sex #12

Dagens sexvetande #12:
Ja, det kan faktiskt bli för mycket av det goda. Ett sällsynt men allvarligt problem för kvinnor är PSAS (Persistent sexual arousal syndrome). Det innebär att man upplever ständig sexuell upphetsning som inte försvinner i och med att man får orgasm.

Höhö det ni killar, det skulle ni gilla va?!

30 maj Fredag forts

Nu ni, nu har jag varit och bokstavligen laddat upp med godis och gifflar för hela slanten. Hade med mig 50 kronor och köpte upp hela den. Men va fan, nu känner jag att  jag får lyxa till mig, jag som ätit frukt till frukost en och en halv vecka nu. Duktiga jag! Så den här helgen kommer bli svull gånger hundra, men det är nice, det är ju snart sommarlov!

Fick även besked att jag har fått jobb inom Stockholms stadsdelsförvaltning på äldreomsorg, vilket var lite kul eftersom jag även fått på kyrkogårdsförvaltningen. Dock kan jag bara jobba två av de tre veckor jag fick tilldelat på äldreomsorgen eftersom jag jobbar på kyrkogården en av de veckorna, plus att svar om man ville ha jobbet eller ej skulle  vara inne senast idag. Bra där, jag fick det idag och svaret ska skickas på en blankett på posten. Lyckat! Så jag lär ju inte få jobbet dels pga sen inlämning och dels pga att jag ej kan jobba alla veckorna. Men det gör ju inte så mkt för jag har ju som sagt jobb redan som tur är!

Det är supervarmt ute så nu blir det hopp in i duschen, eller först kanske lite hopp ut i solen.


30 maj Fredag

Idag är det hundra grader, idag är det sista fredagen i tvåan i hela våra liv, idag är det en ganska chill skoldag, idag är det vivo-dagen, idag är det träffa Tove, idag är det tacos hos Helle.

Vi har just scannat av vilka bra varor dom har på rea-dagen på Vivo och det lutar åt att det blir:
*Gifflar
*Godis
*Godis
*Frukt
*Ramlösa

1970_kanelgiffel.jpg


Dagens sexvetande får vänta tills jag kommer hem.

Idag ska även våran rektor hota med att vi tvåor och ettor inte får vara med när treorna har sin avslutning i ljushallen eftersom förra året så skreks det tydligen för mycket (treorna skrek till exempel: "somliga har två år kvar" femhundra gånger) medan rektorn o co. skulle försöka hålla tal. Sen fick treorna inte stå upp på stolarna/bänkarna som de satt på heller, då lackade våran rektor. Men ORKA, man tar studenten EN GÅNG I LIVET, Let them do what they want..

29 maj Torsdag

Nu var det
lite wainande på att jag inte hade lagt upp något dagens sexvetande igår, så ni får TVÅ idag istället, vilken lyx!

Dagens sexvetande #11:
En procent av de kvinnliga testpersonerna i en undersökning kunde få orgasm av att enbart få brösten stimulerade. Detta kan de tacka välbefinnandehormonet oxytocin för, som utsöndras i kroppen när bröstvårtorna stimuleras.

Btw så är det den sista fredagen i tvåan i gymnasiet i hela våra liv imorgon. Ojojoj hur ska vi klara oss!? Men imorn är det mycket kul, en heldag i skolan (som är rätt ovanligt) och sen blir det lite rea-saker på vivo, träffa TOVE <3 som äntligen kommit hem från USA och sen ska vi hem till Helle och äta tacos utomhus, vilket ska bli skitmysigt! Värmen ska även hålla i sig mer än väl..


Det här ser sjukt gott ut!


Helle och jag var inne i stan och anmälde oss till jogging med Friskis inne vid NK kl 06:30 nästa Tisdag. Man joggar 5 kilometer och sen bjuds det på frukost och sen har vi ändå gympa i skolan så då är dte bara att åka direkt till den. Hur hurtigt som helst!

Har även börjat bunkra sommarkläder, eller snarare hittat saker att önska mig i födelsedagspresent till sommaren! Det kommer äga.

Ett förtydligande från ett föregående inlägg: När jag skrev att jag ska prova nya Daim menar jag godiset, inte en hel glassburk.

sex #10

Dagens sexvetande #10:
45 % av alla män vill ha en större penis, visar en engelsk studie.

Now it is IKEA-time, ciao!

28 maj Onsdag forts

Då har jag tryckt i min nästan en halv bull-längd, härligt. Ibland kan jag bara inte stoppa mig själv. Tur som fasen att jag ska boxas ikväll. Ja, var bara tvungen att ventilera det. Erkänna mitt hetsätande av en halv bulllängd. Höhö fy mig, men ibland kan man inte motstå, när det ligger framme, då är jag körd!

Björn G i ESC


Sista grej bara. Var det här kul eller var det bara pinsamt? Det finns många olika röster om den, jag tycker den är rätt så kul, men ibland var det lite väl överdrivet.

28 maj Onsdag

Mitt nya tema är ratat redan, så nu är jag fett otaggad på det. Men kommer nog blanda in lite ändå. Dock vill jag liksom ha ett tema på denna blogg, och inte bara massa tjafssnack, men jag får helt enkelt köra som jag gjorde förut, med lite tema-inlägg/krönikor som jag ibland kan tänkas komma på. Skrev till exempel två stycken i morse eftersom jag vaknade tre timmar innan jag skulle till skolan.

"Vill ni ha en bricka tjejer?" sa han som jobbade på cafét till tre damer i 70+ åldern. Ganska roligt, för dom var allt annat än tjejer, tanter snarare.

Ibland när man sitter i lugnan ro på tunnelbanan kommer det in nån jävel med ett instrument och drar igång och spelar och sjunger, vilket i vissa fall inte ens låter bra. Då blir man ju bara för störd. Vill man ha musikunderhållning så tar man väl med sig det själv i form av en iPod eller liknande, annars STÖR det bara!

I helgen tänkte jag vara en testpanel och testa GBs Ben&Jerrys-glass och den nya Daimen med nån fruktsmak typ. Ska bli spännande, så jag ska ge dom mitt betyg sen, så ni slipper slösa pengar själva.

High Chaparall-intro


Detta är nog ett av deras bästa intro (Filip och Fredriks) och man blir helt enkelt glad av dom där två..

Mat som hjälper sömnen

Viss mat innehåller specifika substanser som hjälper oss att sova bättre, vilket många glömmer eller inte tycks veta. Jag hade ingen aning om detta förens jag läste artikeln på topphalsa.se. Jag vet inte om jag tror att detta kan hjälpa, men har man sömnproblem kan det vara värt att prova. Här kommer alltså  lite tips för er som har lite svårt att sova:

  • VALNÖTTER. Proppfulla med aminosyran tryptofan som gör oss trötta. Ät en näve tillsammans med mjölk innan läggdags
  • TONFISK. Innehåller magnesium och omega 3-fettsyror som främjar sömn.
  • KRONÄRTSKOCKA. Packad med järn. Tillför mer syre till hjärnan, vilket gör det lättare att sova.
  • AVOKADO. Oerhört näringsrik, med B-vitaminer, järn och omega 3. Topp för sömnen.
  • MANDEL. De goda fettsyrorna igen, samt magnesium och protein. Ät en näve före läggdags
  • HAVRE. Fibrer, koppar och B-vitamin gör till en utmärkt kvällsmat
  • PERSIKOR. Ger kalcium, koppar och folsyra - perfekt på kvällen
  • HÄLLEFLUNDRA. Förutom omega 3 innehåller platta disken också niacin, krom och tryptofan. Zzzzz....
  •  ALGER. Rika på tryptofan som behövs för sömnhormonet mealtonin
  • PUMPA. Fibrer, omega 3 och magnesium gör pumpan till ett ypperligt sömnpiller.


sex #9

Dagens sexvetande #9:
Telefonscatofili: Att få sexuella kickar av att tala om obscena saker med främlingar på telefon.

Fit for life

För att inleda lite till mitt nya tema på den här bloggen tänkte jag ta och berätta lite om de matvanor jag håller på med just nu, nämligen "fit for life". Det innebär att man renar kroppen, man tar hand om kroppens naturliga hygien genom att gå efter kroppens dygnscykel.
     Klockan åtta på kvällen börjar kroppen att ta till vara och utsöndra allt den inte behöver av den mat den fått i sig under dagen, man ska därför försöka undvika att äta efter klockan åtta. Kroppen håller sedan på med detta fram till klockan tolv dagen efter, och man ska då inte äta annat än frukt fram till dess.
     Frukten går nämligen "rakt igenom" magen och tarmarna, och lägger sig inte och behöver brytas ner lika mycket. Frukten har på 20 minuter försvunnit från magsäcken, vilket gör att kroppen inte behöver slösa någon energi på att smälta den frukosten, och man får mer energi för dagen.

Måltiderna ska man försöka sätta ihop så att man inte blandar olika delar, tex kolhydrater och proteiner. Äter du proteiner så ät sallad till, äter du kolhydrater så ät sallad till, äter du fett så ät sallad till. Du äter alltså ETT ämne med sallad till, det gör det enklare för kroppen att bryta ner det i magen sedan.

Frukt intas tidigast 3 timmar efter måltid, då den annars läggs i magen med den andra maten som ej är borta därifrån än och jäser.



Detta är en livsstil istället för ett bantningsprogram, vilket jag nu håller på att känna efter lite om jag tycker att det går att leva någorlunda efter dessa regler. Än så länge går det bra, jag skär upp tre olika frukter till frukost och äter och sedan väntar man till lunchen då jag så mycket som möjligt försöker hålla mig till en av de tre delarna, sedan blir det frukt eller ibland fil till mellis. På kvällen har jag nu de senaste dagarna gjort olika sallader med pesto, vilket jag trivs med.

Visst är man lite mer hungrig än vanligt, men förut åt jag så jag nästan mådde illa, nu får jag en mer lagom måltid, speciellt nu när jag inte är helt frisk så känner jag att detta är ett bra alternativ att komplettera till att jag inte tränar. När jag drar igång med träningen igen, som jag planerar att göra imorn, så ska vi se om jag fortfarande känner att Fit for life funkar, eller om jag kommer att behöva äta mer.

Upp till bevis!

sex#8

Sexvetande #8:
Både män och kvinnor kan få multipla orgasmer, men för att en man ska kunna få det krävs det att hans första orgasm sker utan ejakulation (översättning: utan att få utlösning), och utan att han tappar erektionen.


Exempel på en ejakulation (video).
Den här bilden låg på WIKIPEDIA, vilket förvånar mig lite. Är inte Wikipedia en ganska "städad" sida, vilket jag associerar till att man inte har bilder på ett naket kön? Därför var jag bara tvungen att lägga upp den, i chock. Men det är ju egentligen inget konstigt, det är ju bara en snopp som kommer.

Jag har för övrigt funderat på att förändra temat på denna blogg lite till Sex&hälso-bloggen eftersom jag maler en hel del "hälsotidningar" etc. och sex tror jag alla tycker är ett hyfsat intressant ämne. Än så länge kommer det bli med inslag och kombinationer av andra ämnen också, men jag ska inrikta mig mer bara.

26 maj Måndag

Nu har vi suttit i skolan och räknat matte de senaste fyra timmarna. Lektionen började klockan tio i ett och höll på till tio över två, då vår lärare gick men lämnade klassrummet till oss där vi satt till halv fem. Ganska seriöst. Hoppas jag lärde mig nåt inför provet imorn, för jag tänker inte plugga mer ikväll!

Värmen har kommit tillbaka! Yippiekayey (ja jag skiter i hur det stavas). Annars lever livet bra, helgen har varit skön, jag börjar bli friskare och friskare så idag blir sista vilodagen, sen drar träningen igång igen imorn eller på onsdag.

Btw så åt min hund en fucking bajskorv på promenaden nyss. Jag såg den, jag försökte pilla ut den ur hennes mun med en pinne utan att lyckas och jag kände STANKEN av den. Disgusting!



Anders pysslade idag på spanskalektionen med att låsa ute våran lärare när hon skulle gå och ringa..

25 maj Söndag


Jag gillar den här bilden. Pernilla skulle precis låtsasspy och visa för Adam hur kul det såg ut, och jag lyckades få det på bild, och vet man inte att hon ska visa för Adam så tror man att hon precis ska spy..

25 maj Söndag

Idag är det mors dag för er som glömt!

Eurovision igår var lite pinsamt! Det var dock bra låtar i övrigt med från de olika länderna tycker jag. Vi kom på att man borde få se låtarna utan att man vet vilka länder det är, så kan man inte KOMPISRÖSTA som alla jävla baltstater mfl gör på varandra..

Jag håller på med ett litet experiment: Rabarber-och kanelmuffins i en stor form. Vi får se hur det slutar. Mattepluggat lite från och till nu på morgonen, klurigt klurigt. Är fortfarande inte helt frisk, men i veckan kommer jag förmodligen börja träna ändå. I alla fall gå en powerwalk eller så, så blir det friskis nån dag också.

Ha en bra söndag!

24 maj Lördag

  • Jag hatar min sjukligt sega dator!
  • Jag vill trääääääna
  • Jag vill inte ha matteprov

Nu ska jag iväg på middag hos några familjekompisar, sen blir det väl lite Eurovision-final också eftersom det är idag. Jag fick en jättefin strandväska av Olivers mormor och jättefina sandaler av Oliver från Tunisien. Sweet!

Dagens sexvetande #7:
En brittisk undersökning har visat att när kondomen inte funkar beror det oftast på att den är för stor (och glider av) eller för liten (så att den går sönder). Så se till att gummit sitter som en smäck!


23 maj FREDAG!

wowo nytt upplägg på bloggen. I alla fall på den del jag ser. Ni kanske ej ser nån skillnad, med den har tydligen nu äntligen flyttat till en annan plattform. Yeah.

Musikalen RENT i skolan var mycket bra!

Ikväll äre feeezt hos Anna och vi taggar för fullt. Sen ska jag hem till Oliver och mysa med honom efter en veckas vistelse i Tunisien.

Dagens sexvetande #6:
Ett okonventionellt preventinmedel är att ge din kille kalsonger i polyester. Enligt forskning blir män med kalsonger av polyester tillfälligt sterila. Forskare spekulerar i huruvida den tillfälliga steriliteten beror att testiklarna får en högre temperatur än normalt, eller på elektromagnetiska fält.

22 maj Torsdag

Nu har vi fått dagen att gå genom att ströva runt i stan. Köpte en svart "underklänning". Har även spanat lite 18årspresenter så nu har jag nog den biten ur vägen. Pappa och jag gick en promenad och fikade lite på vägen och ikväll ska jag iväg på Felix "samling" som dom har i Högland. Spännande! Innan dess blir lite matteplugg.

Helle och jag snackade lite igår och kom fram till att alla rika bara får mer saker och gratis dessutom. Som Blondinbella tex som blir inbjuden till premiärer och visningar och sen får hon tre miljoner goodiebags på köpet, vad är det för stil? Hon har väl enough money to buy her own shit, det är vi fattiglappar som inte har ett företag som tjänar miljoner när man är 17 år som borde få lite mer gratis-stuff, det är vi som behöver, hon har ju i överflöd.

Dagens sexvetande #5:
Har du svårt att bli upphetsad? Innan du antar att det har att göra med din killa kanske du ska kolla ditt p-pillers kända biverkningar. Kombinationen av hormoner i vissa p-piller kan ha en tydlig påverkan på din lust, vilket i sin tur kontrollerar hur mycket naturligt glidmedel din kropp producerar.


sex#4

Dagens sexvetande #4:
Dogging: En brittisk term som innebär att man har sex, eller tittar på andra som har sex, på halvoffentliga platser - ofta parkeringsplatser. Ordet kommer av att man säger att man ska gå ut med hunden.

21 maj Onsdag

Idag tänkte jag att fan nu ska jag vara extra glad och livfull mot Leo så han

  1. Inte säger "mamma" och blir ledsen det första han gör när jag kommer till dagis något mer
  2. tycker det är kul att vara med mig (=cred hos föräldrarna!)
  3. plus att det var sista gången för denna vecka

Så vi körde på för fullt. Jag var superkul och sprang runt som en jäkla galning i parken, och sen ville han ha med sig min hund när vi skulle gå hem till honom så hon fick följa med och han var jätteglad och föräldrarna va hemma och va jätteglada och allt var jättebra! Så nu är det inget mer jobb denna vecka, bara en massa kul saker!

Ett urval av lite kul saker:
Förhoppningsvis en lektion imorn, sen ska jag in och spana 18årspresenter innan jag åker hem och pluggar matte och sedan ska jag dansa, det är musikal, Annie har grilliz, Oliver kommer hem, helg! Så det ska bli naajz! Ska för en gångs skull ladda min kamera (som jag egentligen inte gillar för den är lite omständig, men nu jäklar ska jag lära mig massa bra finesser, om det nu finns, och så ska den bli jättebra!) så den kan vara med lite på allt kul!

Sooooommaren är snart här! ooooohoooohooo

image527
Ur något nummer av DN I think: Lite skådisar i Cannes med en väldigt glad Björn Gustavsson i mitten.

sexvetande #3

Dagens sexvetande #3:
Varför smakar sperma ibland nästan som blekmedel? Det beror på ämnet spermin, som är naturligt desinficerande och skyddar spermierna från syrorna i kvinnans slida.


20 maj Tisdag

Anna:

  1. Du är duktig som börjat träna. Jag hänkar kanske på spinning nån gång!
  2. Helt rätt framlagt till Hanna, jag är sveriges svar på Desperate housewifes, fast MED barn (och en grining sådan, så han drar ner min glamour-faktor lite. Kanske måste byta upp mig lite, antningen ungen eller hans utstyrsel. Dock är han rätt märkesbög redan från sina föräldrar så.. )

Jag gick och la mig halv tio igår, vilket var rätt skönt. Försöker SOVA bort min förkylning, det är väl det som ska hjälpa mest hoppas jag! Idag känner jag mig hyfsat bra, och imorn ska jag träna så fuck the cold igen. Har även börjat experimentera lite med en ny slags "diet". Fast alla som nu chockas svårt och säger "men guuuud man ska ju inte banta och men guuuud vad alla har anorexia och men guuuuud.." så är detta inget bantningsprogram, det är en livsstil som vissa lever med. Det rensar kroppen på gamla "gifter" och ger en mer energi. Men än så länge så experimenterar jag bara lite så vi får se vart det slutar.. I alla fall inte på anorexi-klinik som en del verkar tro;P

Idag bjuder jag på en Anders-följetång när han, vågad som han är, provade vår spanskalärares glasögon i smyg:

   
Han snor dom, lägger tillbaka dom och ska se ut som att det regnar, kan inte låta bli att slänga sig ner och göra nåt med dom igen, och sen är påväg att fly.

Dagens sexvetande kommer lite senare, så kika in igen..

(Snart är det fredag!!!)


19 maj Måndag forts

Idag har dagen bestått av vila, lite matteplugg och sedan en svingrinig Leo som inledde våran tid tillsammans med att nästan börja grina när han såg mig och säga "vill mamma". KUL! så så kul har vi haft det idag. Men veckan kommer nog ändå gå hyfsat fort:

Måndag: avklarad
Tisdag: Skola, veterinären och ev powerwalk/cykla till skolan beroende på friskhet, matteplugg
Onsdag: Skola (eng.redovisning), Leo (måste komma på nåt svinkul att göra så han älskar mig), träna (om jag nu är frisk)
Torsdag: Två lektioner, matteplugg, historiaplugg, träning
Fredag: Kort dag, musikal (om jag nu hinner få tag på nån biljett) och sedan Annie och sen OLIVER!
Lördag: Gosigos med Oliver, träna, Middag+eurovision på kvällen
Söndag: Gosigos med Oliver och eventualis lite pluggande

Sen mina vänner så börjar det dra ihop sig mot sommarlov (och FRANKRIKE för min del!)

Sexvetande # 2:
Det finns forskning som visar att mottagligheten för lukt och ljud minskar när du ligger ner. I fall du vill utnyttja alla sinnen ska du alltså välja en ställning där du sitter eller står upp, hellre än missionären.


19 maj Måndag


Jag är FORTFARANDE halvsjuk så ingen träning för mig idag heller. Det här börjar gå mig på nerverna. Kommer träna i veckan, no matter what. Fast i och för sig vill jag INTE vara sjuk till på fredag för då är det grillfezt hos Annie och Oliverpoliver kommer hem. Well, det ordnar sig. Idag är det matteplugg och lite Leo-lek.



grönanbilder

image519
Lite av sp2e ska åka Jetline (ja det är bergochdalbanan). Catti och Sofie va lite sena allt. Och Anna jobbade. Och Bellan var borta.

image521
Ja vi sprang helt enkelt in och fick belöning för det, fick inviga katapulten och slänggungorna (ni ser ju hur tomt det är än så länge där. Och det är inte ofta på Gröna Lund. Så vi var snabba!)

18 maj Söndag forts

Jag fick även höra igår:
"Mickan värsta sexrådgivaren på bloggen" så jag tänkte fortsätta i dirty style med lite vetande om sex, en varje dag i 69 dagar.

Dagens vetande om sex:
Du har förmodligen hört att det tar 20 minuter för en kvinna att bli upphetsad. Men genom att mäta människors kroppstemepratur har en amerikansk forskargrupp nu kommit fram till att kvinnor blir upphetsade lika snabbt som män- på ungefär elva till tolv minuter.

18 maj Söndag

Yesterday at Sofis casa var trevligt! God mat, mycket folk, oväntade kärlekspar, lite fylla och lite dans (framför allt för dom som var fulla). Jag höll mig på banan (höhö) = drack typ inget. Jag fick en kommentar av Max:
"Mickan du har blivit lite lugn nu och inte lika galen party som till exempel i ettan och så.." och jag kan till viss del hålla med honom. Jag har en liten lugn period nu vilket beror lite på att jag fått lite för mycket några gånger på rad och liknande, men i sommar hörni allihopa som läser, då ska vi dansa oss döda (båda på krogen och hemma, ett dansgolv kan man skapa överallt)!

    
Helle får avsluta kvällen:

Carlstedt och Calle hade skrivit en låt till Sofi som dom framförde fint inför alla:



Idag ska jag ha en vara-hemma-ta-det-lugnt-dag. Det regnar och är jävligt så det blir till att bara vara det helt enkelt. Har fått någon slags vision att jag ska börja räkna matte minst en halvtimme varje dag (eller i alla fall några dagar denna vecka) så jag känner mig lite med i alla fall.
     Köpte en ny väska igår som jag gått och spanat på x antal dagar nu, så det var trevligt. Ska dock börja spara mig lite till 18årspresenter, som jag måste börja spana ut lite. Tänkte att man kan ju peka ut saker i butiker som folk kan springa och köpa om typ släkten vill ha något att ge mig.

Fick ett sms av Oliver: "Ska gå och äta världens godaste frukostbuffe nu och sen ska vi ner till stranden och pressa". Nej man blir absolut inte avundsjuk..

17 maj Lördag forts

changed plans. Nu blir det hemma hos Sofi istället pga vädret. Så det var en liten omställning. Helle och jag (och Catti?) ska in till stan och tröstshoppa lite. Så ska dricka upp mitt te nu och sen sticka. Gick och la mig vid tolv idag när jag kommit hem från landet och sov sen i två timmar. Väldigt skönt men är inte så mycket friskare, och det lär jag ju inte bli nu när jag ska till stan och sen till Sofi.  Men men, har två dagar framför mig att vila så.. Det ska nog ordna sig!

mingel-bilder(godisbilder)


Annas och min raggarpapa på Topshop-grejen som stod vid gottibordet där vi hängde rätt mycket..


Nu kanske ni förstår varför..

17 maj Lördag

Idag gratulerar vi norrmännen som har sin nationaldag i en decimeter snö. Grattis! 

Nu har jag
varit på landet en natt. Det var skönt. Igår blev vädret jättefint (dock svinkallt) så pappa och jag tog en tur med båten (han fick en båtstereo i födelsedagspresent så vi spelade James Blunt, som enligt pappa ska bli sommarens cd, jättehögt medan vi åkte. Njut!) och sen åkte vi hem och åt lax och sallad. Sen drog vi lite tv (bla Magnus Ugglas serie, grym!) och sen var det läggdags i och med att jag har fått TILLBAKA MIG FÖRKYLNING! Blir man något trött eller?!??! Ikväll ska vi liksom till Sofi och vi skulle ju tälta (jag och helle och Catti hade grymaste tältet) och nu får jag inte sova i det för att min förkylning antagligen inte läkt sen förra gången. Stor bajskorv på det!! Men screw the cold, jag ska i alla fall dit på kvällen/natten! Och nästa fredag är det Annies grilliskväll så det blir  nice ändå!

I övrigt i helgen blir det att ta det så lugnt som möjligt, läsa en massa böcker som jag har på hög nu, och försöka mig på lite plugg (som man alltid säger).

Lite fler grönanbilder till er;

        
Medverkande på bilderna: Carro, Gustav, Helle, Max, Adam, Pernilla, Anders, Catti

15 maj Torsdag forts

Haha en viss börjar på S och slutar på ofie har skickat lite hotkommentarer här alltså. haha "väldolda skada". Mja, vi får väl se om den försvinner. Men jag måste ju representera alla som var med på kvällen, framför allt du som var väärdinna.

Annas och mitt mingel på TopShop i SOUK-gallerian ikväll var great! Fett fest med bra musik, rabatt, snacks, dricka, lite modevisning, lite Ebba Von Sydow (med håriga ben) och lite fotografering. Vi hade halva inne på ordningsvakterna nere i entren också. Mjao! Eller snarare alla spanade in Annas rumpa. Dock fick jag inga bilder, ska se om jag kan sno några från VRs hemsida imorn.. hehe

15 maj Torsdag mer

ÄLSKLING JAG KOMMER SAKNA DIG! Jag saknar dig redan, fast du inte ens har åkt, och fast du bara ska vara borta en vecka. Ändå så saknar jag dig stört mycket! Men du kommer snart hem, och jag längtar<3

image497

15 maj Torsdag

Nu har jag gjort nationella engelskaprovet. Det var lite jobbigt, men nu har man gjort det och så är det. Inget att älta om det nu skulle ha gått dåligt. Jag svepte sen snabbt in till stan och köpte en prelle till Sofi.

Igår var jag och felix på kiboxning. Skitjobbigt, men kul! Och när vi gick inne vid Malmskillsgatan eller vad den heter så insåg jag två saker:

  • Hjälp det här är horgatan
  • Varför i helvete går det två måsar på trottoaren och skriker. Dom ska bo i skärgården och ettra sig, inte mitt inne i stan. Dom var väl dumma nog att flyga fel..

Nu känner jag att jag ska rensa lite bland mina smycken och väskor och lite så, och sedan ta och läsa lite/nåt annat innan jag ska hämta lill-Leo och sedan efter det in till TopShop med Anna och lite VIP-rea. Hoppas på champange..

image496
En till grönan-bild. Dom kommer med jämna mellanrum, så håll utkik..
Medverkande på bilden: Anders, Pernilla, Adam, Max, Helle

14 maj Onsdag

Idag kommer vara en stressig dag. Jag kommer nog ej hinna uppdatera. Nu sitter jag i skolan. Jag ska va i skolan och sen snabbt hem och hämta Leo, när jag slutar från honom ska jag direkt iväg till ett kiboxp-pass som jag ska bjuda min bror på. Sen ska vi direkt efter det fika hos morfar. Ojoj hektiskt.

13 maj Tisdag forts

Idag fick vi strömming i skolan. Det var överraskande att se den fisken i en skolmatsal. När man sedan smakade smakade den precis som om man gjort den och panerat den hemma. Supergod! Över förväntan. Carlos (våran matchef) sa: "När ni säger att ni fått strömming i skolan idag kommer era föräldrar säga att ni ljuger.."

Sen dansade vi Tango på gympan. Nu är det skillat värre här alltså!

När jag skulle hem från träningen idag stod det en jävla bil mitt på övergångsstället när det var grönt för oss som går. Jag blir så sur. Man ser väl om man inte kommer hinna över på ett stoppljus, då får man väl för fan stanna innan linjen och vänta på nästa gröna signal, inte råka hamna mitt på ett övergångsställe! Ser man att det är kö så stannar man, för man fattar faktiskt att man då kommer hamna på övergångsstället om man kör då. Respektea oss fotgängare, ni bilister har ju hela jävla stan sönderbyggd med vägar. Håll er på dom och respektera övergångsställena! Bilar som står ivägen vill man bara råka repa med sin nyckel över hela lacken.
     Såhär låter det säkert inte när jag väl har skaffat bil, men just nu, när jag är stolt fotgängare/cyklist, så låter det såhär!

Jag fick reda på att min kära bror (hej felix) läser min blogg! mohaha jag är intressant!

Ni får ett första kort från Grönan, men för att hålla kvar er läsare så är det bara lite teasing, resten får ni under veckan:
image495
Medverkande på bilden: Carro, Sofie, Adam, Max, Catti

13 maj Tisdag

Nu har jag och Helle just cyklat hem från skolan. Nu ska jag iväg och träna, sen blir det hem och läsa/plugga/sitta vid datorn/äta/vänta på Oliver. Oliver åker nämligen till Tunisien på fredag den lyllungen. Så nu får man passa på att vara med varandra så mycket som möjligt tills dess.

Helgens planer är ju Sofis land, och sovproblem återstår. We need a tält! Hehe det ska vi klura lite på..

smell you later

12 maj Måndag

Idag fick vi en lite tokig men rolig (var det bara jag som tyckte det? i alla fall tills man får tillbaks den, då kanske det inte var lika kul längre) uppgift på svenskan. Vi fick en lapp som det stod VISA INTE FÖR NÅGON längst upp och sen stod det att vi skulle skriva ett reportage (vi hade fått lite olika ämnen) och sitt ämne och deadline var 11:40 (när lektionen slutade). Vi fick alltså en timme på oss att komma på och formulera och fixa ett reportage till en "tidning". Mitt ämne var att Blackeberg har de snyggaste eleverna. Öh? Men ja, det var bara att hitta på lite. Jonas (mentor och lärare för hundrade gången) kom in och såg lite ondskefull ut medan han gick runt och log nöjt medan vi stressade ihjäl oss och försökte få ihop något slags reportage. Vi får se hur det går..

Nu har jag tränat efter en veckas förkylning och vila, så nu är jag på banan igen. Jag fick till och med sällskap av Sofi (tills hennes land jag för övrigt ska på lördag). Träffade min gamla spanskalärare vilket alltid blir lite stelt. Frisksi bjöd för övrigt på tårta och "goodiebag" idag eftersom de fyller 30 år. Tog en "goodiebag" men sket i tårtan, onödigt att smälla i sig det nu när man ändå var och tränade och inte väntade sig tårta.

Catti och jag pratade lite om leg och alla klagar alltid på hur fula dom är, och ja, jag är också skitful på mitt kort, jag vet nog inte nån som har blivit nöjd eller snygg på sitt sånt kort, men tyvärr så är sanningen denna: Man ser ut så. Korten ljuger inte. Okej att du kanske lyckades med en ful min, men det är ändå du så.. Va nöjd istället. Eller åtminstonde klaga lite mindre kanske. Eller så klagar vi bara lite mer, blir man ful på kort ibland så blir man, och då kan man ju få klaga kom jag på nu..

Lite bilder från Sofies middag i lördags:
    
Medverkande på bilderna: Helle, Pernilla, Anna, Sofie. Catti och Carro lyckades jag inte fånga, kanske för att dom satt bredvid mig. Men det kommer desto fler på dom från Grönan sen, men dom får ni vänta lite med..

11 maj Söndag

Idag var vi på VIP-dag på Grönan. Det var nice! Och sol! bilder kommer imorn, idag ska ni få bilerna jag tänkte ladda upp igår.

Oliver gjorde lite fotmanikyr på mig med pizzakanter
 
Sen träffade jag dom här två (sophia och anna Ö)
Sen passade mamma och jag på att gå mitt i gatan efter Quarnevalen

Mer bilder kommer imorn från Sofies middag igår och lite Grönan kommer nån dag också!

10 maj Lördag

Imorse vaknade jag och Oliver relativt tidigt, redan runt tioslaget. Så vi gick upp och satte oss på altanen och åt frukost och läste lite i tidningen. Sen satte vi oss i trädgården och spelade lite plockepinn. Det var kul! Jag blev solbränd. Jag gav mig sedan in till stan och träffade Sophia och Anna Ö och vi tittade en stund på KTH:s Quarnevalen. Sen kom mamma och hon och jag gick till kungsan och satte oss på ett fik. Mycket trevligt.

Som sagt så känner jag mig bränd. Jag tar alltid på mig bikini när det är såhär varmt och så sitter jag och solar lite i solen och tänker att nej jag blir inte bränd och nej det är inget farligt. Men sen när jag kommer in så är jag bränd och jag börjar tycka att det kanske är lite farligt. Så alltid efter att jag har råkat bli bränd så sitter jag och tittar på min bränna och har lite ångest över att jag är så röd och bränd. Tänk om jag får hudcancer. Och så försöker jag komma på nåt som kan mildra brännan, men sen inser jag varje gång att det finns ingenting. Too bad!

En annan sak som är jobbig med att det blir så varmt är att man går barbent vilket innebär att man måste raka benen. Det är ju skitjobbigt! Gosh! Så jag gör lite revolution och inte orkar det just nu.. Sån är jag. Cool. Men orka att vi tjejer måste ha rakade ben 24/7. Fan killar, prova det själva. Det är jobbigt, tar tid och måste göras ofta. Så chilla lite med sånt än va.. Så sommar är det inte. Det ska bli kallt snart!

Jaha nu skulle jag lägga upp massa bilder till detta inlägg men så fittar sig denna sida så dår få rdom helt enkelt komma i ett senare inlägg. Skitsida!


Engla

Jag tror att det är idag Englas begravning äger rum. Och den ska sändas i TV. Vad tycker man om det egentligen? Bara för att hon försvann och det var en jakt som engegerade hela mediavärlen och därmed också hela Sverige så betyder det inte att Engla har blivit allas lilla barn, att alla ska få se detta pådrag avslutas också.

Man har väl fått nog med att följa med henne och hennes familj i jakten på henne, och nu när hon är död och ska begravas, så är det väl som vilken begravning som helst. Familjen och de som kände hennes begravning, vi utomstående ska inte lägga oss i det. Och varför ska man ens sända det på TV? Det dör folk, och barn, varje dag och ingen av deras begravningar sänds på TV.

Det är en privatsak och inget som hela Sverige ska sitta och oj:a sig över. Nej släpp Engla nu, det dör och försvinner barn hela tiden! Se till exempel på familjen i Österrike som satt inlåst i en källare i 24 år och såg sin mamma bli våldtagen av sin pappa. Att ha sin pappa även som morfar. Härligt.

Nej se framåt och försök hjälp de som behöver hjälp nu, de som behöver någon som bryr sig nu, se det ni har!

Är det någon som vet när, hur och var Engla dog förresten? Dödade han henne direkt eller hur var det? Har man fått veta det?

9 maj Fredag

Nu har jag kommit hem från stan. Vi hade en timmes skola, sen drog några och tränade och jag var sjuk så jag strövade omkring i stan i en timme och sen mötte jag dom och vi köpte picknick och satte oss och picknickade i rålis. Sen spelade vi in en film till vårt engelskaprojekt. Spännande blev det. Höhö. 
     Sen träffade jag Sophia och Anna Ö och satt en stund och hängde på Sandys där Marie jobbar.

Jag blev som vanligt dissad av min pojkvän ikväll men nu ska jag och ´Helle och dom som är där in och hänga lite i stan. Eftersom detta fina väder går inte att undkomma (det var ett jävla tjat om väder, dont you think?!)

Här är dagens picknick:

      
(observera att Pernilla och Sofie ser exakt lika dana ut på den första och den fjärde bilden, matglada!)
Medverkande på bilderna: Pernilla, Sofie, Anna, Bellan, Emil?, Carro, Catti, Helle

8 maj Torsdag

Jag är typ sjukare idag än igår så jag åkte till skolan och gjorde spanska-provet, sen stannade jag hemma efter det. Därför har jag sovit lite nu och läst ut min bok, som var väldigt intressant skriven om dödsstraff i USA (Edward Finnigans upprättelse). Började ju på den fö rett bra tag sen men tog en paus och läste Östermalmsmorden emellan eftersom den var lånad på bibliotek. Nu ska jag nog ta tag i sista boken av Stieg Larsson.

Jag har några små funderingar och tyckande för dagen:

  • När man åker tolva och så möter ens tolva en annan tolva ser man alltid hur chaufförerna vinkar till varandra. Dom måste ju möta varandra hur många gånger som helst på en dag och jag undrar om dom vinkar varje gång? Den 27e gången måste kännas lite larvigt att jätteentusiatiskt trevligt hälsa och vinka.
  • Det är äckligt när tjejer spottar. Det är äckligt när folk spottar över huvudtager, var dom än spottar. Blä!
  • Sen tycker jag även att röker man och slänger fimpen på marken så får man väl ändå ta och släcka den med foten, inte bara kasta iväg den och låta den ligga och glöda och ryka. Förresten så man väl inte slänga dem på marken över huvud taget!
  • Bekräftelsen kom idag i tidningen: En kille på 17 år hade intervjuats i samband med Riccardo-rättegången och dess utgång och sagt att ungdomsvård är som en "semester med polarna" och var väldigt tveksam till Riccardos mördares straff. Minst fyra år (som även många jurister säger) och fängelse, som avskräcker mer. Man hade även i en rapport av BRÅ sett att 75% av de som fått ungdomsvård som straff återfaller i brott..

7 maj Onsdag forts

Nu ska jag snart kila till min pojkvän. Har lagat god sallas med abourginer stekta i bland annat kanel och koriander osv. och så vart det kikärtor och lite så till. Very good. Fanns dock morotsbröd och så tryckte i mig det. Inte särskilt bra men ack så gott, så what a fuck..

Lite bilder:

Mösspåtagning en molning onsdag. Next time it is us!:


De sista människorna på Valborg (Kim på stolar, Nickie och Sophia på golv)


Felix och jag hade mat-duell. Hans är mozzarella-salladen längst bort, min är gourmettallriken längst fram bestående va stekt squash med mozzarella och parmaskinka på, tomater, färsk spenat mm med tzatsiki:


Felix hade dock pimpat sin med ett S utgjord av spenat, som stod för Schtek:

7 maj Onsdag

Känner mig lite bättre. Today it's Leo-day igen, den här gången ska jag tappert gå förbi hemma hos honom och hämta en frukt innan vi drar någonstans. Funderar lite på var. Tänkte ha en heldag i parken men nu hänger regnet i luften så då är ju inte det så himla kul. Funderar därför på stallet, men det vill jag spara lite. Orka hänga där liksom, dom känner ju snart igen oss. Så kanske blir lite parklek och sen lura hem honom hit så han kan hjälpa mig (jag får alltså det snabbare gjort) att laga mat.. mohah vi får se.

Sen bär det av till min pälsklingälsklingoliver.

Halv-tema-inlägg: Riccardo+Sv. rättssystem

ETT ÅRS UNGDOMSVÅRD!

Hur är svensk rättssytem uppbyggt, hur tänker domarna? Riccardos mördare ska få ett års ungdomsvård. För det första; ett år!? För det andra; Ungdomsvård!?

Ett år är INGENTING, dom här människorna har berövat någon livet! Det måste få konsekvenser, dom är i princip myndiga. Kom igen!

Ungdomsvård; Vad får dom göra där, sitta och prata med psykologer om hur synd det är om dom och om hur mycket dom lidit under denna jobbiga tid, få lite vett och etikett-utbildning eller vad? Det kallas fängelse.

Dock är Sveriges rättssytem för klent över huvudtaget tycker jag! Vi har inget livstid, eftersom livstid är 25 år, alltså begränsat. Man rymmer hipp som happ och man får ofta komma ut efter bara några år för "gott uppförande". Ofta är en ursäkt också att gärningsmannen var "psykisk sjuk". Ja men då ska inte människan gå runt på gatorna i samhället, det mår varken denne eller andra bra av. Sen är det även bevisat att de flesta återfaller i brott när de kommit ut ur fängelset igen, så ja.. Det känns bra. Heja Sverige!

6 maj Tisdag

Imorse låg jag och sov i omgångar, allt för att bli frisk. Har nu vart i skolan i två timmar och ska iväg och hämta upp Leo. Jag har inget kul att skriva förutom att det enda jag tänker på när jag är påväg hem från skolan eller på väg hem över huvud taget är  vad jag ska äta när jag kommer hem. Jag måste äta något, och så ska det va nyttigt, och ändå gott. Det står jag och planerar. Mat is life!

Idag är Leos pappa hemma så jag vågar inte gå hem dit och hämta frukt, för tänk om Leo då inte vill följa med mig när han ses sin pappi. Det skulle vara mycket sorgligt, så jag hoppas på att jag hittar nån gammal banan på dagis som jag kan baxa med mig. Vi får se hur det går..


5 maj Måndag mera

Hörni hörni hörni det är snart sommarlov!
Jag ska snart till Frankrike! Snart fyller jag 18 år! Snart fyller alla 18 år! Snart drar vi till Alanya! Snart kan man ha massa sköna vårkläder BARA! Jag älskar alla mina vänner, jag älskar min pojkis! Åh nu blev jag lite glad, speciellt när denna vecka är så skön (HOPPAS JAG) och speciellt för att.. jag vet inte. Jag bara blev det.

Nu jäklar ska jag inte ha mer ont i halsen hade jag planerat, nu jäklar ska jag skriva ett lite längre tema-inlägg till  min blogg, nu jäklar ska jag ut med min hund, nu jäklar ska jag gå och läsa, nu jäklar ska jag titta på 100 höjdare, nu jäklar ska jag bara tänka på allt bra man har, all kärlek man behöver, all kärlek man bör ge!

Ja såna här inlägg hoppas jag på allt oftare ju mer sommaren närmar sig!

Säg för i sjutton till om ni vill läsa något speciellt här i bloggen eller så, man kan få önska. Ingen nappade på att önska ett tema-inlägg så skyll er själva! Erbjudandet återstår, men ni verkar lite för slöa för att önska något, vilket jag tycker är lite tråkigt!



5 maj Måndag forts

Nu blev det varmt helt plötsligt. Och när det nu är så varmt så vill man sätta på sig något vårfräsht och gå ut och spatsera lite i stan, kanske ta en fika någonstans och bara känna sig snygg. Jag vet exakt vad jag skulle satt på mig för kläder. Tänk att man bara känner att man vet det.

Denna vecka känns ganska bra ändå, med rätt många borttagna lektioner och sådär. På fredag kommer vi därför hinna träna klockan tolv och sedan ha picknick (och då jävlar ska det vara fint väder).

Igår gjorde jag btw hemgjort müsli. Den blev väldigt bra. Jag blev hånad av min familj (förutom mamma) först, men sen när det väl var klart så var det himla poppis. Skratta bäst som skrattar sist! Mohaha. Ska ta och koka ihop lite egen äppelmos också, som man kan ha i naturell yoghurt. Då kan man vara säker på att moset inte innehåller 99% socker.

Ikväll blir det nog lite lugn lugn några gångers styrketräning med hantel. Vill ha en pilatesboll, så kan man utveckla massa fler muskler också, än dom man oftast använder nu. Nu ska jag ge mig ut i solen, eller inte för den gick just i moln såg jag, och plugga och läsa lite. Känna lite vår, ladda lite för veckan!

På återseende..

5 maj Måndag

Jag är lite krasslig. Har blivit det nu under natten. Jag skulle ju träna idag, och  har till och med sällskap. Och så får man såna här syndrom, FEBERKÄNNINGSSYNDROM, me do not like!

I  morse hörde jag Magnus Ugglas nya låt, 24 timmar eller vad den kan tänkas heta. Den handlar i alla fall om studenten, vilket är ett väldigt smart drag av honom att göra en låt om. Den kommer spelas järnet i sommar och på alla studentflak, vilket kommer göra Uggla populär igen. Som om han inte redan är det i och för sig. Han är väl rätt högaktuell med nytt album (? eller är det bara en låt) och sitt program på SVT. Kul är det!

Stockholm Teater: Magnus Uggla *Best in Show* på Hamburger Börs!

4 maj Söndag

Nu har jag just varit ute och lekt med Helle och Bamse. Sen åt jag och mamma en glass, en ny glass. Den nya Cornetto med fruktdisc och lite cheescake. Jag funderade under hela promenaden på vart cheescacen var någonstans, för inte var den i glassen i alla fall. Men men, den var väl helt okej ändå. Fast jag tänker nog inte köpa den igen.

Kom på två citat från Valborg:
"Kan vi inte sjunga Tvättbjörnen Ericsson?!" Hur fan lyckas man få både Teddybjörnen OCH Fredriksson fel..
"Var bor Locknessodjuret?" "Men va fan jag vet inte, Vättern kanske?!"

valborg i bilder

image467 Först blev mitt kök invaderat och vi skar upp mat

image469 
Äkta leenden där

image470 
grill grill

image471 
ät ät

image472 
mera ät och prat

image473 
sjung sjung

image474 
skär mat och posera fult

Så, här har ni ett urval av valborg. och ja jag var tvungen att kommentera vartenda kort med en dålig kommentar.. Duktiga fotografen är helle!

3 maj Lördag forts

Jag är dissad! Jag och Oliver skulle grilla ikväll eftersom det inte blev nåt mys igår, men då säger han en timme innan vi ska ses typ att nej nu ska jag på lan med alla mina kompisar.

Happ, då blir man själv ikväll. Kul! Fy fan! och så är det fint väder också, och så vill man bara göra nåt, inte sitta hemma och känna sig helt jävla misslyckad. Usch funderar allvarligt på att gå och köpa en Ben&Jerrys med brownie and cheescake-smak, bara för att, för att det är synd om mig. Och så kanske jag kan kräva tillbaka pengarna av mamma och pappa imorn när dom kommmer hem.

"Jag hade ingen att va med igår, jag var fett deppig, därför köpte jag en B&J, det är ju mat, jag har blivit lämnad hemma utan matpengar hela helgen och nu köpte jag lite mat. Kan jag få tillbaka dom?"

Ja så får det bli, 50 kronor har jag inte råd med hur som helst..

Det positiva med dagen var att jag helle och catti var på dans idag. Skitkul var det.. WE like!


3 maj Lördag

blablabla jag har inget att skriva, jag ska bara uppdatera så ni fattar att jag ej har glömt bloggen. Köpte lite saker igår i stan och idag ska jag gå på dans. wohow. seeyou

2maj Fredag

Igår tittade jag på Humorgalan (som UNICEF håller) och lite på Dirty Sexy Money. Humorgalan och alla reportage de gjort var fruktansvärda. Dock har i alla fall jag så himla svårt att sätta min in i deras situation, i andra länder. Det är för jävla hemskt, det fattar man ju, men hur jävligt dom verkligen har det tror jag ingen riktigt förstår. Usch!

Sen har jag lite svårt att ta humorpersoner på allvar. Tex Sissela Kyle och Felix Herngren hade varit i varsitt land och gjort reportage, och så fort dom öppnar munnen tror man att dom ska vara roliga eller sarkastiska eller ironiska. Man är ju så van. Även fast dom är helt seriösa så tror man på nåt sätt att det ska komma något tecken på skämt. Det är lite jobbigt. Dock gör i alla fall ett bra jobb på UNICEF!

Sen var jag lite mörkrädd igår. Hela huset var totalt släckt och det var läskigt. Och imorse blev jag väckt klockan sex av min kära katt som klättrade runt och ville ha mat. Sen gick jag och läste en timme och sedan somnade jag om en och en halv timme. När jag gick upp tog jag en powerwalk med lite jogging i slutet på 45 minuter och sedan lite hopprep och styrka när jag kom hem. Sen blev det en god frukost och tidningsläs.

Nu ska jag nog in till stan lite och strosa för mig själv. Är dock inte det fina väder jag hoppats på, men men..

Nu vet ni exakt allt jag har gjort hittills. Grattis!

image466
En gång i Spanien såg jag Ronaldinho (stavning?) på gatan. Han var bra på fotboll! och lite fejk..

1 maj Torsdag forts

Det är så skönt att vara ensam hemma ibland. Jag har kunnat laga precis den maten jag vill, jag kan titta på vilken tv jag vill, göra iordning en kopp te och plugga ect. Och imorn kan jag gå upp, ta en morgonpowerwalk och sedan äta en god frukost. Sen kan jag ta en dusch och åka in till stan och strosa ett tag. Sen på kvällen kan jag handla och sedan ha en mysig kväll med in pojkvän, när vi verkligen kan mysa. Grilla kanske. Jag har ju lärt mig grillen nu.
Anyway, jag kommer inte på något tema-inlägg. Skittråkigt jag vet. Så jag tänkte såhär, har ni några förslag på tema-inlägg ni skulle vilja att jag skrev så är det bara att tipsa!

Nu ska jag
plugga lite spanska och sedan ta en kopp te, lite mörk choklad och titta på DirtySexyMoney. Ha en bra kväll!

1 maj Torsdag

Valborg igår var superlyckat utan massa röj. Vi åt grillade hemma hos mig och sedan skulle vi eventuellt ha gått till en brasa men vi fick ut ett parasoll som skyddade oss från regnet så vi satt så bra där på min tomt, och några så bra inomhus och spelade spel, så vi stannade hos mig hela kvällen. Mycket mysigt och trevligt vill jag lova! Gick sen hem till Oliver och sov, och nu är jag hemma igen och ska sticka iväg och träna. Min familj åkte just till landet.

Ikväll ska jag ha lite qualitytime med mig själv tror jag. Skulle till Anna men hon är en sjukling så då kan jag passapå att ha lite läsa/plugga/laga god nyttig mat-kväll. Imorn ska jag nog in till stan.

Ska nog även börja skriva på tema-inlägget också..

ciao (lite bilder från igår kommer sen när helle har skickat dom.. :))