31 dec onsdag: ÅRSRESUMÈ

Ytterligare ett år har gått, nämligen år 2008, och det är dags för en resumé av den gångna tiden.


Jag inledde förra året med en ordentlig fylla men i efterhand satte jag upp tre nyårslöften:

  1. Sluta vara klängig och översocial när jag är packad- lyckats! Dock svårt med sprit fortfarande..
  2. Laga mat- blivit bättre på det, tagit initiativ, gjort det mer än vanligt.
  3. Sluta vela, älta och tänka positivt- funkar då och då

Kursen Matte C började och ack vad vi har lidit! Ett års slit är äntligen över.


Många personer har fyllt 18 år och därmed en hel del födelsedagstillställningar och utgångar på det.


Jag spenderade mitt sportlov i London i våras. En längtan som finns att göra igen. Härligt hotell, härlig stad, härliga Hyde Park,  härliga Primark!


Valborgen firades hos mig med grillning i regn och kyla. Vi var starka och vi höll ut, under ett parasoll.


Anna och jag hängde mycket med veckorevyn och jag har också hängt en del på Boulebar.


Bestämde mig efter många försök av egen-designer att anlita en som kan och designade om min blogg.


Under hela våran körde jag på Fit for Life-metoden. Mycket frukt och inte blanda olika livsmedel så mycket samt mycket sallad och lite kolhydrater. Funkade ypperligt!


Vi avslutade vårat andra år på Blackan och därmed också våra kära spanskalektioner..


Grön Lund var vårat både sommar och vinter med Carro i spetsen.


Helle och jag (och Catti  hängde på i slutet!) cyklade strongt till skolan om mornarna.


Vi var i Sandhamn under Gotland runt. En kul upplevelse med rosévin på Dykarbaren trots blotta 17 år.


Sommarjobbade tidiga mornar på Hässelby kyrkogård. En kul upplevelse och härliga arbetskamrater mot slutet! Jobbade hos Olivers moster i Nacka Strand någon vecka också.


Frankrike väntade oss en vecka i början av sommaren (därmed missade jag skolavslutningen). Alanya kom i slutet av sommaren och båda dessa var underbara! Alanya dock sjukligt varmt..


Fick mitt Friskis-jobb.


Jag fyllde 18 år och firade med kalas här hemma.


Helle och jag joggade en väldigt tidig morgon i soluppgången på Skeppsholmen. Frukosten njöts på Sergels torg innan skolan började.


Tove kom hem från USA, Kim åkte.


Övningskörningen har kommit igång ordentligt och körlektionerna började hagla.


Min bärbara dator inhandlades efter sommaren och är en värd investering.


Olivers lägenhet står redo att inredas när han kan flytta in.


Skiva och flak bokat.


Jag blev blodgivare och det tycker jag alla borde bli!


Första gången jag gymmat var i år.

Oliver och  jag firade två år!



31 dec onsdag: nyårsjogg

Vaknade vid halv sju, låg och vred mig en halvtimme och insåg sen att oddsen att jag skulle somna om var väldigt höga så jag tände lampan, plockade upp min körkortsbok och ett block och började sammanfattan sidorna. Detta kommer ta tid men det kanske det är värt.

Runt åtta inkommer ett sms: "SOS SOS SOS! 12an går 09:47, jag upprepar, 09:47." Uppfattat, klart slut!

Helle och jag tog oss till Gärdet där det var samling i Friskis-lokalen för alla som skulle jogga. Vi joggade sedan över Gärdet och utmed Djurgådskanalen i ca en timme. Underbart väder och en riktigt bra start på nyår! Allt avslutades med stretch och fika innehållande bullar, peppisar, kaffe/te, frukt. Mycket trevligt! Vi får dock se hur våra kroppar mår imorn..





Nu ska jag duscha och sen ska jag övningsköra till någon affär och inhandla ingredienser tills kvällens matlagning.

30 dec tisdag: nyårsresumén kommer imorn

Imorgon får ni min årsresumé, på självaste nyårsafton såklart. Har nu legat och planerat vad vi ska äta imorn. Kommer bli gott. Har tänkt att jag ska stå för maten imorn så.. Wish me luck! Hehe.

30 dec tisdag: saffran-behov

Jag tror jag har blivit lite addicted to saffran. Är sugen på lussebullar hela tiden. Julknäpp?

30 dec Tisdag: lite julklappar

Ljusstake av Olivers mormor och skålen med hemgjort godis i från Olivers mamma





Underbart armband från duktiga Catti!

30 dec tisdag: gymmet, körlektion och nyårsplaner

Igår gymmade Oliver och jag jätteduktigt (med en rejäl träningsvärk som resultat idag) och idag har jag haft en dubbel körlektion som flöt på bra. Ikväll ska jag läsa lite körkortsteori och ta det lugnt, ladda inför imorn då Helle och jag ska ut på joggingtur vid Gärdet med Friskis.

Imorn är det även nyår och planerna ser ut så att Oliver och jag käkar middag här hemma och sen får man se lite, ev. Västerbron vid tolvslaget, Helle har lite krökelikrök hemma hos sig och Olivers buddys ska vara i någon lägenhet på Odenplan så.. Vi får la se.

29 dec Måndag: en härlig promenad

Helle och jag med hundar har nu gått i en och en halv timme i detta mer än underbara väder. Solnedgång och fin frost. Dock svinkallt men det kan vi bortse från. Tinar lite här hemma nu. Skulle övningsköra men ingen hemma så kan bli svårt. Får plugga lite teori istället, om jag orkar. Är sugen på lussebulle så ska därmed undersöka saken: har vi det eller har vi det inte?

29 dec måndag: mina skor kom idag

MINA SKOR KOM IDAG! JAG ÄLSKAR DOM! JAG VILL SÄTTA PÅ MIG DOM OCH ALDRIG MER TA AV DOM! NYÅR NÄSTA!






29 dec måndag: ät upp allt godis!

Jag har en liten fix idé att om jag äter upp allt godis som finns i detta hus nu så kan jag sluta småäta det efter nyår. Då finns det inget kvar att gå och frestas och äta av. Jag kan känna att det är hyfsat smart, men i längden känns det lite knäpp. What ever, nu kör vi på den till  nyår i alla fall..



Just den här MÖRKA chokladen tänkte jag dock spara lite..

29 dec måndag: middag hos farbror och lite bilder

Äntligen vid datorn igen. Har sovit hos Oliver och igår hängde vi lite i Vällingby innan det var dags för middag hos min farbror + kusiner där även farfar medverkade. En trevligt tillställning som startade på min farbrors snickeri (där även Oliver jobbar) med lite glögg och pepparkakor och sedan middag på deras landställe. Jag körde hela vägen dit (ligger på Saltarö, långt ut i skogen). Det var roligt!




Smakerna på de olika chokladerna i asken stod under den jävla förpackningen..




Bordsplaceringarna bestod av små pepparkakor med en två första bokstäver i form av glasyr.

Idag ska jag gå med hundarna och Helle, sen blir det övningskörning och sedan gymmet (som jag tjatat om i tre dagar nu).


267 dec lördag: A little bit of everything, add to life


27 dec lördag: däckproblem

Idag skulle pappa och jag övningsköra. Vi körde till tippen och till Plantagen tills ena framdäcket, efter att ha stått parkerad, började gnissla. Det var bara att ta fram domkraften och ta av däcket. Vi pillade lite och det slutade gnissla. Mycket skumt! Jag blev dock helt genomfrusen så nu har jag druckit lite gott te här. Fick i alla fall lära mig lite om domkraften och byta däck. Pappas tips var dock: Får man punka som tjej kan man gärna vänta på en kille som fixar. There we go.

Ikväll ska jag äta fläskfilé hos Oliver och imorn blir det gymmet samt en till julafton med farfar och kusiner (igen) ute på deras land. Ska köra dit. Ska bli trevligt!

26 dec fredag: vad fick jag egentligen i julklapp?

Nu är ni spända va, vad fick jag egentligen i julklapp?

Jag fick en resa till Kanarieöarna (Fuertaventura) på sportlovet (äntligen en värmens resa istället för skidfan), ett par nya träningsskor (har haft mina basketskor och tränat i tills nu vilka jag har haft i ca sju år), ett par högklackade skor (som ni får bild på sen), en bok, en middag på Boulebar med Wille Crafoord som underhållning och ett underbart armband som den kattiga Catti har pysslat ihop (ni får kort på det med sen). Jag är nöjd!


Mina nya fina stövlar!

26 dec fredag: ett kort från julafton och chokladätande


Detta var det kort jag hade som var intressant att bjuda på från julafton. Till klapputdelningen satte Felix på hunden och katten varsitt sidenband runt halsen, som ni ser på bilden (Hilmas skymtar lite där under pälsen).

Har varit ute och sprungit nu och sitter nu och äter lite choklad. So sad! Men har man hemma så äter man, sorgligt men sant. Så nu har jag projekt äta upp chokladen tills nyår, för efter nyår så börjar lite nyttighetshalvår igen. Förra våren va jag så jävla grym så vi får se hur det går denna vår. Men det går nog bra!

En kul grej är att när jag äter choklad så tar jag en bit och sen lägger jag iväg förpackningen igen, rätt långt bort så jag måste sträcka mig. Man inbillar sig då att man är duktig och tar bara en och sen lägger bort den. Eller så lägger jag bort den för att jag tror att avståndet ska hindra mig från att äta mer. Tror ni det funkar? Nix..

26 dec fredag: update från julafton till idag

Här har det för en gångs skull inte spenderats tid vid datorn så mycket.

Julafton var trevligt. Ni fick ju update där i början och sen på kvällen drog vi till min kusse som bjöd på en hejdundrande middag i sin och killens nya lägenhet. Sedan knallade jag till Oliver och fick fina julklappar av Olivers mamma (en fin skål med hemgjort godis och te) och mormor (en ljusstake formad som en ängel).

Juldagen sov vi väldigt länge och sedan käkade vi lite julmat, jag tittade på filmen Taken (bra film!) och sedan tittade vi på filmen The house bunny (helt ok). Kvällen slutade med övningskörning och middag här hemma samt Pirates.

Idag var pappa och jag uppe med tuppen och laddade inför mellandagsrean. Jag körde bil in till drottninggatan och vi strövade omkring lite där (runt halv tio då inga affärer hade öppnat i princip). Träffade en lika morgonpigg Helle inne på Sea Life och sen fortsatte min och pappas färd med shopping och möte av mamma samt fika.





Köpte bla denna tröja och dessa jeans samt en klänning, ett par glansiga leggings och en lång väst att ha som klänning. Och ett par stövlar!! Äntligen, me like stövlar!

Nu ska jag ut och springa, bilder från julafton kommer sen (om jag har några..)

24 dec onsdag: gubben får säga merry x-mas



Haha Merry X-mas everybody. Vi firar det med att kolla på denna bild som Helle har tagit. Mmm kissikiss utanför Riddarkällaren.

24 dec onsdag: förmiddagen har sett ut såhär i bilder

1. 2. 3.  4.

1. Nybakat vörtbröd från grunden direkt ur ugnen för ett litet tag sen
2. God jul från Leo till mig
3. Det var denna CD
4. Hilma hittade sitt jul-byte när vi var ute och gick. En otroligt lockande brödskiva. Mmm..

Lite updates kommer under dagen. Jag måste få göra något annat än att sitta stilla och vara trevlig med senila släkten.

(går att klicka på alla bilder för större storlek)

24 dec onsdag: julaftons morgon (07:51)

Julaftons morgon. Har legat vaken och läst sedan kvart i sju. Varför vaknar jag så tidigt? Spänd inför julafton? Nja, inte vad jag kan tänka mig. Men det kanske jag är utan att jag vet om det. Hungrig är jag i alla fall.

Dagens planer:

*Felix och mamma till kyrkan och kolla julspel vid tio, jag och pappa bakar vörtbröd.
*Lämna julklappar till Leo (han ska få en fin bok nu också, och hans plastsyskon ska få lite godis) och sedan promenad.
*Lite släkt kommer klockan tolv och käkar mat.
*Relax och sedan hem till min kusin där middagen hålls.
*Hem till Oliver och sova julsömn.


(Dessa trosor har en väldigt hög linning (heter det så?) och är därmed väldigt sköna.)
Thinking of you

23 dec tisdag: det blir ingen bild

Det blir ingen bild på granen. Inte för att den blev ful utan för att det är så ointressant att se ett kort på en gran som är klädd i olika saker. Det är mest konstigt. Varför klär man en gran egentligen?

Well för intressets skull (som förmodligen inte finns) gick årets gran hemma hos oss i färgererna svart, guld och röd. Trendigt och stilrent. Vi la ner mycket möda, omtanke och planering på klädnaden. Allt blev perfekt. Glittret ligger i snygga rader i lagom längd ifrån varandra och kulorna är i en bra blandning av de tre färgerna. Ultimat!

23 dec tisdag: julgransbild?

Känner att majoriteten av dagens inlägg bland bloggar är att lägga upp en bild på sin färdigklädda julgran. Borde man? Vi får se hur snygg den blir. Har just tagit in den och ska börja klä den snart. Pappa har köpt "inneprylar" till granen i år. Spännande va..


23 dec tisdag: bilder del 3 (har några enstaka snygga kvar som kommer innan nyår!)


Denna bilden summerar våra utekvällar: kärlek och alkohol!



























Jag borde kanske fota lite mindre nästa gång så slipper man lägga upp 180 bilder i bloggen. Men det är lite kul ändå..

23 dec Tisdag: julångest

Sitter och tittar på olika klädkedjor på internet (på REA-avdelningarna självfallet). Vet inte varför, jag ska ändå inte köpa något. Har slagit in alla mina julklappar nu och även RIMMAT (kanske ska ha en rim-tävlning senare och se om ni kan lista ut vad det är i paketen). Körlektionen gick bra, nästa gång (dagen innan nyår) blir det en dubbellektion. Teori-plugg tills dess.

Ikväll ska vi äta julmat och.. Ha julstämning I guess. Jag får någon slags julångest och jag vet inte varför. Det är en mysig tid på året, man umgås med nära och kära och man får en anledning att ta det lugnt. Men det är väl det som är problemet; jag har så svårt att ta det lugnt, min rastlöshet är galen. Och jag vill vara med Oliver på jul, men det finns inte plats för vi har fullspäckat schema med släkten. Får väl längta tills på kvällen då, men det är långt!

Jag får helt enkelt tagga till lite och tycka, fast jag inte gör det, att jul är supermysigt och trevligt och underbart och att Kalle klockan tre är det mest underhållande och jul:iga man kan tänka sig (som alla andra gör). Det kanske är det, innerst inne. Får ha någon fin klänning på mig i alla fall, och något rött, vad det nu ska va..

23 dec tisdag: ingen orka-dag

Idag har jag varit med Oliver i hans säng och nu har jag snart körlektion. Vet inte om jag egentligen orkar det. Är inte på något humör för att orka ta tag i saker. Det enda jag skulle vilja göra är att gå ut på en promenad eller liknande. Men men.


22 dec måndag: Marabou och lite donat-ätande (stavning på de godsakerna?)

Nu har vi vart på Marabou. Trevligt ställe med godisskålar överallt och enda fabriken av produkten Daim som är väldigt eftertraktad i världen. Personalshoppen var inte att leka med. Sjukt billigt så nu har vi bunkrat upp. "Nu kommer man ha ett tag" konstaterade jag när vi handlat klart. "Jadu ju mer man har hemma ju mer äter man så.." svarade Uffe (pappas kompis som jobbar där). Tyvärr sant, men ändå!




Åkte till pappas jobb först där han visade deras nya 60tumsTV som de använder till videokonferenser. Rätt häftig!

Sen åkte vi förbi Vällingby och shoppade lite julklappar och tog en donat (stavning?) i ett stånd. Me like!


22 dec Måndag: gårdagen i bilder och dagen i ord

Dagen igår såg ut som följer:


Tvättade mammas bil på pappas jobb..


Alla brödbilar stod parkerade där inne..


Sen lagade jag köttbullar och tittade på Bonde söker fru (i brist på annat). Fick stå väldigt nära TV:n för att inte missa deras kärlekstalk, våran spisfläkt låter så jäkligt..

Idag vaknade jag av klockan kvart i tio och cyklade hem från Oliver, tog hunden och knallade ner till Ålsten där jag mötte Helle och Bamse. Vi gick skogsstigen till Solvik och tillbaka till Ålstensgatan och upp där. Var ute ca en och en halv timme. Fick tvinga med Hilma in i duschen när vi kom hem, lermonster #1.

Nu ska jag sätta på mig lite snygga kläder och ge mig iväg till pappas jobb därifrån vi sen ska åka till en av hans kompisar som jobbar på Marabou. Handla i deras personalshop it is. Och kanske kika in i daim-fabriken. Vi får se.

21 dec söndag: träning, körning och kattungesnack

Helle och jag har just  varit och tränat på vårat för tillfället favvo-pass. Har inte tränat på nästan två veckor pga min förkylning och är fortfarande lite lite lite hostig på natten men va fasen, nån gång får det väl vara nog så jag stack iväg idag. Det var skönt, jag har saknat!

Körde även runt från halv tolv till två med en del stopp på vägen. Körde till lägenheten i Blackeberg, sedan vidare till Jakobsberg och Barkbay outlet och sedan förbi några som köpte våran kattunge som vi hade (när det nu var). Skitstor har den blivit och den har hetat Elsa fram till att de var hos veterinären för inte så länge sen och veterinären sa att det här var en fin kille det. Så nu heter den Elsa/Elvis.

Dags att ta en dusch, laga köttbullar och sedan sticka till Oliver. Det är grym uppställning på Parlamentet ikväll tipsade Helle om. Härligt!

21 dec söndag: bilder del 2


First time


Ascoola i baren


Elvira räknar pengar på bardisken


Hon har spridit ut sig ordentligt


Och hon hittade en buddy (who?)


Fiesta








coola gänget

Nu ska jag övningsköra ett tag tills jag ska träna. Igår sappade jag mellan Love actually och Die hard 2. Die hard var grym så det blev majoritettid på den filmen.

Sista delen bilder kommer sen.

20 dec lördag: Bilder från gårdagen del 1 (med kommentarer)

Jag vet jag har inget liv jag skriver kommentarer under alla bilder..


välkomstdrinken i högsta hugg på söta Steph


Elvira var lite trött


Och Sophia förälskad i min present till Nickie (huvudmassage) med en vinare i handen


Nickie fick mera presenter




Marie var nöjd


Söta Sophia och Nickie


Snygga brudar


Ännu snyggare brudar


Födelsedagsbarnet med vovvsingen


Hard drinking


Nu var Elvis jättenöjd


Alla var glada


Och alla somnade


Sen vaknade vi igen


Palla se sur ut


Steph körde på vin


Sweetis


Sweetis2


Sweetis3


?


Catz och Mickz hänger på toa


Ja man hittar mycket på tjejtoaletten alltså

Fler bilder kommer. Jag var en riktigt flitig fotograf igår hela kvällen. Funkade bra med en väska i handen. Kvällen spenderades ju på Fellows för er som inte vet. Ett helt ok ställe, dock mer sitta och hänga än dansa. Rätt kasst dansgolv, men fräsch lokal.

Idag vaknade jag och ville spy så jag satt och glodde i soffan en timme och sen gick jag och la mig igen och sov till halv ett. Vi åkte sen och handlade på CityGross där det var sjukt mycket människor. Sillen är nu klar och tacos blir dagens middag. Jag är sugen!

20 dec lördag: gårdagen i korthet så länge

Kvällen började såhär


fortsatte


och fortsatte


Jag ska ner och laga ceasarsill nu, men mer bilder kommer inom kort. Har tagit mig ur bakisträsket hyfsat bra nu.

19 dec fredag: Mikael Persbrandt, hot or not?







Jag har haft en crush i denna man. MAN! Han är en riktigt man, ett ideal för manligheten. Han och många fler äldre män. Man kan inte sticka under stol med att dom är lite upphetsande för att dom är så manliga. Dock har jag tappat ställningen lite för Persbrandt just nu, hot or not? Jag skulle säga att på grund av hans grymma skådespeleri när det gäller Gunvald Larsson i Beck är han fortfarande en favorit, men enbart på grund av det. Jag gillar honom inte i tex. den nya serien som han spelar i på TV4 eller vart den går. Och han är ju kind of a mansgris som framför allt kör rattfull. Det sänker hans ställning otroligt! Men Gunvald, you still got it!






19 dec fredag: julavslutning, vällingby, kvällens

Då var den sista julavslutningen i Blackebergs gymnasium över. Den avslutades som vanligt med en ringdans med hela skolan och sen fick vi kanelbullar och festisar. Svettigt värre.



Vällingby var målet efter; klappjakt till Leo-ponken. Efter en halvtimme på den lilla jäkla BR-affären i Vällingby tillsammans med alla andra tretusen morsor och sina skrikande ungar blev det två studsbollar med bilar inuti och ett Cars-kort. Frågan är nu när jag ska överlämna detta? Julafton vore ju roligast. Men  nu är i alla fall julklappen kirrad (tack för stöder Anders och Catti).

Nu är det dags att invänta klockslaget då man får börja göra sig i ordning inför ikväll. Alltid lika upphetsande. Ska nog fördriva denna tid med att läsa och sova.

Ikväll blir det alltså middag hos Nickiepickie och sedan Fellows för min del tror jag. Ska möta upp the others (oooh Lost all over again), aka Helle, Catti, Sofie, Anders, Adam mfl?, och dra mot stan.


Imorse skulle vi äta en sista frukost i skolan för år 2008 men då serverades ingen frukost. Jag hade som tur var busat lite och ätit hemma men resten fick traska till 7eleven och stå och käka frukost i tunnelbanan. Härliga tider!

18 dec torsdag: nagel-update

Nagellacks-blandningen blev skitnsygg! Så ni vet!


18 dec Torsdag: nagellack och morgondagen

Nu ska jag måla naglarna. Jag tänkte att jag ska måla de svarta och sen måla ett lila lack på. Dock lite osäker på om det lila kommer synas. Provar därför på en nagel först. Spännande!

Imorn är det julavslutning, sen ska jag på Leo-julklappsjakt i Vällingby. Något ska väl ungen få. Och på kvällen är det utgång som gäller. Grodan eller Fellows ser det ut att luta åt just nu. Återstår att se.

18 dec torsdag: UD och filmen Bangkok Dangerous

Idag har vi besökt UD här i Stockholm. Det är tydligen jättesvårt att få komma dit så man ska väl se det som en stolthet. Sen berömde han som föreläste för oss våran grupp mycket för många bra frågor vi ställde osv (jag ställde ju då ingen fråga men va fasen, man får ju ta åt sig ändå. Höhö) och alla var jättenöjda. Sen fick vi sitta och vara stela med våran lärare hela tunnelbanefärden tillbaka till skolan.

Fick sen reda på att jag fick godkänt på mattec-provet! NO MORE MATH!

Svängde förbi Oliver en stund och såg på Bangkok dangerous (vi tippade på att den inte kommit ut i Sverige än, men osäkert) och den var faktiskt bra. Med Nicolas Cage.

Nu ska jag gå en promenix med mamma och hunden, sen ska jag nog läsa och mysa lite hemma. Har bokat tre körlektioner till idag. Let's go!


Man fick en glöggmix med nya numret av Friskis-tidningen (för funktionärer). Kanske ska göra lite egen glögg nån dag.

17 dec onsdag: update om dagen, morgondagen och nyårstankar

I killed my hours today genom att sova en timme, läsa lite i körkortsboken och sen gå med hunden. Leo var snäll och nu är det slut för denna vecka.

Imorn ska vi till UD med IR-gruppen, sen blir det jakt på lärare för att få veta två provresultat.

Eftermiddagen är för min del inget inbokat, ska försöka övningsköra, det är det. Sen får jag väl pyssla lite bäst jag kan, ordnar sig nog.

Idag ska jag cykla till Oliver, nu på en gång, för blev inget hos honom igår heller.

På fredag är det utgång, kul! Har även fått in nyår på hjärnan nu, är sugen på att göra en riktig trerätters middag och göra riktiga drinkar (inte bara shotta vodka rent) och dricka x-mas xcider. Och vara finklädd! Ser det framför mig, mys!

17 dec onsdag: 5årsplan

På religionen idag fick vi rita upp en femårs-tidslinje med överskriften "5årsplan". Vi fick sedan skriva tre rubriker som vi individuellt skulle fylla i; Vad tycker jag är roligt?, Hur ska jag kunna fortsätta/hålla på med dessa saker? och Vilka mål har jag år 2013/2014?

En ganska bra övning, trots att man inte blir så där överdrivet mycket klokare på det. Men han poängterade att man ska hålla på med saker som man tycker är roligt, vilket är viktigt tycker jag, men inte alltid lika lätt.

En sån här lapp kan man sen behålla och fylla på efter hand man kommer på fler saker. Bra att ta fram ibland och titta på, så man inte glömmer bort var ens glöd i livet ligger..



17 dec onsdag: förkylning is still in

Jag gillar inte att jag fortfarande har kvar en liten dos av förkylning i kroppen. Har ju gjort misstaget förut att börja träna för tidigt. Dessa sista dagar på veckan har jag nästan inget planerat på eftermiddagarna ( = perfekta träningstimmar) men jag vågar inte. Blir jag sjuk igen så vore det sjukt. Sjukt jobbigt!

Idag får det som sagt bli körkortspluggeri och promme med hunden, imorn eller på fredag ska jag eventuellt ta mig till gymmet och köra en lugn genomkörare. Annars satsar jag på söndag, då ska jag köra pass! Så vi får se hur det blir med gymmet nu i veckan. Förmodligen på fredag i såna fall, så har jag imorn att vila också.

Men vad fasen ska jag göra hela eftermiddagen imorn då? Orka vara rastlös. Orka klaga på att vara ledig. Jag ska va glad för det. Jag kan... plugga körkortsteori. Det är ju... kul.


Här är en bild på min nya lila (ja jag gamblade lite på den färgen. Accesoarer är ju fint om dom är lite färgsplashade). Jag ska alltså prova att ha en väska i handen hela utekvällen, så kameran kan följa med även inne på klubben. Upp till bevis hur det går på fredag.

17 dec onsdag: dagens planer

Dagens planer:

En lektion skola
Promenad med hunden
Plugga körkortsteori
Hämta Leo
Övningsköra


16 dec tisdag: MEJ borta

Onsdag 17 december

MEJs lektioner inställda

Så att alla i Sp3e vet!


Till Jonas? Nja, snarare till Oliver då. Men visst, vi kör på Jonas också.. Öhö


16 dec tisdag: Belysningsarbete pågår

Pappa och Oliver satte upp våran belysning i häcken (nej inte i rumpan) och passande nog satt en skylt som avser trottoaren utanför oss med texten "belysningsarbete pågår"


Det blir mysigt när det är mörkt, och ännu finare när det är snö!

16 dec tisdag: Oliver bedömer och körlektion

Två lektioner i skolan sen bar det av hem till en ledig Oliver och tittade på ett avsnitt av Färjan.

Oliver har gett mig två nya bedömningar:
"Mickan du är ett komiskt geni" (så jävla ironisk)
"Är du president i mytomanien eller?"

Älskar dig också ponken! Haha <3

Har sedan haft en körlektion, dags att boka halkbana och ev en framtida uppkörning. Men ska ta minst en enkel och en dubbellektion till först.

Nu har jag käkat mammas hemlagade risgrynsgröt och ska snart sticka och hämta Leo. Sov aldrig hos Oliver så blir i natt istället.

15 dec måndag: lite lång bilkörning och ny frissa

Har nu varit ute och övningskört i mer än en timme. Eller jag har snarare väntat på att min brors träning skulle sluta så vi kunde åka hem. Pappa klockan kvart i åtta: "Oj nu måste vi skynda oss". Pappa klockan tio i åtta: "äsch det är ju bara sju minuter kvar på deras träning". Ringer pappa kvart över åtta: "Träningen slutade visst halv nio, men kom hit och snacka lite vettja". Så där stod jag och frös sista kvartet. Äntligen hemma!

Funtar på att sticka till Oliver nu, för att han är min älskling. Boston tea party ikväll!


Min nya frill. Ooooh vilken förändring liksom!

15 dec måndag: 3 things I like

3 things I like:
  1. Gummistövlar- dom är superlätta att ta när man ska ut på promenad eller hämta barn på dagis eller vad det nu kan tänkas vara. Man kan ha sockor i dom så blir dom varma. De funkar både i lera, slask, regn, snö och på bar mark. Håller tätt för allt!
  2. Varm jacka- när det är rått och kyligt ute vill man inte ge sig ut. Ibland måste man ändå (se exempel ovan) och då är det så skönt att slippa tänka på hur många varma tröjor man behöver under en tunn jacka för att inte frysa, utan bara kunna dra på sig en jacka och skita hur varmt det man har under är. Jackan värmer oavsett!
  3. Britney Spears- hon må vara korkad ibland och hon må vara en oansvarlig mamma men I still like her. Har aldrig varit något riktigt fan utan det har kommit på senare tid. Hennes två senaste album är sköna och hennes dokumentär "for the record" var intressant att se. Hon är också en grym dansare!

Dessa ting är så praktiska att man blir glad av att tänka på det. Ett måste i ditt hem (må det låta präktigt..)! Så skriv på julklappslistan eller spring och köp snarast; höga gummistövlar och en varm jacka! När ni ändå är i farten så släng ner Britneys senaste skivor (och kanske samlingskivor från förr, dom skulle jag vilja ha nu) och njut av innan krogen till exempel.


15 dec Måndag: lyxchoklad och en ickepussbild

Igår hade Oliver köpt lyxig choklad som han hällde ut i sängen


Jag tänkte ta ett pusskort med honom då  men han var inte intresserad av det så jag kom med på ett hett sätt istället.


Ska strax iväg och hämta Leo, sen blir det klippning (ja jag har ju bokat klipptid efter ett års väntan) och sen ska jag övningsköra. Körlektion imorn.

Cya

14 dec söndag: together we love


14 dec söndag: bakbilder och helgen

Det blev saffransbullar med mandelmassa istället för pepparkakscupcakesen. Knäck och kola gjordes också. Har redan hittat två nya recept på goda julgodisar till nästa helg (lingonfudge och frukt- och nötbollar).




Min kamera framhävde bakverkan hyfsat i alla fall..

Racletten var god igår, sen blev det lite film som jag somnade till. Imorse käkade jag några lussebullar och tittade lite på Idol-reprisen tills pappa kom med bilen och jag övningskörde runt i krokarna (till Citygross och handlade, till Vällingby och fikade lite i K:fem där jag även köpte nya inneträningsskor som jag ska få i julklapp).

Har även shoppat ett par skor och lite så på internet idag. Dom får ni se när de anländer på posten.

13 dec lördag: bak- och övningskörningsdag

Igår jobbade jag och sen gick jag och Oliver hem hit och åt lite kyckling, potatissallad, chips och baguett. Sen tvingades vi kolla lite på Idol, bara för att det var final.

Idag ska jag baka och övningsköra innan vi ska hem till Oliver och käka raclett-middag.

Detta ska bakas:


Knäck och kola


Christmas cupcakes

Håller er uppdaterade med lite bilder (upp till bevis om det kommer likna bilderna från recepten. Dom har i alla fall en bättre kamera där. Men det kommer bli gott i alla fall!)

13 dec lördag: bild på hells kitchen



Här har vi Hell's Kitchen från curaren igår (tagen av Helle!)

12 dec fredag: lucia-tåget imorse



Lucia-tåget imorse

12 dec fredag: Älska blackan, curare-utklädnader

Åh jag älskar verkligen Blackan! Det är bara så himla bra, bra lärare, bra mat, bra stämning, allt! Har skrivit mitt för- och efternamn på min studentmössa där fram men ska nog ändra till Blackebergs Gymnasium och ha mina initialer där bak istället.

Vi hade som sagt lucia-tåg imorse. Sedan var det tända ljus och fika med lussebullar och festis i matsalen. Fick sitta och morgon-mysa lite. Sen var det prov och sen mumsade vi i oss massa risgrynsgröt, julvört, pepparkakor och clementiner. Sen var det den årliga curaren (volleybolltävling) så vi stannade och tittade på alla lags utklädnader.



Det va väldigt många bra. Det ena lärarlaget var brandmän och det andra var luciatåg. Det va kul!

När alla stod och pratade och minglade runt innan allt hade börjat släcktes plötsligt ljus i jympasalen. In kommer team Hell's kitchen (som bestod av vår matpersonal) med stora vispar som dom satt ljus i som facklor och röda mantlar och alla strummandes på kastruller eller liknande. Haha så jäkla sköna! Och vilken entré. När det var poängutdelning för hur bra utklädnaden va ropade Carlos (matchefen) "Vill ni ha någon mat på måndag?!". Rätt taktik!

Nu ska jag ta en svängom men hunden i detta ihårdiga regn och sen ska jag dra mig in mot Friskis.

11 dec torsdag: Leo barnrumpa och lucia-firande imorn

Jag blev arg på Leo. Han satt och sparkade med skorna och sa "jag kaaaan inte" och "försökte" alltså få av sig dom. Jag sa åt honom att det är bara att dra upp kardborren så kan du ta av dom hur lätt som helst men han fortsatte skrika som en jäkla bäbis så jag sa det till honom "är du en bäbis eller? jag sa ju åt dig att det är jättelätt om du drar i kardborren" och då blev han skitstött och sa "jag är ingen bääääbis" och började böla.

Sen skulle han tända alla lampor och så råkade jag tända EN lampa, då satte han sig och surade och vägrade prata. Barnrumpa!

Men sen hade vi trevligt..

Imorn är det Lucia-firande klockan 07:45 i skolan med fika efteråt. Psykologi-prov efter det och sen är det risgrynsgröt, julvört med skinka, clementiner och pepparkakor till lunch. I like! Sen ska jag byta en sak i vällingby innan jag åker hem och laddar inför Friskis på kvällen.

11 dec torsdag: snabb rättning och sex med darin

Skolan har vi fått tillbaka en massa jobbiga saker. En liten grej bara; vi lämnade in vårat slutliga arbete i internationellarelationer i tisdags natt (senast klockan 00.00). Det var ca 30 arbeten och alla var på minst 6 sidor. Tror ni inte lilla James har suttit uppe och rättat och läst alla MINST tre gånger var. Vi fick alltså tillbaka skiten idag. Han har haft en dag på sig att rätta detta, igår. GALEN! Men gud så engagerad..

Nu ska jag till Leo, goodbye! Men först ut med hunden.


Satt på en bänk i skolan. Don't know why..

10 dec onsdag: jympa, nyckelband och mellis



Det var jympauppvisning i skolans ljushall idag. Dom var riktigt duktiga (killarna hade nyligen vunnit junior-SM!) men musik kunde dom ha sängt några snäpp så publiken slapp bli döva.

På samhällslektionen fick de som är med i skoltidningen ett nyckelband för att dom är med och tävlar i lilla journalistpriset. Jonas: "Ja det ska ju va trendigt med såna här nyckelband nu för tiden". Han började knäppa ihop flera nyckelband med varandra och hängde runt halsen, "kolla nu kan jag ha massa nycklar på mig. Vad smart. och snyggt!" Nyckelbanden hängde ihopkopplade ner till golvet. Hehe lite uppmuntrande starter på lektionerna med honom.



Min mellis! Lussebulle och björnbär, blåbär och banan i tallriken. Very naaajz!

10 dec onsdag: Panda-Leo och sedan Friskis



Idag ska jag hämta den här lilla pandan (Leo) och sedan ska jag bege mig till Friskis KI för att få information och lära mig om det nya kort- och inloggningsystemet som börjar gälla nu på fredag.

9 dec tisdag: Ödet, finns det?

Anders och jag hade en diskussion om ödet idag. Jag tror bestäm inte det finns något som heter ödet, i alla fall inte så extremt som Andera. Han tror att varje litet steg vi tar, varje val vi gör, varje sak som händer är förbestämt redan innan vi var födda.

Det skrämmer mig att tänka så, att allt redan är förbestämt, att det finns någon högre makt som sitter på facit till våra liv.

Tror man så starkt på ödet tror jag det kan bidra till att man inte gör något själv, man sitter mest och vänter eftersom "allt är redan bestämt". Men om man då är en människa som gör saker hela tiden, styr sitt liv själv, är det då också förutbestämt? Om jag skulle slänga mig på en båt till karibien imorgon helt spontant, var det också redan bestämt, ödet?

På något sätt är det som en fin grej att säga att det var ödet. Man kan använda det som någon slags förklaring till saker och ting som händer i livet. Jag tror att vid några enstaka tillfällen, som man kommer kunna se tillbaka på i sitt liv, kan det ha varit ödet. Men samtidigt låter det så naivt att tänka så. Så å andra sidan så tror jag att det är upp till oss själva att styra våra liv, vi bestämmer vart vi vill komma, hur våra liv ska se ut!

Sen kan man ju prata om slumpen också, men det är en annan sak, ett slags alternativ till ödet. Det funkar!


Var det ödet som bestämt att det skulle ösregna igår när jag körde Felix till fotbollsträningen? Svårt att tro, men kanske..

9 dec tisdag: mitt badrum ser ut såhär

Körlektionen gick bra. Han sa att det såg bra ut, och att jag borde satsa på att köra ofta så jag kan ta körtkort relativt snart. Så det ska jag försöka göra. Satte upp mig på en till lektion nästa vecka igen, så det sätter lite press på mig att jag måste köra!

Annars har jag varit i skolan och gjort lite projekt och nu sitter jag här och finslipar på mina inlämningar.

Nu sitter jag hos Oliver och pluggar. Visst är det smidigt med bärbar..



Här är mitt nuvarande badrum i mitt rum. Jag ska måla om snart, borde jag ta ner mina pojkar då också.. Oliver tycker det. Höhö

9 dec tisdag: still sick, nästa körlektion

Mmm såg senast utkomna avsnitt av Ugly Betty igår. I really love that!

Idag vaknade jag upp sjuk, igen. När ska jag bli frisk? Mamma hälsade från några på sitt jobb igår och sa att dom hade varit sjuka från och till i åtta veckor nu, så dom tyckte synd om mig. Nooooooo.. Ska jag hamna i samma träsk? Sjuk från och till i åtta jävla veckor?! Halleluja moment, NOT!

Nu har jag snart körlektion, sen ska jag smita förbi och se hur det är med Oliver. Sen blir det projektarbete i skolan. Och sedan pluggelilugg.

Seeyou

8 dec måndag: parlamentet-klipp och lite annat


Detta gjorde mig glad!

Oliver har fått värre jäkla halsont än jag hade så mina planer att gå till honom ikväll sprack. Det var lite ledsamt! Har annars kört runt lite i området med bilen, har ju körlektion imorn (som jag av någon konstig anledning tror att jag måste vara skitbra på, jag är ju där för att lära mig! Inse). Har nu tinat en lussebulle och gjort te och ligger och "pluggar geografi" (ja ni märker ju vad jag gör) och ska sen kolla på Ugly Betty.

Leo frågade sin mamma idag när jag skulle gå hem och dom skulle äta middag: "Mamma får Mikaela titta på mig när jag äter? Får hon vara med?". Då kände jag bara: Leo för i helvete tror du jag vill det eller? Näää det var gulligt sagt av honom. Vi lekte jätteaktivt i två timmar idag. Vi <3 varandra liksom, för det mesta..

Ska baka skitmycket i helgen!

8 dec måndag: leggings



Jag är lite sugen på ett par såna här leggings.. Kanske ska slå till? Som jag alltid säger.. Får se hur det går denna gång. Kanske inte ska slå till. Ska ju klippa mig först. Men men.. Vet ej hur riktigt sugen jag är på såna egentligen. Måste prova på först.

8 dec måndag: tre frågor

Tre frågor innan jag hämtar Leo:

  1. Vad heter minkens barn?
  2. Visst heter kaninens barn palt? Eller är det bara harens? Harpalt (menade jag ju)!
  3. Visst heter de sk. fröna på vissa vita bröd för pullor?!

Jag är ganska säker på dessa saker. Förutom den första. Vi slog fast att det borde heta något i stil med minkunge. Samtidigt skulle minkvalp kunna vara ett alternativ, eller minkbäbis som Anders så fint påpekade..


Jag gissade att Carros päls var gjord av hennes hund Nalis, Anders gissade på minbäbis och Catti fick vi inget alternativ av. Hon ställde sig och googlade på mina tre frågor här över. Inga svar..

8 dec måndag: sida om självmord

Någon har gjort en hel jävla hemsida om självmord.

Det finns alla tänkbara sjuka jävla sätt att ta självmord på (tex en flismaskin där man stoppar ner trädstammar i. Det finns dock folk som överlevt detta så det sättet är inte att rekomendera. WHAT A FUCK?!?!?), tips på tex höga höjder i Sverige, att man kan äta tvättmedel om man inte har råd med heroin, ta på sig en mössa  så du inte fryser om man ska hoppa från en bor vintertid osv osv osv. Sidan är hur jäkla lång som helst.

Vem gör sånt?

Jag vill inte ens lägga ut länk till sidan, det är sjukt! Den här människan måste vara sjuk, inte ha något liv. Hur fan vet människan allt det där? Kommit på allt? Tagit reda på allt?

SICK! Jag blir så jäkla illa till mods.... Spärra in denna jävla människa!

8 dec måndag: tidig morgon, dagen ser ut och följetång i bilder

Jag vaknade strax innan fem av att jag hostade så jag trodde att jag skulle spy. Sen låg jag vaken tills jag skulle gå upp (alltså två timmar). Framåt sista halvtimmen insåg jag att jag kunde sluta försöka sova eftersom jag inte hade somnat den senaste en och en halvtimmen så jag plöjde lite körtkortsbok. Mycket spännande!

Dagen ser ut som så att skolan håller på fram till två, sen är det hem och läsa igenom mina två arbeten som ska va inlämnade imorgon, sen är det Leo-time och efter det övningskörning. Sen sover jag nog hos Oliver!

En liten följetång:

Vad är det för mumsigt Helle har i koppen?


Vad är det Catti är så glad för?


Fruktsalladen med grädde vi fick till efterrätt i skolan i fredags såklart!

7 dec söndag: vits parlamentet och jobb med djur

Ojojoj vad Parlamentet var roligt idag! Måste laddas ner imorgon.

Jag skulle vilja jobba med djur när jag blir stor, fast inte vara veterinär. Hur gör man då? Hehe. Ska kika runt lite.

Vits från Parlamentet:

Vad heter pensionär på danska?

Gammeldansk

7 dec söndag: jag gissar bra

Postat av: mickan

jag gissar på Rihanna. Har ingen aning om varför men jag fick Rihanna-känslan. hehe

2008-12-07 @ 16:38:45
URL:
http://glittramer.blogg.se/

Postat av: ae

christiano ronaldo, divornas diva!

2008-12-07 @ 17:52:26

Postat av: Max

Cristiano, min tvillingbror på denna jord!

2008-12-07 @ 18:13:20

Postat av: mickan

jag har ändrat mig till ronaldo.. heheh

2008-12-07 @ 18:38:03
URL: http://glittramer.blogg.se/

Jag är grym på att gissa ja! Jag kommer nu att vinna Helles gissar-tävling. No help!

7 dec söndag: lite bilder från Huset I think, som söndagsnöje














Anna har valt att döpa bilden till "VAKNA SVERIGE". Hahah


Här är hon. Hon har vaknat nu! Och hon har tagit alla dessa bilder! Min Annapanna!

7 dec söndag: Skit i ögat (nattens strapats), julmarknad och bilkörning

Igår lagade jag god kyckling i rödvinssås, sen blev det lite TV-tittande till klockan halv tolv (Britney-dokumentären), då jag hade planerat att gå och lägga mig för att bli frisk frisk frisk.

Precis när jag lägger mig i sängen börjar det skava i ögat. Asjobbigt tänkte jag och gned lite för att försöka få ut ögonfransen eller smutset eller vad som nu kommit in i mitt öga. Det gick inte bort. Jag fick lite mer och mer panik. Sköljde med vatten, skrek på Oliver (blir överupphetsad), hämtade topsar och försökte trycka in i ögat, provade försöka få ut något med pincett, fixade sugrör som Oliver fick hälla vatten genom i mitt öga, tappade upp handfatet med vatten och tittade under vattnet.

Till saken hör att jag har helfobi för när andra pillar i mina ögon. Detta gjorde allting mycket svårare för jag grät så fort Oliver skulle försöka hälla vatten i det eller hålla upp ögonlocken etc.

Efter många om och men gick jag ner och väckte mamma (som jobbat på ögonklinik). Hon försökte skölja, lysa med ficklampa. Väckte Felix som skulle lära mig vända upp ögonlocket, fick sedan hjälpa till med det. Det funkade inte.

Efter två timmar var jag så utmattad av förkylning, stress av folk som höll på med mitt öga, uppsvullen och irriterad i ögat och trött så jag bestämde mig för att gå och lägga mig fast det gjorde ont. Någon gång måste jag ju somna. Och det gjorde jag.

Imorse när jag vaknade var det borta... Skumt, ont, jobbigt, störigt!





Idag har jag kört bil till Vaxholm (ganska så långt, med 100-vägar inblandade. Första gången på sådan motorväg), gått runt och tittat lite på julmarknaden där, hittta hästen på bilden som jag var tvungen att fota och hälsa på för att det var en häst, och sedan kört hela vägen hem igen.

Nu ska jag sätta igång och plugga fram till middagen..

6 dec lördag: vinnare på dagens dubbel

Pappa och Oliver drog till med två hästar (dom har noll koll och gick på vad hästarna hette) på Dagens Dubbel idag. Dom satsade 10 kronor och vann 333,87 gånger pengarna. Dom är i extas just nu, och pratar fortfarande om loppet. Jag hoppas att jag får någon utdelning i det hela. Höhö. Grattis killar i alla fall! Well done!


Skulle inte banga på denna skjorta..

6 dec Lördag: pepparkakshus till hundkoja







Det julpysslades igår i vuxenskaran. Det var pepparkakshustävling. Mamsen och papsen kom på delad andraplats med detta hus föreställande en hundkoja (det stod en hund på taket förut men den ramlade av och "dog", ligger nu framför huset. Man kan se resterna av benen fram på taket). Den som vann hade gjort ett dass med toaruller och hela skiten. Kreativt folk det där..

6 dec lördag: update på dagen

Jag har nu sammanfattat alla sidor geografi till provet i veckan. Ätit en frukost som inte var särskilt upphettsande och ska fortsätta dagen med plugg av psykologi, internationella, historia och lite mer geografi, samt leta fram lite bakrecept, pilla lite i mitt rum mm.

6 dec Lördag: Gynning is hot



Jag säger som alla andra, en jävligt snygg Gynning!

5 dec fredag: Nils gissa bloggen-video



Här kommer Nils, storstadspojken, men en "gissa-bloggen-tävling". Hahah klockren med tanke på mongot i inlägget innan....

5 dec Fredag: Mogi på youtube och dagens..


Snabb fråga, är bruden seriös?


Humör: Fredagsglad, med en liten touch av hosta
Gjort: Lekt i skolan, hängt i Vällingby, shoppat pappajulklapp, middag och kuvertväska
Planer: Äte middag här med Oliver och sedan ligga och tillfriskna
Vill ha: En lila klänning från Åhléns
Ser på: lite youtubevideos
Lyssnar på: Pink's nya album
Läser: Körkortsbok
Dricker: Vatten med citron och isbitar hade jag tänkt

Äter: Till middag blir det grillad kyckling, ciabatta, ört-philadelphia, sallad. Efterrätt: godis

Bästa: Min snygga BH jag har på mig right now. Svart spets. Mmm Oliver gonna like it..
Sämsta: Att man inte har liiiite mer pengar, och är lite friskare.
Väder: Regn regn regn


5 dec Fredag: Han rymde på permisen

Läste i tidningen att det var en morddömd man som rymde från sin nionde permission på Sergels Torg i Stockholm. Okej, han rymde. So what? Poängen ligger i att han var dömd till 14 års fängelse, och när han nu rymde hade han bara nio månader kvar på sitt straff. Vem fan gör det? Nio månader kvar! Han lär ju åka in ännu längre nu. Pucko! Men inte mer än rätt om han har mördat och sedan försökt rymma..

Grattis mamma på din födelsedag idag!


Jag och mami i Danmark nån gång..

4 dec Torsdag: Min Amsterdam-kopp

Det känns som att livet leker just nu, efter MatteC-provet idag! Helt galet, något har lättat från hjärtat. Hoppas jag får G nu, jag måste få det. Annars är det bara att sätta igång igen. Suck! Men for so long får jag leva i ovishet och känna denna lättnad fram till den 18 december, då kommer domen!

Har jag visat min kopp jag har fått av min bror i födelsedagspresent efter att han sommarjobbar på ett oljefartyg runtikring Kaliningrad och Rotterdam? De satt och söp med alla filippiner som jobbade på båten samtidigt som de spelade singstar. En gång fick de gå i land (i Rotterdam) och där inföskaffade Felix denna till mig:









Nu ska jag fortsätta kvällen med lite Grey's. Jag, Felix och Hilma har varit på en timmes prommenad och införskaffat lite presenter (tidningar) till mamma som fyller år imorn. Ska baka lite i helgen till henne också tror jag.

Imorn kör jag nog skola igen, trots inte helt kry. Men det är  ju freeeedag!


4 dec Torsdag: Speciellt inlägg från Bobbys blogg

Lindas makeover

Efter jobbet så följde jag med Linda Rosing till eriksbergskliniken där hon fick både lite högre kindben med SUBQ och lite mer  utfyllnad överallt hehe. SubQ är ett nytt ämne som sitter i mellan 12-18månader. Sen fick Linda botox lite här och där av klinikens läkare.


Jag älskar att följa med när vänner går dit, det är en hobby:-) Danielle Fa är verkligen den som gör sånt bäst, många kända tjejer går dit bla Natasha Peyre, Carolina Gynning, Carola mfl.


Jag gjorde hårborttagning på bröstet idag, det är så skönt att vara hårfri då mina muskler syns mera. Alla tjejer som vill ha lite fylligare läppar så rekomenderar jag att ni ringer 08-6113030 och kolla in deras hemsida.



Skrattade lite för mig själv när jag läste detta inlägg på
hårfrisören Bobbys blogg. Höhöhö (något svullen Linda Rosing efter all påfyllnad också...)


4 dec Torsdag

Yes jag hann hem och äta lite fil innan Leo. Det lönar att skynda sig lite från sista lektionen.

MatteC-nationella done! Ge mig ett G!!

Hostade galet mycket igår kväll, så pass att jag väckte mig själv, låg vaken en timme och hostade samtidigt som jag försökte fixa med kuddarna så jag skulle hamna lite högt upp (= mindre hosta) och tillslut somnade jag av utmattning.

Nu som sagt: Leo
Senare: Mamma och pappa på Elton John så jag kör nog vidare på Grey's-spåret!


Anders och Jens Lapidus med tillhörande barnvagn i skolan..

3 dec Onsdag: godnatt

Efter en rätt lång övningskörning runt i Sundbyberg och lite Solna så ska jag ta dagens sista dos av ingefära-te och kolla ett Grey's-avsnitt till innan jag ska somna sött (hoppas jag!).

Imorn smäller det: MATTEC-NATIONELLA! Hoppas för guds skull att jag klarar det, då är det sista matteprovet in my life. Klarar jag det inte så får jag vänta tills februari att göra om det. Yey.

Natti

3 dec Onsdag: dagens gjort

Har kollat Greys, det är det enda jag har gjort. Inte pluggat ett skit, inte läst någon körtkortsbok, nada! Gick en promenad med hunden och beställde klipptid, det har jag gjort. Good work! Vart med Leo; vi hostade ikapp. Det var nice!

Har lust att baka saffransbullar med mandelmassafyllning. Får bli till helgen. Kanske.

3 dec Onsdag: hemmasjuk och bilder på Lollos lussebullar

Idag bestämde jag mig för att det fick bli en hemmadag. Lika bra! Till nästa termin måste jag skaffa något som förhindrar förkylningar. Har varit sjuk tre gånger denna termin, inte bra!

Får drömma mig bort i bilder när Lollo bjöd på lussebullar istället, och titta lite på Greys.

Fick ett sms av Anders imorse som tipsade om att ha på sig reflex när man kom till skolan eftersom de delade ut kexchoklad till de som hade reflex. Typiskt att jag missade! Problemet skulle dock varit att jag inte hade haft någon reflex, vilket är urdåligt! Måste se till att skaffa, inte bara för kexchokladens skull..






2 dec Tisdag: Skönt med sjukdom? Have to do!

Det är lite skönt att vara sjuk. Man kan ligga i sängen och inte känna några särskilda måsten eftersom man ändå bara ska ligga still. Jag blev helt galen av matten idag innan jag lagade en ypperligt god skipjack-omelett (med tonfisk, fetaost mm). Sen satte jag mig ner, tittade på några tal, räknade ut dom och sen kände jag att nu får det vara nog. Läser igenom sammanfattningarna imorn så får det gå som det går på provet. Jag hatar matte så på torsdag är det SLUT! (om jag nu inte hamnar på omprov, som ej är helt omöjligt. Men nu tänker vi positivt).

Fan nu fick jag lite matte-ångest igen. FUCK IT! Bläääää..

Två saker jag måste göra:

Boka klipptid

Dricka mer
(vatten alltså, vad trodde ni..)

Nu ska jag kolla Grey's eller läsa lite körtkortsbok eller något annat..

2 dec Tisdag: H&M med spetsiga axlar



Gillar skarpt bilden längst upp till höger. Den outfiten vill jag ha! Ska spana in H&M och kanske slå till.. Temat är ju spetsiga axlar, vet dock ej vad jag tycker om det. Men den beiga var lite lagom.

2 dec Tisdag: Halsont, ingefärsdricka och Anders lånemobil



Vid släckning klockan halv tio igår.

Imorse vaknade jag (som jag misstänkte redan igår kväll) med  halsont och hosta. Var dock tvungen att gå till skolan pga att jag hade en massa saker på mitt data-konto som folk skulle ha, och för att det var trevligt att vara med människor in my class! Gick dock hem (stannade förbi hos Oliver en liten sväng också. Han bjöd mig på restaurang i fredags. Gullunge! Han hade dessutom spelat hem pengar på poker på nätet i natt. Hamna inte i träsket!!) efter två lektioner och sov lite och tittade på Boston Tea Party (tema sex). Crazy!

Nu ligger jag har med datorn i knät och dricker ingefära som jag kokat i vatten med lite honung i. Bästa tipset mot förkylning enligt Max, så nu är det upp till bevis. Bör kanske vara lite stilla också, sen så!

Anders har fått en lånemobil av reparatören han lämnat in sin gamla mobil hos. Saken är att alla sms och kontakter från personen som lånat denna mobil innan honom finns kvar. Och det känns som att det var någon i yngre tonåren.

Kontakterna ser ut liknande: Sanna<3<3<3<3, Jacob<3<3<3, Faster<3<3<3<3 etc. Någon hade bara ett hjärta, mindre omtyckt? Och sms:en är liknande "vad ska du ha på dig idag?" ,"Rosa kofta och jeans tror jag", "Men du var dum du puttade mig så jag ramlade på en sten", "Är du kär i mig???", "Men du är ändå dum" osv osv osv. En riktig dokusåpa som vi följde då Sofie läste kring bordet i lunchen.




1 dec Måndag: bilkörning och saker att tänka på då

Nu har jag varit ute och kört bil i ca 40 minuter. Körde genon Solna till Karolinska institutet. Det gick mycket bra!

De saker som jag ska tänka på är:

  1. Läsa skyltar
  2. Inte trycka ner kopplingen så mycket
  3. Motorbromsa mer
  4. Lyssna på bilen- när byta växel?
  5. Ta det lite lugnt när jag backar.

Så jag är igång!


1 dec Måndag: LCHF-måltid (zuchini-tralala)

Nu ska jag tipsa om en mycket god LCHF-maträtt!

Du behöver:
En  halv zuchini
Ett halv paket bacon
En mozzarella
Lite salt (kryddor efter smak)
Rapsolja till stekning
Spenat och tomat till servering

Gör såhär:
Skär zuchinin i skivor på längden
Strö på lite salt
Skär mozzarellan och lägg på zuchini-skivorna
Ta baconen och fräs upp i en panna med lite raposolja eller liknande
Ta ur dessa och lägg i zuchini-skivorna och låt de bli lite varma (mozarellaosten får gärna smälta lite)
Lägg upp på en tallrik med bacon-skivorna på zuchinin och mozzarellan
Servera med lite färsk spenat och grovhackad tomat



Lite dåliga färger med min mobilkamera men grymt gott!


1 dec Måndag: jag sitter här och knaprar nötter..

Här sitter jag och knaprar nötter och torkad frukt samtidigt som ger upp matteC-plugget mer och mer, längtar efter Britney-dokumentären som ska sändas i helgen och laddar inför övningskörningen ikväll.


Från Helles fräna kamera på julmarknaden