TIPS: Gasig mage?

Jag läste just en artikel om hur man undviker att bli lite "gasig" i magen som man ibland kan bli. Eller lite svullen snarare. Eller det kanske mest beror på mensen kom jag på nu. Men ändå, om man är lite gasig och svullen i magen förutom mensen (som 66% av kvinnor i Sverige tydligen är, ingen status för männen hittades) ska man tydligen undvika detta (taget från en artikel):

Undvik fiberrik, fet ,starkt kryddad eller rökt mat och mjölkprodukter samt vin, kolsyrade drycker och kaffe.

Jahapp, vad finns det kvar att äta då? Ungefär så mycket som ingenting. Så vill ni bli av med gasig mage, sluta käka vanlig mat. Och artikeln avslutades med att annars kan man köpa något medel på Apoteket. Känns ju något lättare måste jag säga..


31 augusti Söndag

Catti hade en jättetrevlig (några månader försenad) 18årsfest igår. Tack för den!

Idag ska dagens spenderas med plugg, pill med datorn och eventuellt baka nya skorpor och müsli. Eftersom jag tränar en del på mornarna (powerwalkar oftast då) så tänkte jag ge lite tips på bra att tänka på när man tränar då. Så kika in lite senare så ska jag försöka publicera det!

30 augusti Lördag

Igår var en kväll där det i slutänden blev lite för mycket sprit och lite för mycket beslutsångest för min del. Men det var kul för det mesta på väg in till stan osv. Jag har dock två problem med alkohol, eller tre egentligen:

  1. Jag får väldigt svårt att formulera ord ordentligt när jag har druckit. Jag behöver inte ha druckit särskilt mycket för att det ska märkas och vissa ord blir lite sluddriga, men problemet är då att man kan tolkas som dyngrak.
  2. För mig är det allt eller inget som gäller. Antingen skiter jag helt i att dricka, eller så dricker jag stora mängder. Så det blir ofta lite väl mycket. Jag måste lära mig att dricka lagom.
  3. Jag blir överkänslig när jag är full. Det ställer till problem ibland.


På väg
hem på tunnelbanan (efter att ha varit på Friskis och hämtat kläder och, ve och fasa, tagit foto som ska sitta på tavlan i lokalen på vilka som jobbar där. Kul bild blir det, lite halvbakis, osminkad och överglad. Men what a fuck!) så ställde det sig en tant på kanske 60 år intill mitt säte (det var fullt på alla säten). I såna tillfällen så vet jag inte om man ska ställa sig upp och låta henne sitta, eller om hon inte är tillräckligt gammal för det. Hon kanske till och med tar illa upp då. Vart går gränsen på hur gammal man måste vara för att man ska erbjuda de gamla ett säte?


Rolig bild

Hjulebergs slott hund skylt

29 augusti Fredag

Idag ska jag berätta för alla att ibland är det okej att inte känna sig helpepp på att träna och då är det okej att inte göra det. Tränar man regelbundet och man en dag känner att idag är inte min dag och jag vill ta det lugnt så får man det. Det är när man säger så till sig själv varje dag i en måndag som det kan bli lite värre och skapas en ond spiral, men ibland är det tillåtet att låta bli.

Jag hade en sån dag idag. Jag slutade tolv i skolan och åkte med Fabian till både Brommaplans körskola och Abrahamsbergs körskola, men ingen av dom hade öppet. Sen åkte jag in och hade banktid klockan två, vilket gick bra. Jag fixade runt lite bland mina konton och startade lite nya och sådant. Detta tog dock bara en kvart och min planerade träning skulle ske klockan fyra. Jag övervägde och sprang upp till närmsta Friskis-lokal och kollade om det fanns något tidigare pass, men icke.

Receptionisten föreslår då att du kan ju gymma och köra koditionsmaskinerna så får du träning. Jag försöker förklara att jag inte fått nån introduktion men hon säger att du kan gymma så jag går in och byter om och kommer ner till konditionsmaskinerna och gymmet. Det är lite folk och jag ser på håll alla knappar och skit på maskinerna och inser att jag kommer aldrig att klara det här. Man orkar ju inte sitta där som en noob och inte kunna nånting när alla andra kör järnet. Så jag vände helt enkelt och gick upp i omklädningsrummet igen och sen gick jag därifrån.

Usch vad jag kände mig inte pepp. Men sen åkte jag förbi Brommaplan igen och då hade dom öppet så jag köpte tre körlektioner. Och nu kom jag hem och kände att nej jag orkar fan i mig inte springa. Jag har gjort något varje dag denna vecka så idag tar jag ledigt från träning helt enkelt. Så nu har jag kört lite stryka på golvet, sen är det nog!



På Friskis igår fick jag två trevliga informationsområden:

* Jag kommer, om jag vill i och för sig, behöva gå in i killarnas omklädningsrum och kolla så det är fräscht mm.
* Jag fick ta receptionen precis innan stängning medan receptionisten räknade kassan i ett låst rum, och hon säger: "Det sitter en kamera här i receptionen som går till en tv inne hos mig så kommer det någon med yxa så ser jag det". Okej tack så mycket, det känns tryggt så här första gången vid stängning..

28 augusti Torsdag

Är det inte otroligt. Här sitter jag på med min egen dator, i sängen, på internet och uppdaterar min blogg. HOS OLIVER! Och han sitter bredvid med sin dator. Det är ganska flexibelt med en bärbar. Och bra, för jag kan uppdatera även härifrån nu. Yepp I know, allt för bloggen!

Jag har kommit igång rätt bra med övningskörningen nu. Eller bra och bra men jag har kört två gånger denna vecka, senast idag. Och bra gick det måste jag säga. Men nu ska jag springa och äta mat för ikväll ska jag befinna mig på Friskis och gå bredvid en annan värd och lära mig.

Inom en snar framtid ska ni få historien om varför jag har klockan på höger hand! *cliffhanger*

SEXVETANDE

SEXVETANDE NUMMER 28:
Tyska forskare har upptäckt att kvinnans sexualdrift avtar så snart hon hamnat i ett stadigt förhållande. Efter fyra år tillsammans ville endast hälften av kvinnorna i studien ha sex lika ofta som deras partner ville.

SEXVETANDE NUMMER 29:
Sju av tio par har haft sex i en bil. Britter gör det helst i en Volvo kombi.


28 augusti Torsdag

Igår var en sån kväll som mat åt lite för mycket. Vi var och fick ta hand om (till kommande lägenhet, snacka om att man vill flytta in nu när man fick så mycket bra start-saker så som bestick, porslin, glas, strykjärn mm) ett dödsbo.

Man var rätt utsvulten efter allt bärande så runt åtta-tiden på kvällen togs det fram snacks (som man i regel ungefär tar en omgång av, inte mer!) och det snaskade man i sig så länge det fanns kvar. Sedan grillades det american babyribs och potatisgratäng, då man tyckte man hade kapacitet kvar att trycka i sig hela portionen. Sen serverades bär och nyponglass med kaffe på det. Och där hade man för länge sedan passerat sin gräns av matintag som är bra för välmåendet. I det stadiet hade man mest ett molande illamående för tillfället. Men jag var glad ändå..

Jag har börjat med "TIPS" som kan handla om lite allt möjligt, men framför allt om träning, hälsa och sex hade jag tänkt. Vi får se hur länge det kan fortlöpa men kika in senare här så ska jag uppdatera med ett tips.

(Nu såg jag en man som snodde ett äpple från trädgården han gick förbi här utanför. Jag vet hur det är, man ska vara så smidig som möjlig och snor  snabbt ett och tittar sig lite försiktigt omkring och ser om man ska bli haffad. Annars traskar man raskt vidare och låtsas som ingenting. Jag har gjort det med Leo några gånger, han har nu lärt sig repliken: "Jag vill ha äpple. Ska vi SNO?")

TIPS: Recovery-drink

Efter, och även före, man har tränat så är det viktigt att få i sig kolhydrater och framförallt protein. En bra "recoverydrink" som du kan göra själv  består av:

 2 Bananer
 1-2 dl Mjölk eller naturell yoghurt
 2 Ägg
 Dinkelflingor eller havregryn
 Kanel efter smak
 Ev bär om man vill ha någon speciell smak på drinken


Mixa allt i en mixer så har du en drink att ta med till träningen eller dricka direkt.


26 augusti Tisdag

Nu är ni spända va.. Köptes det någon bärbar dator igår? Och svaret är: JA! Det gjordes det. En ännu billigare än vad jag tänkt mig, vilket var bra för det kom upp i samma pris som den dyrare datorn när jag kom på att det var bra att ha försäkring på skiten också. Så det blev en alltiallo-dator som är lagom ful och lagom bra. Jag är nöjd!

Imorse satt jag och panikläste lite i tidningen och på dn.se om typ Georgien-Ryssland-kriget mm på grund av att på våra internationella relationer-lektioner är kunskapen ganska hög om detta och den SKA vara ganska hög om ungefär allt i världen enligt våran lärare, så från och med nu kommer jag att hänga på engelsk-språkiga sidor så som BBC och CNN. Wish me luck! Det är dock bra att få praktisera sin engelska lite också, så jag är taggad!

Idag har jag hunnit vara i skolan, vara på Hundstallet, blivit blodgivare (förhoppningsvis) och tränat. Ska nu pyssla med mitt reportage och min dator lite, sedan ska jag hämta Leo-ponken.



Såhär såg mina GI-muffins ut, helt utan socker! Fina formar fick dom också.. Inte alltför fluffiga men desto godare!

25 augusti Måndag

Idag är dagen D då jag, om allt går som planerat, ska köpa min bärbara dator. Alldeles själv! För egna pengar! Jag är lite till mig, och jag har stora planer på att bli en grym skribent och använda den 24/7, och kunna ha med sig den!

Imorse hann jag med en powerwalk på 40 minuter och lite hopprep, sen fick jag dock lite bråttom. Så tipset är att fastna inte vid datorn när ni duschat, då kan man få lite bråttom när det börjar dra ihop sig till färd mot skolan.

Grattis Terry på din dag! <3

23 augusti Lördag



Det står: Sommar ERBJUDANDE Bästel 2 familje pizza Får du 1 normal Pizza på köpet din ägen
Hur fan kan man ens trycka något som man inte kontrollerat är på rätt svenska. Detta är ju en broschyr som går ut i alla hushåll i Bromma. Gosh, det är skrattretande det här!

22 augusti Fredag

Första veckan som trea i gymnasiet har gått. Det känns bra! Har varit och snackat in mig lite på den Friskis-lokal jag ska vara på framöver (jag kommer bara jobba varannan fredag!!!) och sen hann jag med att träna också, vilket var jätteskönt en fredag, så man kan njuta lite av helgen.

Ikväll blir jag och Oliver bjudna på middag hos Olivers mamma och hennes kille och imorn hade jag planerat att alla som vill får följa med ut, så ni som läser detta, FÖLJ MED! Hör av er till mig om ni vill hänka, så får ni komma hit! Annars så går jag ut själv.. mohah. Nej men någon får jag alltid med mig, till exempel Tove som är på! :D

Ha en bra fredag everybody!


21 augusti Torsdag

Leo och jag satt i ett trähus för barn under en meter och skyddade oss för regnet, men var sedan tvungna att slänga oss ut i detta monsunregn och kuta hem. Han satt med regnskydd i vagnen och skrek "Jag älskar regn" medan jag sprang och försökte parera med vagnen genom alla vattenpölar samtidigt som jag skulle vara snabb. Det gick ju sådär, men det var lite mysigt. Jag tycker också om regn, men jag blir samtidigt lite rädd. Tänk om blixten slår ner, typ i telefonledningen, och blåser hela min dator. Fatta hur mycket jag har på den här datorn. Fatta alla bilder. FATTA! Måste skaffa en extern hårddisk..


21 augusti Torsdag

På tavlan i omklädningrummet på Friskis stod följande igår:



Jag funderar på om den som skrivit det första var seriös eller oserös. Sen tycker jag att det är ett bra svar av nästskrivande!

Nu ska jag gå och hämta Leo, sen blir det födelsedagsmiddag på resturang för min bror och sen ska jag gå och ha lite sex med Oliver. Ha en bra kväll alla ni andra också!

20 augusti Onsdag

Skolan är lagom och Leo är lagom och träningen (core) idag var skön! Men snart är det helg..

Ni får lite bilder från den senaste tiden:

 Tove hade gjort så fint på sin middag

 Min brusha hängde på Boulebar en sommardag med sin familj

 Helle underhöll min och hennes hund med vattenlekar

 Sen kom vaktparaden en dag när jag skulle korsa Stureplan

En bärbar dator är förmodligen på ingång i mitt liv (för egna pengar), så det ska bli spännande!

19 augusti Tisdag (skolstart)

Nu inleder vi vårat sista obligatoriska skolår någonsin. Om 32 minuter är vi officiellt treor i Blackebergs Gymnasium.

Hur känns det då?
Jo det känns bra. Eller det har inte känts något alls under lovet, mer än att det ska bli lite spännande. Nu däremot, när man är så nära starten, så börjar det kännas lite mer. Dock inte någon särskild ångest än, men jag är övertygad om att den någon gång kommer komma. Eller kanske inte. Vi får se. Många verkar ha haft paniken ett tag, så smittan kan säkert sprida sig. Men idag är det mest spännande, med nya schemat och nya skåp och så. Så Blackan, here we come!

Image

18 augusti Måndag

Idag skulle jag byta ett par byxor men lyckades låsa hos Oliver och slänga in deras extranyckel genom brevlådan och inse att jag glömt påsen med jeansen innanför dörren. Så där sprang den idén. Istället åkte jag hem och pysslade lite (jag borde jobba med något som involverar pyssel) och sedan traskade jag och min hund upp till Mallan och va där några timmar. Väldigt skönt att få komma till en gammal bästisvän!
     Jag följde sen mot alla odds med pappa på en joggingrunda som höll på att fälla mig. Jag var något trött efter alla backar den innehöll, men det är ju skönt efteråt som det brukar heta.

Ikväll är sista sommarlovsdagen i hela mitt liv (känns lite konstigt att säga) så ska nog köpa en påse godis och cykla till Oliver och mysa lite. Have a nice night!


Friskis-inskolningen 17 augusti

Friskis&Svettis-dagen igår innehöll föreläsningar och lite fysiskt aktivitet samt frukost, lunch, fika, frukt och lite godis. Det berättades om Friskis grundtanke och idéer och så vidare, sedan var det en väldigt duktig kvinna som föreläste om service där vi även fick prova på lite rollspel och klapplekar. Vi fick lära oss om Friskis information-och kommunikationsavdelning samt om FaR (fysisk aktivitet på recept).
     Efter lunchen fick vi även en grundgenomgång av styrketräning och vi fick byta om och hänga i gymmet ett tag med några instruktörer som visade oss lite fortsättningsövningar när man klarat grundprogramet och man fick ställa egna frågor. Kursen avslutades med information och Friskis utbud och våra förmåner.

En lång dag, men som tur var intressant.



Mina planer inför höstens träning är att försöka (jag vill understryka för mig själv och för andra försöka eftersom jag kommer att ha Leo tre gånger i veckan och jobba på Friskis en gång samt ska hinna plugga, träna själv, umgås med min pojkvän och mina vänner och hinna ta det piano och göra vad jag känner för ibland) :

Styrketräna två gånger i veckan (då eventuellt powerwalka/jogga hemma för konditionens skull)
Jympa två gångeri veckan
Spinna en gång i veckan


Men vi får som sagt verkligen se, det där känns sjukligt mycket men man kan alltid ha en vision om det man vill!

18 augusti Måndag

Igår skulle jag möta Anna och snacka lite och få min 18årspresent (ett rosévin från Spanien) på kvällen. Jag låg och tittade på film hos Oliver och slängde bara på mig lite kläder för att gå och möta henne. När jag har kommit halvvägs till Brommaplan inser jag att jag har varken trosor, bh eller strumpor på mig. Jag hade dragit på mig en klänning och fått lite väl bråttom helt enkelt. Det var kul tycker jag..

17 augusti Söndag

Okej, en gång för alla. Jag vet i och för sig att vissa kanske inte kan hjälpa att dom har dolt nummer, men jag HATAR dolt nummer! I början var det mest Anna som ringde från dolt, så då visste man, men nu för tiden verkar fler och fler ha det och jag blir galen.

  1. Man vet inte men det är
  2. Man kan inte ringa tillbaka om  man skulle ha missat samtalet för man har inget nummer att ringa till.

Jag har nu två tips!

  1. Prata in på telefonsvararen, det är lite det den är till för om någon inte svarar. Det är som sagt lite svårt att ringa upp ett dolt nummer om man har ett missat samtal med det.
  2. Skicka ett sms så vet jag vem som vill något. Annars är det som sagt lite svårt i och med no number..

Så.. Då har alla det klart för sig! Great! Över huvud taget, snacka in på telefonsvararen/skicka ett sms om folk inte svarar, så får man bekräftelse på att det inte bara var en felringning eller liknande. Men SPECIELLT ni med dolt!

Inskolningen på Friskis varade från klockan åtta imorsen till klockan fem nu på kvällen, så jag är lite slut. Men det var intressant och lärorikt, man får komma lite djupar in i föreningen. Jag ska nog gå vid sidan en ordinarie värd två gånger innan jag börjar jobba mitt pass, så  jag får lite feeling för allt. Sen börjar jag jobba från och med den 1 september.


16 augusti Lördag

Efter en lugn vecka har jag insett att jag är på bra humör när jag får vara kreativ. Nu till exempel vill jag egentligen baka, men sen känns det onödigt att baka kakor eftersom det är rätt så onyttigt och onödigt att göra att man har hemma och kan gå och smånalla på dom. Men vi får se.. Gott är det, och kul!

Har vart ute på en och en halvtimmes promenad med Helle och hundarna, och ska ikväll först till Tove och sen hem till Helle och sen hem och sova i bra tid för att ta mig upp i tid imorgon inför utbildningen.

Bloggen ligger och lurar lite. Jag vill skriva om något speciellt men jag vet inte vad. Ska klura lite till. Får ta upp "dagens sexvetande" i höst också. Good bye!

14 augusti Torsdag

Idag har jag hunnit gå en timmes promenad med Tove och sedan åkt in till stan i min ensamhet och shoppat på Dressmann för 750 kronor. Jag fick världens störtsta Dressmann-påse till alla kläder. Det kändes lite tokigt att gå och bära på en sån, men det var bra! Jag hade ju fyndat till min pappa och min pojkvän. Dom hade superrea så för 750 kronor fick jag fyra par jeans/byxor, två par shorts, två t-shirtar och två skjortor. Ganska bra pris I think!

Nu sitter jag här och väntar på att få gå och hämta Leo. Sensationen igår var att när jag kom till dagis och skulle hämta honom så kom han kutandes när han fick syn på mig och slängde sig i armarna på mig. Största bamsekramen ever! Dock lyckades han knocka mig på kinden men what a fuck, jag var helt upptagen med att inse kramen att jag inte kände nåt. Sen körde vi utan blöja i parken, vilket var ett riktigt gamble. Men det funkade, så vi får se hur det går idag!

Jag har kommit igång bra med träningen, eller lagom i alla fall, efter förkylning och liknande så har varit ute och sprungit i förrgår morse och igår kväll och idag gick jag promenad. Känns bra!

Då everybody kan ni återgå till att peta i näsan, leta kläder, äta eller onanera, vad ni nu kan tänkas göra innan/medan ni läser min blogg. Hope you liked it, för så mycket hade jag ju att berätta!

12 augusti Tisdag

Idag var jag och mamma på bio och jag säger bara; Mamma Mia vad bra filmen var!!



För övrig uppdatering var Leo glad och glad att se min framför allt och vi har nu spenderat två timmar i parken. Är glad att jag ska börja sitta en och en halv timme nu istället, då känns tiden övervinnlig!

Ikväll ska jag ha hemma-pysselkväll. Just nu sitter jag och gör min kalender fin, sen får vi se vad jag hittar på. Hej på er!

11 augusti Måndag

Dagarna rullar på och jag har spenderat dom på avskedsmiddag hos Kim, en halv utekväll, REA-shopping, mys med Oliver och bakning. Jag har fått ett riktigt ryck och ska från och med nu se till att det alltid finns nyttiga alternativ att välja hemma hos oss. Bakade ju mina skorpor och min müsli här om dagen och har nu bakat två olika sorters muffins UTAN socker eller vanligt mjöl i och morotsmatbröd. Allt enligt GI-kokbok. Det ska alltid finnas att ta fram i frysen.

Veckan som nu kommer och går ska jag gå och se Mamma Mia, följa med mamma in och shoppa kläder, börja hämta Leo (my gosh! Tre dagar i veckan!) och va allmänt pysslig!

På träningsfronten så har jag haft min underbara förkylning men idag börjat komma igång igen med en powerwalk. Ska i veckan ut och jogga och eventuellt in till Friskis och ta nåt pass. Utbildningen på Friskis är på Söndag (startar klockan 08:00 på Karolinska Institutet vilket inte är kul i och med att Tove har sin 18årsmiddag och Johanna har sin 18årsfest, båda på lördagen.)

Ska komma igång och skriva ihop lite krönikor och liknande, som jag velat så länge men inte haft tiden och ron att sätta mig ner och göra. Men nu jäklar, nu ska det förhoppningsvis bli av! Sen ska jag laga vegetarisk lasagne ikväll (från min bibel GI-boken) och sen får vi se om jag orkar pallra mig till min älskling (som jag säkert kommer orka för jag är en sån toffel och jag vill inte sova själv, även fast han ska upp och jobba klockan 06:00 imorgon bitti).
     Måste även se över min ekonomi så jag får det att räcka till det jag vill, vilket kommer bli knappt under kommande terminer. Men det löser sig..

080808 Fredag

Dagen till ära började jag min dag med min hemgjorda mûsli och fortsatte sedan med lunch bestående av hackade frukter, grädde, kanel och en skorpa samt grönt te till. Härligare än vädret i alla fall. Men visst är det mysigt med sånt här väder ändå, gå och kura ner sig med sin pojkvän kanske. Det ska jag göra ikväll. Jag har lovat mig själv att ligga helt stilla ikväll och imorn tills jag ska på avskedsmiddag hos Kim på kvällen. Tror jag ska köpa lite karamellkungen-godis ikväll bara för det. Vi får se.

Var även inne i stan en stund med Catti, men det var inget drag på stan alls (trots all uppståndelse med 080808) så vi åkte hem och nu ska jag laga klart middagen till min bror och mig (falukorv, quinoa och grönsaker). Han verkar dock hellre vilja va med sin kompis som är här och tittar på film. Vilken typ, inte uppskatta när jag kommer hem och lagar mat såhär..

7 augusti Torsdag

Still sick, men hade inte väntat mig något annat när jag vaknade i morse ändå. Har idag ändå hunnit handla, göra egen müsli och baka skorpor (allt enligt GI-recept) så känner mig kind of effektiv!

Resan i korthet:
Startade i taxi 04:30 hemifrån mig förra onsdagen. Landade runt 13:00 i Antalya och åkte transferbuss två timmar till Alanya. Hetta hetta hetta och vi har badat, legat på stranden, suttit på balkongen och vart ute och ätit på resturang samt shoppat ytterst lite eftersom jag inte orkar med att pruta. Oliver blev sjuk näst sista dagen och jag blev sjuk sista, så vi är glada ändå! Våra förebyggande-diarrépiller har hjälpt oss under hela resan, thanks to them!
     Det känns hårt att gå från 40 grader till typ 10 grader som det är här i Sverige just nu.

Vi fick frukttorn
 
och badade (oliver och jag är i mitten)  
Jag skulle fota stranden och fick en tjock topless tant i fokus 
Vi snålade med solstolar och la oss på handdukar framför istället
Från vår lägenhet över hotellområdet och en del av poolen
Såhär mycket mat fick man alltid på resturangerna
Här var festen
Jag och Oliver myyyyser i en äcklig soffa
Och här åt vi på stranden näst sista dagen

Orkar inte ladda upp fler bilder, men där var ett urval. Ikväll ska vi grilla hos min farbror och mina kusiner. Jag hoppas på friskhetstecken tills imorn (NOLLÅTTANOLLÅTTANOLLÅTTA) så jag kan vara med i vattenkriget, men i värsta fall, verkligen värsta fall, får jag ligga och sjukskriva mig själv i sängen. Springa ute i denna kyla och få tusen liter vatten på sig när man är sjuk och har en vecka kvar av sommarlovet känns ju inte som det bästa om man inte är frisk. Men vi får se..

6 juli Onsdag

Hemma från Alanya med en början till en härlig förkylning, men med en njutbar vecka i ryggen! Jag kommer att gå till sängs tidigt och försöka sova bort min sjuka och uppdatera ordentligt imorn, då också med kort!