drack. Då upplyste vi henne snällt om att det är inget kaffe och coffein i chai latte, tyvärr Steffie.. Hon insåg det och skyllde på oss istället.

Sen intog vi Elviras mysiga lägenhet och spanade lite TV och snicksnackade lite. Sen var det hemåt, Blackan by night. Det regnade och det var kallt för er som missade det.

Nu ska jag äta min älskade frukost (naturell yoghurt med färskt frukt i och hemgjorda müslin strödd över. Mmmm)

30 okt Torsdag: daaaagens outfit mfl bilder

Dagens outfit:


(observera den välfyllda bajspåsen i vänster hand)
Röd regnjacka, pappas jobb
Marinblå
skittrendiga regnbyxor, medeltiden
Blommiga stövlar
, mammas
Röd keps med EM fotbollstryck
-08, fick/snodde hemma hos schweiziska ambassadörenhans fotbollsfest


Min bror ville vara med. Skitsnygg!


Vi laddade innan vi skulle ge oss ut i regnet på denna härliga hundpromenad. Jag hade snott med mig två chokladbitar också. Jag är expert på att få ut godis ur oöppnade godislådor!


Nu har vi också förklarat krig mot våra grannar, i alla fall kärringen i huset, som nu klockan sex en regnig oktoberkväll kom, knackade på och inte ens hälsade utan sa bara "kan du hämta din mamma" och bad henne gå med ut och sen wainade satan på att vi planterar en liten buske en centimeter in på deras tomt (som förövrigt är helt kal och ful så lite skydd behövdes) OCH vi har pratat med kärringen och hennes man flera gånger om att vi ska sätta den där så..

Jag skulle sagt att det var för att slippa se deras fula trynen och tycker hon att den sitter fel så kan hon plantera om den själv, tjockis! Men så kan man inte säga till sina grannar utan man får gå in i sitt eget hus och sen garva åt den sjuka kärringen och planera en hatpackt! Mohahah.

Ikväll ska jag fika med Nickie, Steph och Elvira. Det ska bli väldigt trevligt!

30 okt Torsdag: porriga underkläder

Igår i bilen påväg till gymmet frågade Oliver om vi inte skulle gå på Erotica-mässan i Alvik. Kul där svarade jag och satt och funderade på om han var allvarlig. "Ja min kompis funderade på att bjuda med hans tjej dit och ville ha något annat par att gå med". "Eh jaha, och vad ska dom två göra på den mässan?" "Mja jag vet inte, men hon har väl rätt mycket såna där underkläder" "Okej?" "Och sen vill dom väl klämma lite på alla sexleksaker också..".

Det hela avslutades med att vi båda garvade lite och sen var det inget mer med det. Men vi var överens om att man skulle gå dit bara för att. Så vi får väl se. Höhö.

Anyway, jag kände det där med "hon har rätt mycket såna underkläder" (underförstått porriga, raffiga I guess) att det satte lite press på mig här nu. Borde jag också skaffa urporriga underkläder? Jag höll på med det förut att köpa dyra porriga trosor men nu för tiden känns det som att jag har en hel del och känns lite väl dyrt att köpa nya trosor varje dag. Men... Maybe I should? För att överraska.. We'll see We'll see..


Här kände jag att själva bilden var mest porrig. Men visst var underkläderna helt okej.


Lite frostig look såhär till vintern..



Nja..


Rollspel?


Lite svåranvänd men fin.

Kanske borde börja använda dessa porriga underkläder jag köpte för ett tag sen (har varit så bekväm av mig att jag skjutit lite på det). Och jag har ju en jävligt porrig BH för 600 spänn som jag fick av Oliver själv i julklapp, den gillar jag men det har blivit som en grej jag "sparar på och inte vill slita ut" för att den är så dyr och fin. Men nu ska det blir ändring på det, fram med skiten och ANVÄND! Porr porr porr..

30 okt Torsdag: morgonupdate

Sov som vanligt inte särskilt länge (speciellt inte när Oliver vaknade halv sju och hans klocka på iPoden var halv åtta och då väckte mig och frågade om klockan var halv åtta och jag sa att han förmodligen glömt ställa tillbaka sin iPod. Sen låg vi och berättade lite om vad vi drömt under natten. Sen gick han upp och jag somnade om.)

Nu har jag precis kommit hem från träning. Idag igen. Tur att jag ska på  kryssning imorgon, då får jag vila. Och äta. Och dricka. Mums! Birka paradise här kommer vi och gör båten osäker. Kameran ska med!

Till lunch käkade jag havregrynsgröt, vilket är svingott! 1 dl Havregryn+rågflingor, linfrön, russin, nötter, salt, 2 dl vatten = in i micron 3 min. Serveras med hemgjord aprikosmarmelad och soyamjölk. Mmmm...

 

29 okt Torsdag: endogena och exogena i bild!

Som man brukar säga; Jag vill skriva, läsa och rita mer. Jag är en kreativ människa så jag borde ta vara på detta. Sätt igång!

Enligt Emmas önskemål, här presenteras endogena och exogena processer, MED BILD:


29 okt Onsdag: I'm scared

I'm scared (inte rädd alltså, utan "ärrad". Ni som sett programmet på MTV fattar). Min katt satte klorna i mig och Felix tyckte jag skulle anmäla mig till Scared på MTV (ett program som visar olika människor som gjort sig jävligt illa när dom tex  skatar eller likanande).


Ni får titta riktigt nära och noga så ser ni rivsåren. Dom är värre i verkligheten men min mobilkamera är lite dålig på att fånga såna detaljer..

29 okt Onsdag: Är det bara jag..?

Är det bara jag eller köper alla fake-pälsar just nu?
Är det bara jag eller får man äta morotskaka som dessert till frukost?
Är det bara jag eller får ni också råd från er barnvakt om att inte köpa aktier för er lön?
Är det bara jag eller är alla snåla när det gäller frisören?

Nu ska jag ge mig in till stan och träffa morfar. Sen är det oklart om jag kommer träffa Nickie, Catti eller ingen. Ikväll blir det gymmet (och nej Catti, man kan inte bara flytta eller avboka sånt för har man ett träningschema man följer så förstörs hela det om man inte följer det. speciellt nu när jag ska på kryssning och äta och dricka allt vad jag kan, då vill man ha tränat innan. Hehe).

Att INGEN lämnat förslag ser jag som att ni är nöjda med hur den här bloggen ser ut, och att jag ska fortsätta precis som jag gör. Så det gör jag, och jag skiter i huruvida ni är intresserade av det jag skriver eller ej, för ni hade er chans och tog den inte.. Ni kan j u så klart göra det när ni vill, men jag var snäll som ägnade det ett helt inlägg i alla fall.

Jag har lyckats trycka på nån jävla knapp så allt är jättestort på datorn nu. Jag tryckte på den av misstag och därför vet jag inte vad jag tryckte på och därför kan jag inte återställa. SUCK!

28 okt Tisdag: Jag är BESVIKEN PÅ ER!

Dagen i korthet: Jag vaknar tidigt, äter frukost, åker till Oliver och matar deras katter, springer två varv runt Lillsjön i ösregn och bakar nu kanelbullar (a la GI) och skorpor (också a la GI). Funderar över vad jag vill bli när jag blir stor. Det finns mycket att välja på. Funderar på vad jag ska sysselsätta mig med en sån här ledig dag. Rastlösheten och den krypande känslan att ta vara på tiden och passa på att göra saker kommer smygande. Inväntar Leo.

Är besviken över jävligt dålig respons från folk som läser denna blogg! Ni är inga värdiga läsare som inte ens kan ta er tiden att skriva vad ni vill läsa mer om, förändringar eller bara skriva fortsätt som du gör. Någonting! Man kan ju till och med vara anonym.. Det var för eran skull jag gjorde förslagsinlägget.. DÅLIGT! Jag är BESVIKEN PÅ ER!

27 okt Måndag: Ge förslag!

Hörni allihopa!  Nu är det förslagslåda här. Är det något speciellt ni vill läsa om här? Hur ska min blogg fortsätta? Som den är? Med förändringar? Fler bilder? Mera tips om något? Mer uppdatering kring min träning? Fler recept? Fler åsikter om saker? Något annat?

Kom med förslag grabbar och tjejer, det är inte så jobbigt, och det blir roligare läsning för er då ni får läsa om saker som intresserar och underhåller er. Så give me some respons nu!


27 okt Måndag: stegräknare

Nu har jag just recoverat mig med lite havremjölk och hemgjord müsli efter träningen. Jag bestämde mig för att köra stenhårt idag på passet; sagt och gjort! Det känns väldigt skönt nu..

Har idag provat att ha stegräknare på mig. Har inte riktigt vetat varför men nu kan man väl känna en viss motivation eftersom man kan ha ett konkret mål att gå tex ett visst antal steg per dag eller liknande. Får se om jag fortsätter med detta.

Jag har ju även kommit av mig helt med min pulsklocka då själva midje-bältet var ivägen när man ska göra tex ryggövningar etc. Funderar på att köra igång med den igen..

Återkommer med eventuella mål med stegräknare och pulsklocka.

Just nu, som ni kanske mäker, känner jag mig jättepepp till att träna och äta nyttigt. Träna känns det alltid som jag kan hålla men käka nyttigt är desto svårare, men ska nog köra på det fram till fredag. Mycket frukt och grönt, mindre bröd och kolhydrater (socker). Kommer jag att klara det?

Nu ska jag titta på Ugly Betty (är jag ett fan eller?) och vänta på att någon kommer hem.

27 okt Måndag: höstlovsupdate

Idag har jag hurtat runt ordentligt. Gick upp vid åtta, duschade och cyklade till Tove där vi åt en härlig frukost bestående av fruktsallad, kaffelatte, bulle och yoghurt. Sen cyklade jag hem, tog hunden och knallade till Ålsten där jag mötte Helle och Bamse. Vi gick runt en timme och sedan var det dags att vända hemåt. Nu har jag ätit lite lunch och ska strax iväg och träna. Working hard på lovet!


Tove är en pigg morgonmänniska, just like me!


Min hund hade av okänd anledning legat i soffan under förmiddagen. Hon är i en fällningsperiod och därför satt hälften av hennes päls kvar på soffan när hon gick ner. Härligt!

26 okt Söndag: Citygross i bilder

Vi kom till Citygross och var tvungna att väja för tio tusen kundvagnar som stod rakt ut i parkeringen..


Inne på CG fanns det ett Triss-stånd där pappa bara kände på sig att det var vinnare på gång.
"Nej pappa det är onödigt"
"Jo det blir, det blir! Tiden är inne"


Och vi fick gå hem med tröstpriset: En vattenflaska. Som var ganska praktiskt då den har den lilla svarta kranen där nere som man kan fylla på när det även är små handfat och låga kranar. Sen tiggde vi till oss en Piggelin av en glasskille som gick och delade ut glass till småbarnen intill en hoppborg (som också befann sig inne på CG) och vi var nöjda..



Nu ska vi äta lax, sen ska jag gå och mysa med Oliver.

26 okt Söndag: mini-daim



Knäpp mini-daim jag åt. Nederdelen (MED CHOKLADEN) fattas och toppen är sne. Men annar så.. Den smakade som den skulle i alla fall.

26 okt Söndag: update

lovet ska jag baka hade jag tänkt. Det är mysigt. Vi får se vad det blir.

Idag har jag varit på en timmes promenad med mamma i regnet, väldigt seriöst. Har kört lite styrkeövningar till en träningsdvd också men saknar en pilatesboll så måste införskaffa en sån, sen kör vi igen.

Annars ska jag storhandla idag, käka lite godis, kolla Ugly Betty och lite sånt onödigt. Gör det ni med!

Dagens grej: Blondinbella har satt igång igen! Like I said..


25 okt Lördag: update

Oliver hade lagat jättegod kyckling till mig igår när jag kom från jobbet. Idag har vi degat och jag lagat pannkakor till lunch, nu ska jag iväg och träna med Helle. Hurtbullar en lördag som denna. Ikväll ser det ut att bli ännu en lugn kväll.

På återseende..


24 okt Fredag: Emmas fågel

"Om man drar sträck mellan Emmas födelsemärken på armen så blir det en fågel" . Bra Anna!




24 okt Fredag: update

Idag ska jag jobba på Friskis och sen ska jag äta godis tror jag, och vara med Oliver. Det va ett tag sen, han har jobbat och haft en kompis på besök så jag har hållt mig hemma.

Oj vad jag inte har någonting att skriva. Men jag ska hem och äta mellis innan Friskis så då kanske det kommer upp lite bilder eller något annat kul..

Och just det, NU ÄR DET HÖSTKLOV!


23 okt Torsdag: kvällsupdate och Fuckface-bilder

Efter att jag kom hem från träningen lagade jag lite mat (som jag inte var sugen på för en gångs skull. var mer sugen på frukost, så jag åt lite mannagrynsgröt som fanns och sedan en sallad med makrill och mitt hembakta supernyttiga bröd till). Jag la mig sen i sängen för att plugga och efter att läst alla sidor i boken satte jag klockan på tjugo över sju och somnade. Gick sen upp tjugo över sju och gick en timmes promenad med Mallan (som jag tycker mycket om!) och sedan övningskörde jag en halvtimme. Nu är det dags för en sista genomgång av psykologin innan läggdags.

Jag ställde en spontan fråga om hur man egentligen ser ut när man blir kallad fuckface och här kommer de lovade tolkningarna av Fuckface:


Catti tolkar den såhär (lite mer oskyldig och söt) än....


..Anders som tolkar den såhär


OCH såhär


23 okt Torsdag: Bella+Linda?



Jag fick världens finaste sms av Isabella nu på morgonen.
Det var inte långt ifrån tårar kan jag säga.
För det hon skrev till mig är bland det finaste någon har skrivit till mig. Och jag känner exakt samma sak för henne som hon
gör för mig.

Detta är taget från Linda Rosings blogg. What about it? Jag gillar visserligen båda men som sagt, what about this? Sen när är dom såhär bundisar?? Well well, bara dom fortsätter blogga så är det okej med  mig. Blondinbella bör komma tillbaka snart (jag vet dock när. Wow!) för mångas liv saknar mening just nu, när hon har uppehåll. Så seriös är inte jag, men jag tycker det är underhållande att läsa hennes blogg, det gör jag!

23 okt Torsdag: Jensen-upplevelse

Idag har vi varit på Jensen Norra ang projektarbetet. Det var minst sagt en upplevelse. Till att börja med ligger skolan längst bort på Tulegatan inklämd i en gränd.

Det är kod för att komma in i skolan och när man väl är inne möts man av en riktig receptionist med kavaj och hela skiten. Det är som ett kontor, lugnt och stilla. Vi intervjuar matkortsansvarige och när vi är klara har eleverna slutat en lektion för det kryllar av dem. Och tyvärr, faktan är insedd, såg alla tjejer lika dana ut. Väldigt sminkade och, ursäkta uttrycket, lite halvfjortisar. Det var vad vi såg i alla fall.

Jag slängde mig fram till två tjejer som såg minst fjortis ut och hoppades på att dom skulle vara snälla när jag skulle ställa våra frågor. Jag förklarade att vi gjorde ett projektarbete och om vi kunde få ställa några frågor. "Eh jaha okej..." får jag som svar. Yey, dom som såg geekigast ut och som vi trodde skulle vara supervilliga och trevliga och svara på frågor var det icke. Skenet bedraaaaar..

Nu har jag och Carro tränat så resten av kvällen återstår. Ni ska få två tolkningar av "fuckface" senare. MISSA INTE!

22 okt Onsdag: Mörkerrädsla

Jag har just varit ute och sprungit en halvtimmes runda. Jag har gått hela eftermiddagen och funderat på vilken runda jag ska springa, för på de flesta runder jag kunde komma på var en liten del en skogsdel, och det är ett problem.. Jag vågar inte springa i skogen, jag vågar knappt springa på vägar med belysning, det ska helst vara fullt trafikerat på den väg jag springer.

Och det är det sorgliga, att man ska behöva vara rädd när man ska gå ut och ta en joggingrunda klockan sex på kvällen. Men det är den hemska sanningen. Varför är det så? Varför ska det behöva vara så?

Det händer saker hela tiden, senast (störst mediapådrag) är det mannen (med fru och barn) som mördat Caroline i Norrland, hon som varit försvunnen. Och det är inte bara hon, det händer saker överallt. Man har förut ofta tänkt "det händer inte mig" men jag har nu istället börjat tänka "tänk om det händer mig" och blivit väldigt försiktig av mig att gå i mörker.

Detta dels på grund av allt som händer i samhället, dels på grund av alla äckliga filmer man ser och dels på grund av att jag har en mörkerrädsla redan från barnsben. Var den kommer ifrån vet jag inte, den har bara funnits där och finns där än idag. Jag har svårt att gå in i mörka rum, ställa in cykeln på kvällarna, gå in i en mörk jympasal på Friskis för att kolla osv. Knäppt och jobbigt, men så är det. Nu för tiden försöker jag ta djupa andetag och säga till mig själv att inget kommer hända, men det är inte särskilt övertygande tyvärr.

Ett mörkertips nu i dessa tider: Ha alltid reflex på er när ni är ute, det är mörkare än man tror, och man syns definitivt mindre än vad man tror (det märker man inte minst om man börjat övningsköra, man ser inte folk utan reflexer förens man är bara några meter ifrån. Det är läskigt!). Så reflexväst är att rekomendera óm man är ute och går/joggar på kvällen, det kör jag på! (För er som har hund, tänk på att sätta på den en reflexväst också..


22 okt Onsdag: update

Today is the day när två tredjedelar av Sp3e andas ut, där ibland jag. Nationella provet i svenska (muntliga talet) är gjort, och tro det eller ej så kändes det bra. Fick till och med frågan om jag ens var nervös?! Och jag är glad för att det hintar på att det då inte syntes särskilt mycket att jag var nervös, som jag var. Som alla nog är förresten.

Har druckit en smoothie (banan, ägg, havremjölk, linfrön, jordgubbar och som lite topping russin och lite chokladsås, bara för att den stod framme). Såg att det fanns små daimstrutar i frysen. Sugen? Mja sådär, men passar man inte på att ta en ny tar dom slut. Hur ska jag göra? Äh, slutar nog med att jag tar en.

Orkar inte åka till gymmet ikväll då jag har en del plugg och jag får inte skjuts så tar en joggingrunda hemma istället. Så ni vet (ja det är nödvändigt att veta!).

Leo it is..

21 okt Tisdag: "ännu ett steg mot jämställdheten"

Igår skickade Oliver en länk med en artikel som handlade om en tjej som fått skäggväxt efter att ha satt in en p-stav. I kommentarerna till artikeln är det någon som skrivit "ännu ett steg mot jämställdheten..". HAHA!


(bilden har inget med texten att göra. Bara lite kul inom ämnet skägg)

21 okt Tisdag: intervju i stadshuset

Nu har vi klarat av den första av våra intervjuer. Efter att ha stått på fel sida av vägen och höll på att gå på rätt bussnummer men åt fel håll så kom vi till inget mindre än på stadshuset med biträdande pressekreterare till skolborgarrådet. Han var inte som en tråkig grå politiker utan var lite skön sådär. Han inledde med "Ja här  har vi vår personalmmatsal då. Blå hallen.. äh jag skämta bara". Hehe vi skrattade och alla var glada.


Vi hade lite problem att hitta receptionen i detta gigantiska hus.


Vi fick namnbrickor


Efter att han lämnat av oss i hissen var vi överspända.

Nu ska jag till Leeeeo, sen ska jag till Oliveeeeer.

21 okt Tisdag: morgonupdate med BILD

Jag hann ta en snabbis nu på morgonen. I bloggen alltså.. Höhö vad trodde niiiii (Och jag VET att ni tänkte snusk innan men tyvärr sov jag själv hemma idag).
 
Jag har drömt om lite massmord i det hus jag mfl befann sig i, att vi köpt en till hund och sen vaknade jag för tidigt av någon annans väckarklock och visste inte vart jag var. Tog någa minuter innan jag kunde lokalisera mig själv i mörkret.

Well idag får jag skjuts till skolan och sen ska vi till stadshuset med vårt projektarbete, sen blir det Leo (som för övrigt har börjat gråta varje gång jag ska gå hem typ) och sen ska jag mysa med Oliver.


Såhär piggt är det på våra morgonmattelektioner i Blackan.
Foto: proffsAnna

20 okt måndag: filosoferar om mat mm.

Här ligger jag i min SÄNG under mitt TÄCKE och bloggar. Det är ett mirakel, halleluja! Och mysigt har jag det också.. Skulle vilja ge er ett kort men har ingen sladd till mobilen nära till hands så tyvärr, ni får fantisera istället (grr)..

Jag har övningskört (skulle backa ut från parkeringen och höll på att kvadda bilen i ett träd) men annars gick det hyfsat. Har varit lite småhungrig hela kvällen. What about it? Det känns som jag käkar oavbrutet hela tiden, men ändå är jag hungrig. How come? (tänk så många engelska uttryck jag använder.. Men de passar in liksom). Jag kanske måste äta en näringsrikare, mer mättande middag? Bättre mellanmål? Bättre lunch?

Jag  har där lite dilemman i och med att jag egentligen inte vill äta bröd, men nu gör det ändå för att det är gott och jag inte orkar bry mig riktigt för tillfället. Men är det nyttigt bröd så får det va okej, kroppen behöver alla näringsämnen, även såna vissa inbillar sig får en att gå upp i vikt. Plus att nu när jag börjar gymma får jag äta mer för att kroppen behöver mer energi då. Så käka på. Ikväll har jag tryck en halv mörk choklad, en skorpa, en halv knäckis och en mjuk macka. Härligt! Och jag är fortfarande hungrig.

Matakuten på fyran idag var mycket givande. Alla, särskilt föräldrar, borde se det! Idag pratade dom om vilken påverkan föräldrar har på sina barns matvanor och i samma veva också deras prestation i skolan osv.  Och visst är det så, man måste faktiskt äta ordentligt för att orka, för att kunna prestera och lära sig i skolan. För att kunna hålla humöret och energin uppe. Man önskar bara att skolmaten kunde innehålle en liten gnutta närning också, men det gör den väl. På något sätt.

Slutsnackat. Orkar inte ens läsa igenom vad jag skrivit, det blir säkert bra! I alla fall, programmet: Se det! Finns säkert på hemsidan.

20 okt måndag: ny favorit

Jag har hittat en ny favorit:
Marabou dark ginger. Förföööööörande god.


Hittade inte bild på den, men denna är också god. Och hörni, mörk choklad är faktiskt bra för oss!

Nu har jag fått en lååång nätverkssladd så ska lägga mig i sängen och surfa vidare, kolla lite ugly betty och läsa lite tal för mig själv fram till matakuten klockan nio. Kanske blir det övningskörning?

20 okt Måndag

Jag SKOLKADE de sista femton minuterna på mattelektionen idag. Jag är fortfarande lite i chock men det börjar lägga sig. Ska slänga mig ut i mörket på en promenad (inklusive reflexer) med Tove och hunden. Återkommer sen.


19 okt Söndag: skoshopping

Gymmet gick utmärkt och efter det bestämde jag mig för att ta en snabbis förbi stan för att titta på ett par skor. Det slutade med att jag fick med mig två par skor för, hör och häpna, 148 kronor! Något fyndig brud jag är..  NÖJD!


Ett par med klackar som jag kan ha när man går på krogen i detta halvårs kyla, och ett par stövelkängor som jag kan ha när det blir burrvinter.


Nu ska jag laga färskpasta med färdig (jag är skeptisk) carbonara- och en tomatsås.


19 okt Söndag

Kvällen slutade hemma hos Olivers mamma och kille med kex, ost, te och tv. Sen gick vi hem och däckade i sängen. Idag blir det gym, hundpromme, kolla skor och plugg.

Ses på stan

18 okt Lördag: WWF-fadder (tigrar)

Jag vill bli tigerfadder (och pandafadder och elefantfadder.) Jag vill jag vill jag vill. Alla djurarter håller på att utrotas från jorden. DET ÄR VÅRAT FEL!

I början av 1900-talet fanns det omkring 100 000 tigrar i världen, idag finns det endast 3500 kvar. Många underarter är redan helt utrotade. Detta är en skam för mänskligheten, hur kan vi låta detta ske? Jag säger det igen, när jag har en fast inkomst efter skolan ska jag bli fadder på
WWF, direkt! Alla borde göra detta så fort man klarar av den utgiften, det är en prioritet, lika mycket som miljön i dessa dagar. Man kan inte göra allt själv, men man kan göra något, precis som miljöfrågan. Alla människor har ett visst ansvar, ta det!












18 okt Lördag: tråkig update igen

Min morgon började lite kaosigt men efter ett step-pass med Helle känns det bättre. Dock var inte step min grej. Det var kul men jag har skitsvårt att sätta ihop en massa tio minuter långa kombinationer så jag ger upp istället. Jag stod och joggade på stället halva passet istället. Men nu har  man provat.

För övrigt vet jag inte riktigt vad jag ska göra idag. Kanske läsa lite, kanske titta lite på serier, kanske plugga, kanske göra något annat. Vi får se helt enkelt. Intresseklubben antecknar inte detta, så kul var det inlägget. Sorry!

18 okt Lördag: kort update

Igår var jag ute på stan hela dagen. På kvällen åt jag fikon-choklad och tittade på Fredag hela veckan.

Imorse låg jag och filosoferade i sängen och kom fram till att jag vill skriva mer och rita mer och att jag ska springa idag (fast jag inte orkar) och att jag ska göra en smoothie till frukost (som var god, but I'm still hungry) osv osv.

Brb

16 okt Torsdag: kvällens tips och update

Jag tänkte bara skriva ett litet inlägg så ni inser att jag inte glömt bort bloggen. Kan berätta om morgondagen: då ska vi ha lite prov och sånt i skolan, sen ska projektarbetsgruppen till kontoret för elevmatkort som bla Jensen gymnasium använder och prata med dom, sen blir det jobba Friskis.

Kvällens tips: Ät ostkaka, det är gott!

Pappa var lite rolig förra lördagen. Han kom in med varsin Corona och fixade med lime och grejer i. Sen klunkade han från sin flaska och sa att det är gott när det är gratis, Felix bjuder. Han har alltså tagit de flaskor hon beslagtog från Felix och bjudit oss på. Haha ibland är det lite kul..


16 okt Torsdag: Musiksmak stämplar en

Jag blir så trött på folk som mobbar andra folk för den musik de lyssnar på. Vad spelar det för roll vilken musik någon annan lyssnar på? Alla har väl sin smak, eller måste man hålla sig till ett mode inom musiken? Det handlar om helt personlig smak och det ska inte stämpla ens personlighet för övrigt. Väljer man att lyssna på Darin så tycker man väl antagligen att han är bra, so what? Vissa tycker han är en skittöntig fjortis, och det kanske han är, men han kan fortfarande göra musik som fastnar i huvudet.

Samma sak med till exempel InFlames som är mest skrik enligt mig, och 50 cent som är mest prat enligt andra. Alla tolkar musik olika, och det är upp till var och en!

Och ja, jag lyssnar lite på alla dessa. Visst är det härligt, en salig blandning av gott och blandat.

(Anna när blir Darin-konserten?)


15 okt Onsdag: Leo söt

När jag kom till dagis idag kom Leo kubbandes och slängde sig i armarna på mig. Naaaw. När jag sedan skulle gå hem när mamman kom så va han skitgrinig och sa inte hej då till mig. När jag precis kommit innanför dörren hemma hos mig ringer min mobil och mamman säger att Leo vill säga hej då till mig. Så får Leo luren och säger Hej då trehundra gånger och är glad. Naaaaw nr 2.

Nu har jag kört lite around the block igen. Och på lite större vägar också. I'm on this! Gymmet nästa..

15 okt Onsdag: Flipper och havregröt

Idag gjorde vi Flipper på Jonas. Det var kul! Dock blev det mer en hög med slag än ett flipperspel med honom. Men men, killar verkar ha svårt att behärska sig helt enkelt, blir för exalterade. Jonas tyckte det va kul i alla fall.

När jag kom hem idag blev jag supersugen (superbad?) på havregrynsgröt med nötter, hallon och vaniljsoyadryck på. Så jag gjorde det! Nu är jag nöjd, men jag är fortfarande lite sugen på nåt. Typiskt. Well, får vänta och se.

Ikväll blir det gym, innan dess Leo. Och min Topphälsa-tidning hade kommit idag. Nörd-yiho!


14 okt Tisdag: Bild på sprut-armen



Såhär såg jag ut efter blodgivningen. Ser ut som jag har blivit opererad eller något. Men det gjorde faktiskt lite ont!

Nej nu är det sluttjafsat här, ska ta tag i lite plugg och lite upplägg av övningskörning. Och alla internationella relationer-barn; glöm inte världens konflikter klockan halv nio på tvåan ikväll. För er andra skonade: Ugly Betty klockan åtta på femman.

14 okt Tisdag: Kvällens pyjamas

Tyckte jag var så snyggt, präktigt matchad så jag var tvungen att ta en bild. Ska vi kallade det kvällens pyjamas?


Pyjamas Snobben, H&M för hundra år sedan.

Topp: fin med snobben-tryck. Går att sova i (föredrar dock utan)
Byxa: skitosköna, åker upp i arslet så fort du lägger dig ner och ska sova. Går INTE att sova i.

14 okt Tisdag: nagellack

Jag sitter och målar naglarna. Hade tänkt vara sådär kreativ så man blandar två nagellack så blir det en helt ny färg. Men jag ville inte blanda ut hela nagellacken i någon av flaskorna så jag tänkte att jag målat först det ena och sedan det andra på så kanske det blir någon cool blandning.
 


Problemet var bara att lacket jag skulle måla över var lite för färgstarkt så det som är under syns inte. Nu är därför frågan om jag ska låta lillfingret vara lite aprikost-glittrigt, om jag ska måla alla naglar så eller bara den handen? Jag har ju redan målat alla naglar med en lite ljusrosa. En tjej i klassen hade en färg på ena handens naglar och en annan på den andra, funkar det?

13 okt Måndag: övningskör

Jag körde hemifrån till Blackan och sen hem Bergslagsvägen och Brommaplansrondellen! Jag är cool!

13 okt Måndag: PS-bild mm

Blodgivningen gick bra. Inte särskilt farligt, gjorde lite ont med nålen bara men det förklarade hon som jobbade där att det berodde på att den är ganska tjock för att kunna tömma ut blod. Härligt!

Annars var det fullt hus med lite pluggande här och nu har jag och Leo tittat på tre pojkar som lekte Bockarna Bruse i parken.

Min fot ömmar lite efter det jäkla häftstiftet, men det ska nog gå över.

Min första photoshop-fixade bild (med hjälp av Catzicatz som även är på bilden):




13 okt Måndag: Blodig morgon och övrig planering

Vaknar lite innan väckarklockan. Stänger av den. Sätter på datorn. Sträcker på mig. Ställer mig upp. Tar fram min morgonrock. Ska sträcka mig efter min mobil vid sängen. AJ WHAT A FUCK. Vad trampade jag på? Det borde ligga en kapsyl här någonstans som jag måste ha trampat på. Leta leta. Ingen kapsyl. Känner på hälen där det gör ont. AJ VAD FAN. Det sitter något i foten. Drar ut. ETT STYCKE HÄFTSTIFT till en häftapparat. Vem vill döda mig? Oj jäklar det blöder. Nej nu droppar det på golvet. Inget papper. Fan hur ska jag ta mig till toaletten?

Ungefär sådär såg min morgon ut.

Patrik 1,5 var, som alla redan konstaterar, bra! Man log när dom log, men slutet var nog bäst, när eftertexterna kom. När jag kom hem till Oliver efter den hade han lagat flygande jacob med ris. Gullunge! Åt och tittade på Prety Woman. Jag som aldrig sett det slutet, men igår gjorde jag det. Guligt det med. Oliver somnade.



Idag skulle jag tränat klockan elva men bestämde mig nu för att jag tränade igår och har ingen lust att åka långt för att träna idag med så jag ska ge blod idag istället hade jag tänk. Då får man inte träna samma dag. Sen ska vi plugga på våran härliga lediga dag och sen blir det Leo.

Blir träning imorn, onsdag, lördag och söndag istället. Spikat!

Bloggen särade sig igår när jag skulle publicera morgonträningstips, så kommer idag istället.

12 okt Söndag: Morgongym

Imorse gick jag (OCH Oliver, hör och häpna) upp klockan nio, kokade havregrynsgröt och gav oss iväg till gymmet. Vi var där klockan tio, precis när dom låste upp dörren. Jag var först in i gymmet, har nog aldrig hänt att man är ensam på ett gym. Nu är jag  hemma igen och efter en banan så är jag rätt nöjd med mig själv!

Idag blir det en mot-och-dotterdag tror jag. Lite höstpromenad och kanske Patrik 1,5 på bio.

Återkommer senare med tips när man tränar på morgonen..


11 okt Lördag: Powerlåt

När vi åkte buss till Ramundbergen i nian såg vi på Notting Hill i bussen och när bussen stannade för kisspaus och matköp satt alla kvar helt tysta eftersom When you say nothing at all med Ronan Keating spelades. Det var som magi och hela bussen njöt. När den va slut slängde sig alla av. Powerlåt!

11 okt Lördag: update

Både studentskiva och flak är bokat och båda i princip betalda. Vi är på gång!

Ikväll har jag lovat att laga tacos åt familjen, och sen blir det fotboll. Får se om jag hinner till Adam och kolla, det vore trevligt! Dock vet jag inte hur länge vi äter, men men.. Det lööser sig.

Åh vad kul jag hade igår!!

Jag vill dock shoppa ett par nya skor, gick i Converse på krogen igår. Haha något icke-stiligt men va fan, jag valde bekväma före obekväma helt enkelt. Och så hade jag ju inte så många alternativ heller. Men det ska kanske bli ändring på. Om jag har råd..

11 okt Lördag: Kak-bilder

Nu har jag avlämnat Carro grejer och Helle grejer. Endast Cattis explorer som står så fint bredvid mig här på skrivbordet kvar. Ta en slurp till lunch?!







Medan resten av gruppen fick intressant fakta från församlingsledaren stod Anders och jag och tryckte i oss kakor. Pass på när det bjuds, tänkte vi och la ner några i fickan också.. Nääää såååå busiga var vi inte. Då kanske vi skulle fått en förbannelse över oss inom församlingen och bli bannlysta för evigt.

Ikväll är det fotboll. Vill ni se Sverige krossas så titta klockan åtta på kanal åtta..

11 okt Lördag: 90s igår

Igår var dagen så fullproppad att jag inte hann blogga. Carro och jag gasade till skolan på morgonen och skoldagen flöt igenom med ett skitmisslyckat geografi-prov (haha jag tror hela klassen misslyckades totalt. det är kul!) och sedan på en intervju med två stycken från den kristna församlingen Christian Science/Kristen Vetenskap. Det var intressant, dom hade mycket "normalare" och friare tankar än vad jag trott att man kunde ha i en församling. Allt var upp till var och en, livet ska styras av kärlek. Det var huvudbudskapet.

Sedan käkade vi lite kakor dom bjöd på och sen bar det av till Friskis för ett träningspass. Efter det en långdusch och sen direkt till brommaplan där vi (Jag, Helle, Carro, Sofie) mötte Catti, Bellan, Ellinor, Tomas och Magnus (?) och shoppade lite middagsmat.

Kom hem vid sju och satte igång med pastakok. Till middagen (som var över standard-middagar tycker jag) kollades det lite på Idol och sedan började förandet.

Vid tio åkte vi till 90s, och det stället ägde (och det var mycket pga sällskapet!!)

Jag hade skitkul igår och jag insåg hur mycket ni jag va med betyder och hur kul man verkligen kan ha! Favorit i repris efter höstlovet då alla varit på varsitt håll. Ser redan nu fram emot det!

Helles kamera har ingen sladd så dom bilderna verkar ha gått förlorade tråkigt nog, men vi ska se om vi kan trolla lite, annars så får vi helt enkelt fota med min kamera nästa gång..

Nu ska jag kolla lite Ugly Betty, äta lite choklad och vara allmänt slö, vilket känns skitskönt! Återkommer senare..

9 okt Torsdag: Jag älskar min Oliver

JAG ÄLSKAR DIG OLIVER! ALLTID! Tack för att du finns min prins..


9 okt Torsdag: Flipper mm.

Vår mentor startade gårdagens lektione med att fråga: "Har ni kört flipper nån gång?". Ingen fattar någonting och han fortsätter "När det är så här många klasser i en korridor, eller bara ens egen klass, så ställer man upp sig lika många vid väggen på varje sida av korridoren och när det sedan kommer en ensam etta så skriker man flippeeeer och börjar putta denna ensamma etta mellan sig genom korridoren." Alla undrar om det är ett skämt och börjar garva. "Gör ni aldrig så?? Spelar flipper!" Eh nej. Men det lät jävligt kul och när självaste Jonas rekomenderar en kul sak så why not. Vi hade dock tänkt spela flipper med honom själv imorgon när han ska gå till vårat klassrum. Hehe vi får se hur det slutar..

En annan kul grej var på internationella relationer när vi fick reda på att vi ska på studiebesök hos några FN-experter. Vår lärare sa att då måste vi vara ordentligt pålästa, så man kan ställa frågor och vet vad det handlar om. Han fortsätter "Skulle vi mot förmodan inte vara det så kan vi alltid säga att vi kommer från Bromma Gymnasium". HAHAH

Ikväll ska Carro sova här. Det blir geografi-plugg och lite TV kanske, sen laddar vi inför morgondagen då det är UTGÅNG! 90's it is!

Nu blir det Leo..


8 okt Onsdag: Nutidsorientering

Dagens tips till er som inte har något att göra/ vill kolla hur allmänbildade ni är:

Gör nutidsorienteringen på DN, finns både i dagens tidning och antagligen på nätet också.

Chickennuggetsarna blev mycket goda. Nu har jag halvpluggat lite, läst lite i körkortsboken (jag bläddrar och läser lite på random sider. Då läser man om lite allting) och nu ska jag snart cykla till Oliver som har varit och gymmat (jag värvar väl till Friskis). Mina Ugly Betty är nästan klara, men det går inte fort..

8 okt Onsdag: Leo somnar, effektiv dag och pappas strum-trick

Idag när Leo och jag var påväg hem från stallet satt han och gnagde på ett äpple. Efter ett tag var det lite dålig respons när jag pratade med honom så jag kikade ner och ungen har somnat, men äpplet intryckt i tröjan och huvudet hängande åt sidan. Dock blev jag genast lite nervös, tänk om han hade satt äpple i halsen och bara inte kunde andas och vad död?! Så jag petade försiktigt på honom och han vaknade till en sväng innan han däckade igen. Skum kille, men söt!

Har hunnit med att vara i skolan, hämtat ut ett nytt e-legitimation, gymmat, hämtat paket på posten, gått med hunden, pluggat, installerat e-leget, vart med Leo, hämtat räkningar och nu ska jag laga hemmagjorda chickennuggets med bulgursallad innehållande bla sultanrussin. Upp till bevis..



Till middagen igår hade pappa lagt upp sina nyköpta strumpor på bordet och passade på att annonsera när hela familjen var samlad, att dessa var HANS strumpor. Man får inte låna, man får inta ta dom, man får inte låtsas ha fått fel från tvätten, och man får framför allt inte lägga dom i fel hög efter tvätt. Han påpekade de olika mönsterna och små märkena på vardera par så alla verkligen skulle se.

Så upp till bevis om hans taktik med att middags-annonsera funkar.. Han klappade mycket på dom och var jättenöjd med sin insats och sitt köp, speciellt ett par han kallade bävermönstrade, vad det nu är för mönster?

7 okt Tisdag: böcker och SLUTKOMMENTERAT!

Jag har sprungit runt lite med Leo och eftersom han fyllde 3 år igår gjorde jag ett fint häfte med bilder på honom under den tiden (ett och ett halvt år?!) jag suttit barnvakt åt honom. Han tyckte det var festligt, och hans pappa också.

Dagens happening:
Jag har fått mina böcker! Tadaaaa..



Nu blir det pluggning för min del, sen ska jag laga en god sallad hade jag tänkt, med äpple i.

Hade jag varit i skolan nu hade garanterat någon brytt sig och frågat "vad fan äter du? Fy fan vad äckligt!". En väldigt onödig kommentar som visar hur mycket man inte skiter i andra och sköter sig själv.

Alla får väl äta vad dom vill, och bara för att någon råkar ta vegetariskt och det är en morotsbiff som, tydligen, inte ser ätbar ut enligt vissa måste dessa kommentarer hagla. För helvete är ifred! Vem orkar bry sig. Och vad ska jag svara på frågan: Hur kan du äta det där? Varför äter du det där? För att jag vill äta det! För att det är gott! För att det är nyttigt. Och nej, nyttig mat är inte alltid superdupergod, men skulle den vara skitäcklig så äter man den antagligen inte. Eller hur?!

En del kommenterar till och med hur mycket mat vissa tar, och om någon tar en gång till. Dom kommentarerna låter som man blir tjock-stämplad om man tar mer mat. Lägg ner med sådant, man orkar inte höra kan jag meddela! Dock har vissa killar jäkligt svårt att fatta och en jäkligt dålig attityd när det ska kommenteras 24/7. Tråkigt!

Så ett litet budord: Sköt er själva och skit i andra!

6 okt Måndag: not much

Jag har inte särskilt mycket att skriva om förutom att mitt e-leg inte funkar, jag får aldrig mina böcker och jag vet inte om jag fått mitt studiebidrag. Positiv sak är att mitt skolfoto+klassfoto har kommit. Klassen blev söta och jag blev helt ok. Skickar nog tillbaka ändå i och med att vi tar studentfoton sen också. Roligare att ha.

Nu blir det plugg innan det är ett program om skolmaten på TV4, vilket passar perfekt till vårt projektarbete.


6 okt Måndag: skol-update

Skolan it is. Blir träning och övningskörning efter det. Känns bra! På onsdag ska vi på gudstjänst hos Christian Science/Kristen vetenskap. De är en gren inom kristendomen och använder inga läkemedel, "Gud läker alla sår". Spännande, vi får se hur det slutar. Kommer vi att konvertera?

Cross and Crown

5 okt Söndag: Jättepandor ska vi bli fadder till!

Idag ägde jag IGEN på att köra. Jag tycker att jag själv är duktig, är det inte bra?! Inte särskilt svåra grejer jag gör, men jag tycker ändå att det går strålande bra!

Såg ett program om jättepandor på Animal Planet och insåg hur gulliga (kan det bli tjejigare; "gulliga") och häftiga dom är och ser ut.

Dom, som så många andra vilda djur, håller på att dö ut och jag får infall dagligen av att bli fadder på WWF. Jag känner sedan att mina pengar inte helt räcker till det, men har kommit fram till att det handlar om prioritet. Jag prioriterar då att spara mina pengar/ lägga på annat onödigt vilket är väldigt dåligt av mig. Men jag har faktiskt varit fadder till en elefant som hette Boualoe (tror det va något sådant) så jag har gjort en insatts i mitt liv redan. Men när jag får en starkare inkomst, då ska jag bli fadder!


5 okt Söndag: Anna fiesta, policy och TV-mys

Det var jättetrevligt hos Anna igår. Hon och Johan (Annas broder) hade 18årsfest/avskedsfest, så det var en del folk. Jag var dock smart nog när jag skulle hem (okej jag var bara packad) och "hittade inte" min cykelnyckel. Fick därför GÅ till brommaplan i kylan. När jag idag åkte förbi för att hämta cykeln så inser jag att nyckeln sitter i låset. Japp. Så smidig var jag igår. Höhö.


Såhär festig är Anna!


Jag har kommit på en till policy, som man kan tänka på och försöka köra så mycket man kan. Att försöka hålla sig till cider/öl/vin och skippa spriten. Det räcker med det andra, spriten förstör sen bara den sköna stämningen. Så lets go for that!

Min andra grej jag försöker hålla, som jag ska vara mer konsekvent på, är att inte röka. Jag har ju dealat med mig själv och gjort upp att jag äter godis istället för att röka. Röka är mycket onödigt och onyttigt på alla sätt, så röker man inte kan man unna sig lite godis då och då istället.

Varför röker man då? Jag har gjort det för att det blir som en social grej, det kan vara lite "mysigt" på något sätt att stå ute på balkongen och röka med lite folk, och det har känts lite häftigt. Men nu har jag insett att man kan stå med på balkongen utan en cigg, man kan vara social utan att röka. Och så slipper man förstöra sig själv på köpet..

Idag har Oliver och jag legat och kollat på House, lilla melodifestivalen och Hundjobb på TV. Nu ska jag förmodligen  ge mig ut och övningsköra i regnet.

4 okt Lördag: Bilder och update

Fredagen började med SL:s trafikkaos i tunnelbanan och dess hela gröna linje. Jag lyckades få min snälle far att skjutsa mig och det slutade i en upphämtningstaxi. Helle mfl liftade och ryktet gick att en del knallade/cyklade till skolan (dock bara ett rykte).
     När alla väl kommit till psykologin tittade vi på en film med en tjej som hade sprutfobi och en tjej i vår klass svimmade dunk ner i golvet.
     Dagen slutade i alla fall såhär i väntat på tunnelbanan hem:


Idag har jag och min bror varit på Nationalmuseum med morfar och tittat på utställningen "Lura ögat" som var häftig.





Vi insåg sen att de höll på att göra en skidbacke med SNÖ på plattan. USCH!



Nu har jag och Helle tränat och ska snart iväg till Anna. Ska pimpa hennes present först bara. Ha en bra kväll!

4 okt lördasg

streeess. skriver sen. museum och sen träna och sen 18årsferre. men ska hinna skriva innan.

3 okt Fredag

Nu är det slutspurten i skolan, sen är det gymmet och sen ska jag jobba till åtta.

För att inte tappa energin under dagen har jag med mig massa frukt, och en smoothie bestående av en banan, sojamjölk med vaniljsmak, ägg och havregryn.

Ikväll ska jag mysa med Oliver och imorn blir det stoslaget museum med morfar och 18årsfest på kvällen.

  See you later..

2 okt Torsdag: Topshop

Topshop var trevligt. Mycket folk, kläder, godisskålar, dricka och sju tusen meters kö till provrummen. Men Anna och jag höll modet uppe. Orkade dock inte fota. Nu ska jag titta på Vänner och imorn är det fredag med fredags-frulle i skolan!

2 okt Torsdag: Oliver läser Cosmo och jag är grym på körning

Jag är grym på att köra! Idag kände jag bara vilken kontroll jag hade, vilken koll. Jag övade på att krypköra och verkligen känna att jag kan dragningsläget, även backa in i en parkeringsficka och start i en jäkligt brant backe. Kalle med kollen säger jag bara. Nu måste jag keep the good work up!


Här ligger Oliver i min säng och läser Cosmopolitan. Han ville veta vad "vi killar" har för sexhemligheter.

2 okt Torsdag

Matteprov klockan åtta till halv tio, ner till skåpet och  in på nästa prov i internationella relationer. Här hinner man knappt andas. Men nu är jag hemma och har ingenting tills imorn vilket gör att jag ska övningsköra nu äntligen och ikäll till TopShop-rea med Anna (kamera medföljer).

Läste på Katrin Schulmans blogg att hon är i Turkiet nu. Jag får lite flashbacks och vill tillbaka!


Sista kvällen på stranden..

1 okt Onsdag: Cruise+Holms

Eftermiddagen gick fort. Jag plukggade lite matte, gick sedan och la mig i sängen pga trötthet och somnade med min katt bredvid huvudet och sov en timme. Gick upp och kollade lite på matten igen, sen blev det bråttom. Lagade skitgoda morotsbiffar med massa kryddor i och sedan åkte jag, Oliver och John och gymmade. Det gick braa!

I tdningen för någon dag sedan såg jag en bild på Tom Cruise och Katie Holms och två saker slog mig:

* Katie Holms är typ ett huvud längre än Tom Cruise i sina klackar men det bryr dom sig inte om, och hur snygga är dom inte? Tjejers och killars längd dosn't matter..

* Tom Cruise ser så glad och stolt ut när han för fram henne för fotograferna. Och Katie ser lycklig ut. Och dom håller alltid om varandra på något sett. Och deras dotter är underbart söt. Det ser härligt ut!







 


1 okt Onsdag


För att pigga upp mig själv lite: bild på mina pannkakor jag gjorde i söndags. Övergott!


Dagens tips för tillfället blir med tanke på bilden:
Pannkakor kan kännas omatigt eller onyttigt, MEN.. Om man använder dinkelsikt istället för mjöl och har hemmagjord sylt/marmelad utan tillsatt socker eller färsk frukt på blir det genast mycket bättre!

Nu har jag just blivit dränkt i regnet. Hade lagt upp planen så att jag kunde ha vissa skor och ingen regnjacka eftersom jag skulle hinna hem innan det började regna (enligt tidningen mitt på dagen, vilket jag tolkar som två-tre) men se det gjorde jag inte. Genomsur var ordet..

Jag ska plugga matte och internationella relationer nu, vilket suger. Men så är det.. Sen ska jag laga morotsbiffar och gå och gymma.

Återkommer!