londonupdate

FRESH UPDATE FROM LONDON:

Jag har betalt 1 pund for att ga in har och kolla mina individuella val en sista gang. kommer ju hem sa sent pa sondags sa pappa far skriva ut dom, kommer ej hinna gora det da, och det ar ju sista dagen. Sa nu passar jag pa att blogga lite de minuter som kvarstar.

Vi kom igar, allt gick bra (berattar mer nar jag kommer hem) och idag  har vi akt London eye och vart i trafalgar square och picadilly circus och soho. hunnit med mkt. shoppat lite och atit. nu har jag tva minuter kvar. gotta go sa jag hinner publicera.

det ar brolopp pa vart hotell nu. jattefina ar alla.

imorn blir det mer shopping och turistattraktioner. ha det bra! halsingar fran lonond!!


last before London

Tror detta blir det sista inlägget innan London, så ta till vara, jag ska ju skriva så mycket nödvändigt.

Dagen har flutit, supportade mammas mail genom att CHATTA med en på Telia. Det var kul, och det funkade! Sen har jag haft tråkigt med Leo i regnet.

Hjälp min katt hoppade just upp en centimeter framför mitt ansikte helt dyngsur med pälsen som massa piggar och stirrar vilt omkring sig. Hjälp!

"You've got the sweetest ass in the world" går en låt jag hörde på radio. Och ja, det är det ENDA hon säger i hela låten! Hur fan lyckas man få iväg en sån till radio, hur  kan man spela den? Hur simpelt har det blivit att göra "musik" nu för tiden, som sedan spelas på radio. GOSH!

Well well, har packat det sista och ska dra mig mot Olivers hoods för att pussas lite med honom för sista gången innan jag åker. Puss på er alla, hoppas jag får fint väder!


26 feb Tisdag

Denna Dogge Doggelito är väl otrolig. Han har vart rätt skön sådär, och han hade sitt TLK-band. Men nu.. Vad har hänt? Han har börjat sälja ut sig som sjutton. Har han slut på cash? Känner han att han måste fräscha upp allas minnen om vem han är?

Han har ju blivit Elgigantens (?) nya ansikte med "cykel på köpet" och nu senast såg jag honom på Traderas annons här på internet. Kom igen nu Dogge, ingen kommer ju kunna ta dig seriöst mer när du har sålt ut dig såhär. Synd!

Igår sålde jag mig själv till säsong fyra av Greys Anatomy som jag haft på datorn i hundra år. Det va helt okej, man har ju saknat det lite när man inte kollat på så länge, så håller på att ladda ner alla utkomna avsnitt på säsong fyra nu. Dock går det långsamt, men men.



Dagens to do:

Packa det sista
Gå långpromenad med hunden
Plugga spanska och matte
Läs engelskabok
Ge mamma pengar så hon kan växla till pund
kolla individuella valen igen
planera en aktivitet med för Leo

hemma igen

Imorn tänker jag inte röra mig på hela dagen framtills att jag har Leo på eftermiddagen. Idag har jag sprungit i 40 minuter långt långt var det och sen gått fram och tillbaka till Solvik i raskt tempo. How good, känner mig jättehurtig och lite känningar i kroppen. Höh men imorn lär det väl vara träningsvärken som kommer. Spännande!

Sket i att gå till ankorna i alvik alltså, det va lite för kallt idag kände jag. Nu återstår kvällen med middag, lite småpyssel vad man kan hitta och ANNA PIHL!

En äcklig grej: Ja den äckligaste grejen man kan ha i ett hushåll måste väl ändå vara toalettborsten. Den används I TOALETTEN för att TORKA BORT BAJS! kan det bli mer motbjudande..?!

(ändrade designen igen, nu när jag ändå vet hur man gör. Tog en random mönster istället för mitt ank-tema)

ny design

Är man grym eller är man grym?! fixat och trixat lite med bloggen och voila, en ny design med temat ankor har infunnit sig, och citat kommer att skifta lite under "glittramer", om jag kommer komma ihåg att byta dem:P

mata ankor

Eftersom det är lite vårväder idag så har jag kommit på den exemplariska barnvaktstanken; jag och Leo tar tolvan till Alvik och går ner till vattnet och matar ankorna!

Perfa, hoppas bara det finns några fåglar där, annars är liksom halva grejen förstörd. Men det återstår att se, annars får man väl vara glad för den lilla utflykten!


haha vilket onödigt tråkigt

Dator eller Tjej/kille? Kille!
One night stand eller förhållande? Förhållande
Kondom eller ppiller? P-piller
tjejen eller killens ansvar? bådas
insidan eller utsidan? båda

Har du kille/Tjej ? Ja Oliver
hur träffades ni? första gången.. hos mig.
Har du någonsin haft ett seriöst förhållande? Jag har
Vid vilken ålder tycker du ett förhållande kan kallas seriöst? När man hållt ihop ett tag och är tonåring
Vad är det första du lägger märke till hos en tjej/kille? Kläder, sociala egenskaper
Hur fick du kontakt med personen? mobil?

Vad tycker du om Internet dejting?
Why not? se upp för pedofiler bara..
Har du någonsin Internet dejtat? Inte dejtat, men pratat med trevliga personer. men det var länge sen..
Skulle du kunna tänka dig att Internet dejta? Ja om man känner att det behövs
Hur tyckte du det var? Med vad? internetdejting? har aldrig riktigt gjort det så..
Hur Länge höll det? Jaja jag pratar om Oliver och mig nu. Det har hållt ett år och fem månader en så länge.
Hur gamla var ni? jag 16 och han 18
Vad tyckte föräldrarna /kompisarna om förhållandet? Föräldrar = great! Kompisar = blandat! Men nu så rullar det på..

25 feb Måndag

Första dagen på lovet. Fick verkligen sovmorgon. Oliver skulle upp och jobba så här sitter jag klockan åtta på morgonen och har suttit här ett bra tag. Men men, jag är glad ändå!

Satt och funderade lite på lalligaste jobbet och har kommit fram till att det är nog meterologer som vinner den kategorin! Dom ringer runt och kollar vad det har varit för temperatur och väder på alla platser i Sverige och sen rapporterar dom det i TV och "förutspår" att det kommer bli ett visst väder några dagar framöver (ofta ungefär samma väder som det var på dagen) och gör dom någon avvikelse från det normala så har dom ofta fel.

Snacka om att bara lalla på lite, och ingen kan ju bli särskilt sur om dom skulle säga fel, för "det kunde ju inte dom veta" om vi får snö istället för 15 grader och sol. SUCK!

Såg en ny film i helgen med Oliver, "Run fat boy run" hette den, regisserad av David Schwimmer (Ross i Vänner). Den var bra, den kan ni se om den kommer till Sverige i år:P

Idag är det träning klockan tolv som gäller, sen har jag Leo halv fyra till halv sex. Ska plugga lite (LITE) och packa lite idag också hade jag tänkt. Jag drar ju på onsdag. Trala!

Hoppas alla fått en bra start på lovet (och VÅREN som dom har konstaterat nere i södra Sverige. Grattis!)


catticat

No diss to Catti din tok! Me like you! :) and me like this picture, a lot!


image355

nattvaknande

Jag vaknade med ett ryck inatt och tittade på klockan, hon var sex var jag helt inställd på. Jag hörde både pappa och Felix gå omkring där nere, men helt plötsligt sa pappa "vi ses imorgon".

Jag fick mig då en tankeställare och låg och funderade på om han eller Felix skulle åka bort, men jag kom inte fram till något vettigt och absolut inte att någon skulle åka bort fredag till lördag.

Jag blev så förvirrad att jag toh klockan och tryckte den mot ögat och insåg, klockan var halv tolv på natten. Det förklarade en del. Men kollar man bara fort på klockan så skulle den lika bra kunna vara sex på morgonen, visarna står precis lika dant. Ja man blir lite förvirrad av att bara vakna så och inte förstå någonting..


22 feb Fredag

Okej, jag måste börja med att säga att allas tolkningar av Romeo och Julia och Hamlet idag ägde! Alla grupper spelade upp och så mycket som jag skrattade har jag inte skrattat på länge. I prinip alla hade gjort någon slags invandrarversion av det hela, och gud så roligt det va! Vår lärare köpte till och med godis till oss på nästa  lektionen för att han tyckte det var så kul, DÅ är det roligt!

Har varit och tränat och nu har jag, UTAN ATT ÖPPNA, luskat ut två godisar ur min brors oöppnade godisburk som han ska ha med till fjällen. Orka va så grym som jag är och få ut godisar utan att ta bort "flörpen" vid öppningen --> man ser ej att någon tagit eftersom den är oöppnad.

Är det bara jag som känner att folk nu för tiden klär upp sig för att gå till gymmet?! Alla tjejer står och sminkar sig, sätter upp håret och sätter på sig lite för snygga kläder för att vara på gymmet. Det är lite komiskt, men i och för sig stod det i tidningen för ett tag sen att gymmet har blivit det nya "hundtricket" att ragga på, så det kan ju förklara en del..

Ikväll ska jag bara vara hemma, morfar kommer på middag och förmodligen Oliver också.

Nu när sportlovet infunnit sig och allt är hyfsat under kontroll med de individuella valen så önskar jag er alla ett superlov, de flesta ska till fjällen/Val thorans (stavning ignorerad) och jag hoppas ni får mycket snö och bra skidåkning allihopa! Själv önskar jag mig vårväder till London, dit jag åker på Onsdag.

Dagens bilder (Anders börjar posigt, med push up, får sedan bröstvårtor och till sist tantbröst):

    
Medverkande på bilderna: Jag, Fabian, Anna, Nabbe, Anders och hans lösbröst till sin gestaltning av Julia


solarium

Jag börjar få lite smått "vad-händer-med-världen"-känsla. Det enda alla gör just nu är att sola solarium känns det som. Det är oroväckande, halva befolkningen kommer ju dö i förtid av cancer och annat om man fortsätter såhär.

Jag förstår på ett sätt att man vill bara brun och fräsch, det vill jag med, men jag har aldrig vågat prova solarium. Kalla mig feg och töntig, men för det första så känns det så jäkla ofräscht i dom där solariumen. Jag vet att man tvättar jätteordentligt efter sig och bla bla bla men det känns ändå så himla äckligt att lägga sig med bar hud på plast som tio miljoner andra människor har legat med sin bara hud på. Hela känslan är så snuskig.

Det andra "det-känns-som" är att man får cancer. Ligga med en skitstark lampa hyperstrålande tryckt över hela kroppen känns inte helt hälsosamt. Det känns så onaturligt som det kan bli.

Jag har aldrig solat solarium och är tveksam till att jag kommer att göra det, om jag inte blir medtvingad som present eller nåt, om ens då. Hela grejen känns så inte-bra. Jag solar på somrarna, och då solar jag ohälsosamt mitt på dagen klockan tolv då solen är som farligast, helst utan särkskilt mycket solskyddsolja, eftersom jag fått för mig att man blir så himla mycket brunare utan något solskydd, och har man det på det så tar solen ingenting. Ja, det är jag det. The one and only just nu känns det som.. BUT I AM HAPPY ANYWAY!

image349
Tove och jag hade suttit något länge ute i solen när vi sommarjobbade här.. Me like!

gu va tråkigt!

Regler:
1. ta fram din mobil,
2. bläddra i din inkorg,
3. stanna när du räknat till tio och skriv smset som svar på frågan,
4. gör likadant på varje fråga.
5. efteråt skriver jag vem smset var från

Vad skulle du säga om din pojkvän/flickvän var otrogen?
Hej hämtar du imorgon tisdag? /patrik (barnvaktspappa)

Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Känns inte helt okej att du inte ens sagt gonatt..men man kan väl inte få allt kanske gonatt på dig iaf.. längtar tills imorn! puss /oliver

Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Haha du är söt. Älskar dig min sötis! /oliver

Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Det va en kille som blev tage:P hihi:) /Catti

Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Johan Rehborg står bredvid mig vid en bankomat! yes. /anna

21 feb torsdag

Haft en lektion idag och nu pysslar jag lite med engelskan och ska snart gå med vovven och hämta Leo. Funderade på att springa men är så jekla kallt, får se om jag orkar ikväll.

Imorn är det sista skoldagen innan sportlovet, how nice. Måste dock göra mina tre redovisningar/inlämningar imorn och välja individuella val. Sen så kan man slappna av..

Seeyou later


20 feb onsdag

Satt i skolan till halv fem och gjorde klart vår engelskaredovisning. Jättespännande var det. Ska snart till Oliver.

Ofta gillar ju inte folk uppåt landet och neråt landet inte stockholmare. Vad är det för fel på oss tänker man gärna då, och här är svaret:
Stockholmare tror att dom är något, och när dom åker upp eller ner i landet till någonstans som inte tillhör Stockholm tror vi att vi är något, vi kommer och dominerar lite. "dom inte småstäderna, vad vet dom om livet?!" eftersom Sthlm gärna är it, det är Stockholm som gör Sverige, det är här det händer. Vi stockholmare tror stenhårt på den teorin och åker iväg och är helt överlägsna alla andra, för att bara visa att "vi är något, you're not".

Jag vet inte hur jag kom in på det ämnet, men något jag funderade på under Järvsö-vistelsen och som jag även fick höra lite att det var på detta sätt. De som bor där gillar inte stockholmare, fast dom i princip aldrig vart  i Stockholm, och vi tror att vi är coolast, bäst och roligast för att vi kommer från storstaden till en liten "håla" som man så ofta uttrycker det.

Vi stockholmare är dock så sorgliga (eller vad man kan kalla det), i alla fall jag, för vi är så invana vid storstadslivet. Så fort jag ser ett vilt djur som till exempel ett rådjur eller en ekorre, så blir man helt till sig. Man kollar länge länge  vart den springer och hur den ser ut, och är jätteglad och stolt över att ha sett ett vilddjur. Nästan alltid skriker man ju i nära extas "titta en ekorre!!!" eller liknande. I lite mindre städer som ligger lite närmare naturen är det ju en vardag, där är det säkerligen ingen som bryr sig.



Hoppas alla såg klass 9A igår, ett jäkla tjat men hur bra som helst, så kolla reprisen ni som inte såg det. Jag var svintrött så somnade runt tjugo över tio när jag läst lite engelskabok. Jag är expert på att somna för det mesta, det är både skönt och ibland jobbigt (typ när man ska försöka kolla på en film senare än klockan åtta, då gärna John Blund kommer lite mitt inne i filmen och pudrar lite sömnighet i ansiktet på en).

19 feb tisdag

Har just varit ute och sprungit. Hållit min nyttighet även idag! I like myself right now, så duktig som jag är! Två dagar utan småätande och onyttigt ätande!

Har much to do i skolan just nu så ska ta tag i det. Ikväll är det även "klass 9A" på ettan klockan halv tio. Titta på det alla, det är väldigt bra och intressant!

Har börjat rulla in cash nu igen, stod med Leo i parken och frös arslet av mig, och ska göra det på torsdag igen.

Har inget spec att skriva idag så på återseende!

Har ni tänkt på att jag har börjat varje mening med "har" i det här inlägget. Tokigt!

Jag bjuder på en väldigt sexig bild på Anna och mig från gymnaiemässan innan vi skulle börja gymnasiet:

image348

nyttig dag 1

Nu ska jag coacha mig själv här. Idag har jag klarat nyttighetsköret jättebra. Lagade egen middag bestående av stekt korv, stekt ägg, avokado och tomat! yeah..

18 feb måndag

Idag ska det som återstår av dagen vigas åt plugg. Vi har väldigt mycket denna vecka, så det är bra att börja i tid! Något som kändes konstigt härligt var att nu när jag kom hem vid halv fyra så kunde jag ta en promenad med hunden i endast en tjocktröja utan att frysa. Prova, man blir vårglad!

I söndags morgon var Blondinbella och ytterligare tre bloggare, varav en har bloggat (eller skrivit krönikor) långt före alla andra (som han var noga att poängtera) för svenskt näringsliv mm. Det verkade vara en väldig konkurrens mellan bloggerskorna, dom pratade i mun på varandra och hela tiden. Alla skulle säga sina smarta och otroligt betydelsefulla åsikter och få den uppmärksamhet dom behövde.
   Killen som bloggat sen -99 var rätt dryg och såg helt klart ner på dessa bloggerskor som har tredubbelt så många besökare som han har, och tjänar storkovan på sin blogg.
   Blondinbella fick sedan kommentaren att "du bloggar ju för pengarnas skull" och hon var tvungen att svara ja, och den ärligheten beundrar jag. Dock skulle hon ju direkt kompensera upp den dåliga reklamen för bloggen genom att säga att hon bloggar mycket för att hjälpa andra, hon vill inte vara störst och bäst på bloggtronen (sure baby) utan vill att andra bloggare ska komma upp i den nivå som hon också är i. Kändes lite konstigt att höra för det intryck jag fått av henne är dels att hon är en jävel på att ta tag i saker, vilket är en bra egenskap, men ofta hon skulle vilja att det blir ett tronskifte i bloggeliten. Don't think so, men bra försök att promota sig där ändå!

Inget illa om någon här, jag beundrar de bloggare som kommit så långt att de tjänar pengar på sin blogg, inte minst Blondinbella. Hon är jätteduktigt och har ett himla go i sig, men ibland blir det lite mycket provocerande och iqbefriade/ej genomtänkte/överklass-kommentarer. 
  
Har börjat mitt nyttiga liv, på riktigt denna gång, och ska INTE småäta snasksaker varje minut. Har klarat mig sen igår kväll, så det är en bra start. Sitter här hungrig och sugen nu, men ett äpple blev det till mellis, that's it! Sen blir det middag, inte en massa småätande emellan där!

Bilder från alla hjärtansdag då killarna köpt blommor till oss:
   
Medverkande: Anna, Adam, Rickard, Anders mfl.

Järvsö-helg

image342
Det här gänget bodde jag med i stugan. Esse, Pappa, Johanna, Felix, Matilda.

Helgen har gått. Jag var sjukt otaggad innan vi skulle åka, och nu är jag sjukt nöjd! Allt blev över förväntan verkligen, även fast halva skidområdet var avstängt pga FIS-tävlingar (ja vi skrattade också, men det stod för någon internationell skidtävling) så ungefär fyra nedfarter återstod till oss hobbyskidåkare. Men vi var glada ändå. Fikade mycket, då blir skidåkningen kul.

     
 
Medverkande på bilderna: Felix, pappa, jag, Gustaw, Rickard, Niklas, Esse.

Jag har kommit på att jag inte gillar skidåkning för att det går så fort, det för för fort! Jag känner inte att jag har kontroll, och då tycker jag bara det är läskigt, och så kan det va lite isigt och då vill jag bara åka störtlopp rakt ner för att komma ner för backen. Försökte lära mig lite taktik, men det va skitsvårt! När det är mycket folk i backen och lite isigt är det svårt att träna på taktik. Men men.. Fint väder har vi haft i alla fall.


Jag och min bror Felix

I går  var vi på en resturang/krog på mainstreet i Järvsö (vilket var en gata med en affär av varje) som man tog sig igenom rätt fort. Vi var 35 personer som kom så vi hade förbeställt, annars hade dom väl inte haft käk till alla, det var ju lite urbefolkning där också.
   Vi käkade god mat och sen gick Matilda och Johanna, mina kusiner, och anmälde alla papporna (det är bara pappor och barn/ungdomar som är med på den här årliga resan) till karokey med låten "när vi två blir en". Haha dom blev lite paffa men alla gick snällt upp och sjöng tillsammans, det tyckte vi var väldigt roligt. Sen var det ju såklart våran tur, dock bara alla tjejor, som fick sjunga "it's raining men" och tillslut anmälde vi killarna som fick sjunga "I'm a barbie girl". Mycket underhållande.

Middagen gled på och övegick i mingel och barhäng och endel kareokeysjungade och spelande av live-bandet (som bestod av en kille med gitarr). Ungefär alla ungdomar drog hem vid halv tolv, då återstod endast jag, min bror, mina kusiner och alla pappor. Sen tröttnade även Matilda och Felix så då var dte jag och Johanna kvar som öste på med pappsen. mohah

   
Medverkande på bilderna: Gustaw, jag, Ellinor, Matilda, Linda, Jennifer, Johanna, Esse

Träffade även en riktigt Järv (järvsöbo) som var där (han drog "vill du ha en snus" och tryckte fram snusdosan i ansiktet på mig, som öppningsreplik) och han berättade lite sad stories. Eller ja, enligt mig var det det, och han verkade inte särskilt nöjd heller. Bott i Järvsö hela sitt liv, alla kände alla, det här var det enda stället som var öppet, alla söp järnet varje helg, och det var också vad som förväntades av honom. Detta år hade han dock bestämt sig för att ta det lugnt med spriten. Då  kände jag; skönt att jag bor i Sthlm!

Jag och Johanna röjde på där tills David (den som hade offrat sig att köra, stackarn, men han fick betalt) ville ha hem oss sista så vi tryckte in oss i volvon; Två vuxna karlar i knät på varandra i framsätet, fyra stycken i bak och en som slängde in sig i bakluckan. Vilken biltur. Vi kom sen på att vi glömt en så när David lämnat av oss fick vi inte upp bakluckan där Janne låg, så David åkte för att han inte orkade att vi inte kunde öppna där bak, och hämtade upp den sista.

Ja vilken kväll. Den var minnesvärd. Idag åkte vi lite skidor och sen städade vi ungdomar hela stugan så vi kom iväg vid ett, och nu är vi hemma!

Övriga bilder där vi bland annat hänger runt matbordet, Fabror Esse hade köpt en alla hjärtans dag tårta till oss, häller ut gulashsoppa i toaletten, deckat efter en dags skidåkning.

   
Medverkande på bilderna: Matilda, Johanna, Felix, jag, tårta, toalett, pappa, esse


Helgens bild en så länge (har ej sett alla andras bilder)
image343
Janne cashflow spelar poker och satsar stenhårt!

15 feb fredag

Min farbror hade data med sig. wow! idag har vart sol hela dagen och vi har skidåkat ordentligt. jag har försökt fota en del när alla stannar, men när jag har fått upp kameran så hör man bara "nu drar vi" och så är alla borta på en sekund. så där står jag med min kamera. men lite bilder har jag väl fått. och så har vi åkt genom snökanonerna.
Så ja, det blir lite bilder när jag kommer hem.

Mitt ångest just nu är MatteC-kursen. Jag tycker det är lite klurigt redan, och nu håller vi på med den enkla delen. Hur kul är det..?!

Well, nu blåser min farbror såpbubblor i vår stuga så känns som att det är dags att lägga ner här nu. Uppdaterar imorn eller när jag kommer hem. I will see you..

14 feb torsdag

Nu drar jag till Järvsö om några minuter. Idag är det alla hjärtans dag, vaknade hos Oliver. I skolan hade dom satt på "you rise me up" med Josh Groban i högtalarna och gjort en kramruta i ljushallen. Fint var det.

När vi sen kom till våran historialektion kom Adam, Anders, Fabian, Rickard och Mattias några minuter senare, ställde sig längst fram och sa att nu vill vi ge våra tjejer i klass Sp2e en alla hjärtans dag present. De hade köpt rosor till alla tjejor i klassen, och chokladask och geléhjärtan dom gick och bjöd på. HUR GULLIGT SOM HELST, snacka om att alla blev helt rörda!!

En kul sak: Våran mentor Jonas har en tröja där det står "sex, drugs 'n frisbeegolf" på och så är det en frisbeegolfspelare på. Haha klockren.

Nu är det dags för mig att avrunda här, återkommer på söndag om inte annat. Då får ni lite bilder från ros-utdelningen idag.

Puss på er alla, hoppas jag får det bra!


13 feb Onsdag

Nu ska jag ta och packa ihop det sista till Järsvö, sen ska jag dra till Oliver. Har två lektioner imorn som avgränsas från varandra med en två och en halvtimmes långs håltimme, så jag uppdaterar lite imorn innan jag åker (efter skolan).

tänkte lägga in en liten "det visste ni inte om mig"- grej, mem orkar inte. MÅste ta tag i min engelskabok, då jag dock kommer att somna, så lär ju inte läsa särskilt mycket i den iaf:P

Leo va frisk idag btw, äntligen! hoppas pengar börjar rulla in som dom ska nu.

Nattinatti everybody in da house, och shit nu kom jag på att jag har spanskaläxa. SUCK!

Från i fredags på mycketfolkfesten:
  
Medverkande på bilderna: Marie, Anna, Nickie

Blackebergs Gymnasium i tre bilder:
  
Medverkande på bilderna: Ett vykort uppsatt på en vägg i ett klassrum, Catti, Spiraltrappan + ljushall

Övriga bilder:
  
Medverkande på bilderna: En häst Leo och jag såg idag, jag i skolan, min älskling

13 feb Onsdag

Det känns som vår när man tittar ut! och så vet man att det bara är fejk (alla som hatar den stavningen, grattis!) för det är bara början på februari och vad som helst kan hända. me want spring!



gud vilket onödigt inlägg..

Lita inte på barn

Jag hade två barnvaktsbarn förut, Lisa och Linn. Dom bodde ganska nära mig och jag hämtade dom på dagis en gång i veckan. På vintrarna släpade jag hem dom i en pulka och på sommaren i någon slags dubbelvagn, om jag inte minns fel. Jag fick rätt dåligt betalt, ungarna var överspeedade så fort vi kom hem och självklart ville dom alltid att jag skulle vara med på alla deras överaktiva lekar.

Eftersom dom var tillräckligt gamla att föra ett samtal och därmed också kunde berätta för sina kära föräldrar vad dom gjort idag med mig (som föräldrarna plikttroget frågade varje gång dom kom hem) så kunde jag inte annat än vara med på deras lekar. Det jobbigaste var nog kurragömma, när JAG var tvungen att gömma mig.
   Jag menar, när man själv räknar kan barnen få av sig lite energi genom att springa runt och leta gömställen och man själv kan stå i ett hörn och sova/räkna. Sen kan man få tiden att gå genom att gå runt onödigt länge och "leta" efter dom, fast man i själva  verket har sett dom redan direkt när man vände sig om när man var klar med räkningen. Men så var inte fallet här, dom tyckte det var roligare att JAG gömde mig, och dom letade såklart seriöst så dom hittade ju mig ganska fort (varför kunde dom inte låtsas lite som jag gjorde med deras sämsta gömställen).

I alla fall, en gång då var vi inne i deras lekrum och jag låg mitt på en stor madrass och var superglad för att Lisa ville leka med pennor i mitt hår, vilket är ganska behagligt och ickeansträngande, tills jag hörde ett olycksbådande ljud. *klipp*. Jag vänder mig blixtsnabbt mot Lisa och där står hon med en sax i den ena handen och en liten hårtoffs av mitt hår i den andra.
   Paniken växte inom mig och jag tog henne om armarna och sa att så får man absolut inte göra (jag kunde ju inte gorma det jag egentligen ville säga till henne, vilket var ett och annat, eftersom hon skulle berätta allt jag sagt för hennes föräldrar) och jag vet i sjutton om hon förstod vad jag skrek om, förhoppningsvis så gjorde hon det. Jag kände lite på huvude och insåg att det var ingen skallig fläck i alla fall, men fortfarande, hon hade klipp en bit i mitt hår, rakt på huvudet. Sen dess har jag aldrig låtit en unge leka med saker i mitt hår, eller leka med mitt hår överhuvudtaget. Barn är inte att lita på, det vill jag bara säga er där ute, akta er!


12 feb tisdag

Idag var det mässa med alla samekonomi-treor i skolan, som har startat företag. Det va mycket gelehjärtan, me like! sen grillade dom på skolgården, några lärare, så vi fick korv också, utöver lunchen. Me like too.. höhö

Ikväll ska jag laga mat till mig, min bror och ev oliver. Sen får vi se vad som händer.

En sak som inte är okej: spotta "inomhus". Typ i tunnelbanan, på perrongen, INNE vid spärrarna eller rulltrappan osv osv. Ja ni fattar, det är så sjukt äckligt så.. ja bara sluta upp med det. svälj salivet för helvete!

Kommer nog med en lite roligare update sen om jag har tid. pusso

Bjuder på några bilder för dom som är intresserade (typ ingen):P :

  
Vi hade lite sexy hos sophia, sen däckade jag och nickie i en soffa (dock av trötthet och inte av sprit)


11 feb måndag

Mina funderingar just nu:

*Jag kommer aldrig att jobba på en bank. Säg en dag en bank inte har blivit rånad så får ni fem spänn..
*Hur jag ska göra en bra allahjärtansdag/jagåkertillfjällentredagarhejdå.
*Om Leo kommer bli frisk till på onsdag.
*Hur mycket pengar jag kommer ha till i sommar, efter denna termin (ska lägga undan 500 spänn av studiebidrag varje månad)
*Vilken kommer bli den nästa låten på itunes slumpsystem.
*Ska jag ge min gamla iPod till min bror?

Slutskrivet. Nu blir det pysselstund, sen är det Anna Pihl och sen marsch i säng med engelskaboken!

I like her:

11 feb måndag

Hade två lektioner idag. Så nu är jag hemma, har redan hunnit trycka i min två kakor (orka att alltid ha kakor hemma, jag måste få  min familj att sluta, annars kan inte jag sluta. problemet är att det är typ bara jag som går och hetsäter dom, alla andra har full kontroll. help me!) så nu är det FÖR FAN slut på det! punkt.

har i alla fall ätit havregrynsgröt också. Åh så bra då vet alla. Jag hade i banan i den innan jag körde den i micron, vilka experiment. det va helt okej.

Ska nu ut med min hund, plugga lite (höh lär ju hända, blir nog ikväll) och sen sticka och träna. Leo går nu på antibiotika så förhoppningsvis (HAN MÅSTE) blir han frisk snart. jag måste ha pengar, fatta!!

Funderar lite om jag ska hitt på nåt på alla hjärtansdag till min kära pojkvän. Åker till Järsvö på torsdagkväll så det är som det är, men blir säkert trevligt. Har dock svårt jävla separationsångest, jag ska va borta tre dagar och saknar typ redan oliver och alla här hemma. haha how sick am I?

Såg en bra film igår: The 12 monkeys army (de 12 apornas armé) med Brad Pitt och Bruce WIllis. Bra film, dock från -95 så jag är lite sen som vanligt. Men ÄNDÅ!

Jaja hej då nu ha rjag inger vettigt att skriva mer..

ps. resten av handpenningen är inbetalt nu, så Alanya here we come!

10 feb söndag

Har varit inne och fuckat upp oss lite på handpenningen för Alanya, men nu är i alla fall hälften av den betald, så imorn fixas resten. Wohow, kirrat! Sen åt vi på Rasmus grills. Det va skitgott i början, som vanligt, och sen höll jag på att spy av äckelmättkänslan. Men det va nice!

Kom på att jag läste i tidningen här om dagen om massa Hammarby-supportrar som står anklagade för skadegörelse och hotfullt uppförande mm när dom kastade in föremål, bla bengaliska eldar, och stormade planen i en match mot AIK (tror jag?). Det roliga var i alla fall att alla nekar till allt ÄVEN FAST det finns en övervakningskamera som har filmat allting. Haha det kallar jag hålla hoppet vid liv..

melodifestivalen sög, förutom Björn Gustavsson och Kristian Luuk förstås!

Här är Björns uppträdande..


 

Ska hem till Oliver nu och kolla lite film och sen sova, imorn är det ju skola igen! Här kommer bilden på anna som hon ville se.. God natt!

image308

8 feb fredag fezt

Igår då, kom vi till kim (alla minst en halvtimme försenade som vanligt). Dom hade inte fått sina nya matbordsstolar så vi satt på golvet och åt pastakuddar, sås, bröd och dricka.

Sen insåg vi att klockan drog iväg så vi började köra fia med hut, men orkade inte för glasen va små som en lilltånagel så vi gjorde lite egna drinkar. Runt kvart över nio ringde Anna och ville bli uppmött så jag, marie och nickie gjorde som hon sa, väldigt glada i hatten.

Väl i abrahamsberg var det helt dödstyst och öde och vi fick ringa och waina på kim åtskilliga gånger tills hon tillslut fick fram att det va på ranhammarsvägen. Grattis, vid Coop forum bromma fast längre.

Vi gick till en busshålplats och ställde oss och väntade, tillsammans med en annan tant som skulle med samma buss som oss. Men när kära 509bussen kom, då var den tydligen för full så den stannade inte! Jaha, där stod vi, jävligt förbannade. och som grädde på moset började det regna också.

Vi bestämde oss för att lifta, och mot alla odds stannade en kille. Vi fick åka med han för 100 spänn (vilken deal?! höhö) och det kom fram att han gått i Blackan och haft min mentor, så jag skulle hälsa min mentor från honom. problemet är dock att jag ej kommer ihåg vad han hette. men ändå..

Väl framme var det sjukt mycket folk och lite poliser som cirkulerade. Efter ungefär en halvtimme trängandes i kön utan några framgångar och träffandes av två klasskompisar kom en kille med listan som vi stod på. Vi slängde oss på honom och han släppte in oss.

Där inne stod det väktare som visiterade en på sprit, drogor eller vapen. Han hittade en flaska vatten i min väska som jag insisterade på att han skulle smaka för att inse att det bara var vatten. Han luktade och sa "helst inte" när jag föreslog att han skulle smaka. Så jag fick tillbaka den (dock tappade jag bort den senare, men det spelar ingen roll).

Särmycket folk där inne, slaskiga killar och rätt dålig musik. Massa poliser och civilväktare cirkulerade jättesmidigt där inne. Efter ett tag drog anna, och sen fick jag kontakt med nickie igen och vi gick hem till brommaplan.

Idag ska handpenningen betalas och sen ska jag väl till Catti I think.. Ha en bra lördag!

klockren

Datasal på Ingrid Segerstedts Gymnasium, Göteborg

Två elever ~17 sitter djupt nedsjunkna i stolarna och arbetar.
Elev 1: Hur mår du?
Elev 2: Läs min blogg så vet du?
Elev 1: Men vadå..? Har det hänt något?
Elev 2 (upprört): Men läs min blogg bara!


8 feb Fredag

Vaknade klockan sex imorse när min bror gick upp (han skulle til Romme och åka skidor), min väckarklocka stod på halv åtta. Så det va inte så kul. Jag försökte somna om och efter en halvtimme när det inte hade gått något vidare vände jag på mig och la mig åt andra hållet (höhö som att det skulle hjälpa) och nej, det hjälpte inte! Låg bara maniskt och rabblade min engelska i huvudet och tänkte på hur jag ska kunna ha så lite saker som möjligt med mig ikväll. Efter ytterligare en halvtimme vände jag på mig igen och insåg att klockan var sju, alltså en halvtimme tills jag skulle upp, så läste lite i min SÄMSTA ENGELSKABOK SOM JAG INTE FATTAR NÅNTING AV!

Var supertidigt klar redo att gå till skolan, så som tidsfördriv satte jag mig och kollade på MTV. himla trevligt..

Engelskan gick bra, historiaprovet kändes bra och vårt samhällsprov vi fick tillbaka gick bra så allt är bra. Dock skitträningsvärk från igår när jag joggade, så lite smärtsamt att träna idag också, men det va nice!

Nu ska jag duscha, klä på mig och sen sticka till Kim där samlingspunkten och middag är, sedan vidare till den där kaotiska festen för 100 spänn. Hoppas fan det blir värt det, men det blir det nog. Det blir ju vad man gör det till! Tar dock ej med mig kamera pga stöldrisk ikväll (vill egentligen inte ha jacka med mig heller för garderober på såna där ställen är ju inte att lita på så får se hur det här ska gå. känns ju lite kallt utan jackan liksom) så kanske fotar lite med mobilen, annars får det va..

image307
Den här flickan heter Kim och har middag ikväll. Hon tycker inte om sprit, men dricker gärna vin..




 

Ha en bra kväll allihopa!!

7 feb Torsdag

Jag ska ungefär stänga av datorn efter det här för att inte bli sittandes. I natt klockan fyra hör jag någon säga "hej älskling", jag vaknar och tittar upp, och där står oliver fullt påklädd och smilar. Han hade vart på krogen, onsdagslillördag kom jag på, och bestämde sig för att smita in hos mig och sova. Läskig typ det där;P Men söt, så jag kunde inte riktigt somna om sen, men efter att ha lagt mig skavfötters med honom så gick det.

Skulle gå upp skittidigt och plugga och springa och så, men när klockan ringde stängde jag av den och somnade om. Så blev bara lite snabbt plugg sen började min första och enda lektion för dagen.

Stack sen hem och mös lite med pojkisen, pluggade och har nu varit och träffat Anna och Kim för att ge Kimsan pengar för el grande fest imorgon med 350-400 pers bjudna. Så det ska bli spännande..

Kom på att vi måste betala handpenningen till Alanya också i helgen. Do not forgett!

Nu ska jag ta mig samman och gå ut och springa, sen ska jag plugga ännu mer! wow.

Have a nice day, bjuder på en bild på blackebergs julavslutning med ringdansen i hela skolan. Jonna leder det hela och de som är på väg upp i trapphuset är siste man i ledet, vi har alltså redan hunnit springa runt alla våningar upp och ner och kommit ner till bottenplanet igen. Haja lång ringdans!


Catti-story

image304
This is Catti, she likes to våffla her hair. I like her!

image305
Here she is with Philip, a boy who likes Djungelboken and gum.

6 feb Onsdag

Har just kommit hem från skolan. Vi satt kvar och gjorde lite engelska om kenya. Det är faktiskt intressant, samtidigt som man lär sig lite nya engelska ord. Tänka sig, två flugor i en smäll. Imorn har jag dock bara en lektion, engelska. så såååå kul är det inte, men ändå.

Jag tänkte på det idag igen, att jag blir så himla trött på alla jäkla barnvagnar över allt med dessa "hej-jag-är-mamma-till-ett-barn-i-en-vagn-och-äger-därmed-hela-världen".

Dom går mitt i vägen hela tiden, och okej, det kan väl alla råka göra. Men sen flyttar dom ju inte på sina fula jävla vagnar när man försöker komma förbi, ÄVEN fast man MÖTER dom så dom SER att man kommer. Då måste man själv gå en omväg ut i leran bredvid trottoaren eller stigen eller vad det nu kan tänkas vara, för att dom inte kan baxa undan sina feta osexiga vagnar. Kom med något annat liksom, en en ful vagn och tror ni äger allt!



Inte bara mammor är osexiga, även deras vagnar är det, och deras trolliga barn som måste stå ut med sina jobbiga mammor. Tänk om barnen blir likadana?! Herregud tänk på barnen, tänk på världens framtid!!

Idag när jag cyklade hem. Jag cyklar på GATAN, precis där cyklar ska cyklas, det regnar och snålblåser och det är vattenpölar på större delen av gatan. Och gissa vad.. Jo två feta mammor varav en utan vagn och en med en ännu fetare vagn går MITT I VÄGEN, alltså där bilar ska köra, och tar upp fucking hela körbanan. Gud banta och gå inte mitt i gatan för helvete! jag blir helt trött! så jag, JAG SOM CYKLADE RÄTT PÅ GATAN, fick cykla ut i massa vattenpölar för att komma förbi dessa snuskon som vägrade flytta på sig. Varför ens gå mitt i gatan?? Med sina barn, dom kan ju bli påkörda....
 
okej nu kanske jag var lite hård men asså, bara för att man har fött ett barn, är ute och går ständigt dag och natt för att man inte har något annat för sig som mamma och har en skitstor vagn av nyaste modellen betyder inte det att ni har företräda precis överallt, och absolut inte kan väja eller flytta sig några centimeter. VÄX UPP, eller ska jag säga ner?

Well well, ikväll kommer pappa hem så vi ska äta fisk som han har med sig. jag är hungrig. sen hade jag tänkt plugga men kommer nog inte orka eftersom Leo FORTFARANDE är sjuk, så jag har somsagt hela dagen på mig imorgon att plugga. Ska spela badminton på kvällen också, det ska bli vääldigt spännande eftersom jag inte spelat det sen ungefär nionde klass i grundskolan. Men det ordnar sig.. Förhoppningsvis tar alla inblandade det som en kul grej, och inte överseriöst, som folk ibland tyvärr kan göra.

mera studiedagsbabbel

Nu är jag helt hjärntvättad med endast Kalla kriget i huvudet. Men det känns ändå bra, fick en helöversikt över det hela, och morfar tyckte det va skitkul så, det va lyckat!

Mamma kom hem med semlor, så blir det efter maten i alla fall. Sen ska jag duscha, slänga på mig lite morgondagens kläder och cykla till Oliver för att spendera natten där. Imorn blir det mera plugg och tror jag ska ut och jogga på kvällen också, var så länge sen, NÄSTAN så att jag saknar det. Well well, får kännas hur det känns imorn.

Måste kolla igen lite MAtteC (wohow inte allt för svårt än) och lite engelska topic of the week som ska hållas på fredag, då vi ska berätta om krisen i Kenya och som klassen ska få diskutera lite.

btw lagade jag en asavancerad god tumbrödsrulle idag. Innehöll prinskorv, stekt ägg, tomat, färsk spenat och hemgjord zatziki. Very very nice..

MaaX säger:

SVENNIS kung han är, inte nog med att han är alla tjejers dröm, nu har han dessutom lyckats med bedriften att värva Benjani från Portsmouth för halva priset (Benjani ligger trea i skytteligan) så nu får han Benjani för BARA 50milj. istället för 100milj.!



Då vet ni allihopa!

I will see you later all beatches out there..

studiedag mer

Anniepanie jag veeet att du va med, tror du jag glömmer eller? Jag har elefantminne (dom har jäkligt bra minne!) men du var inte med på nån bild (hur man nu lyckas undvika det?!:P) som jag hade från den leken så därför skrev jag bara dom som medverkade på bilderna, men va fan, ingen klapplek utan dig heller ju! Så nu vet alla det, muy bien!

Nu har morfar och jag kollat LOndonkarta, blir mer och mer taggad! brb senare

5 feb Tisdag

Idag är det supertuseday i USA, avgörande för presidentkandidaterna. Det ska bli spännande att se hur det går, speciellt på demokraternas sida, dom ligger ju relativt lika och det är dom som är mest speciella i och med att det är en kvinna och en mörkhyad. Undrar vad som är bäst för USA, och därmed också för oss, eftersom USA påverkar the whole fucking world..

Det är även fettisdagen, åt dock en semla i söndags, så får se om det blir någon idag. troligen inte.. men enjoy ni andra som kekar, för rätt gott är det ju, dock rätt mättande och känns rätt onyttigt. men ÄNDÅ, pass på!

ring De geergymnasiet Sauron Upphittat
Höhöhö, den tyckte jag va lite fyndig, att kontra med en sån lapp när en "seriös" lapp redan sitter uppe..Att man bara orkar!

negativitet

Varför ska man alltid tro det värsta om saker? Som när man ska vara med sin pojkvän, ja då får man för sig att han inte vill vara  med en. Eller när man ska ha prov eller liknande, varför säger man alltid att det kommer gå dåligt? Eller att ens nya frisyr är ful, eller att något man gjort är dåligt osv osv osv.

Det är i princip alltid så. Är det en försvarsmekanism, påkommen på senare tid av det mänskliga sinnet? Att man förbereder sig eller någon annan på det värsta, så kanske inte besvikenheten är lika illa om den nu kommer. Och det  är just det, om den nu kommer.

Ofta så gör den ju inte det, ofta går allt som det ska, det blir bra. Så varför hålla på och klanka ner på sig själv eller andra, när man vet att det är inte hela världen om provet skulle gå dåligt, eller man vet att alla andra gånger har det blivit fint eller gått bra, och man har en pojkvän som älskar en och vänner som man älskar, men ändå så kan man inte låta bli att klanka ner på sig själv och se det negativa i allt.

Det är inte bara jag, ungefär alla som läser det här och som inte läser det här gör det, och det är onödigt.

STOP IT, livet är till för att levas, allt är inte på liv och död!

4 feb Måndag

Imorse var det grönt i spärren och en gubbe höll snällt upp "dörren" till mig. Jag log, tackade och gick igenom. Han tittade lite menande på mitt kort som jag hade ihopvik i handen utan att visa, och efter ca tio meter kom jag på att det där var ju en SL-kontrollant. Han ville antagligen se giltigt färdbevis utav mig, tror ni jag fattar det? Nope. Men jag var glad ändå, för han sprang inte efter mig, han fattade väl att jag hade mitt kort där.

Nu hör jag glassbilen här utanför. Man borde handla av den mer, blir nog i sommar. Den åker förbi på vägen intill våran dansbana på landet där vi brukar spela "plank" med en fotboll, och varje gång försöker vi alltid flörta till oss en glass. Tyvärr har vi aldrig lyckats, men det förtär inte historian.

Annars har dagen varit.. Håltimme. Första lektionen=hål. Svenskaskrivande, matteC och sedan hål=sluta tidigare  --> träning.

Imorn är vi lediga, men jag har fullbokat. Ut med hunden på långpromme, in till stan och hämta morfar, va med honom, sitta barnvakt, äta middag med morfar och även trycka in lite plugg här någonstans. Så det blir en heldag.

Skulle gått en promme med Sophia idag men hon hade engelskastudie-möte så hon kunde inte, så jag ska nog bege mig ner och laga mat. update maybe later

image303
Idag fyller hon 18, grattiz elviz


nice

"Alanya: Här finns kilometerlånga stränder och ett rent Medelhav som får en att känna sig som man badar i balsam. Här finns billig shopping, bra restauranger och ett hejdundrande nattliv." skriver man i Aftonbladet. Sounds veeery nice!


3 feb Söndag

Helgen har gått, med snö som avslut (eller borde man säga slask?). Jag har i alla fall inte gjort särskilt mycket. Vart med Oliver, haft middag med lite familjevänner igår och idag sovit och vart på slöslaskpromenad med hunden.

Om tre veckor drar jag till London, how nice!

En sak, som jag har diskuterat med nån någon gång, är varför man alltid måste lukta extra mycket när det är något som luktar konstigt eller äckligt?! Om dina händer luktar lite pyrt, ja då måste man överlukta på dom för att antingen bestämma lukten, eller bara inse var femte sekund att "fy fan vad äckligt det luktar". Varför? Man inser väl första gången att det luktar skumt, men ändå fortsätter man att intensivlukta.

Jag tog i en ost en gång, som verkligen luktar anus (och smakar så med. nån dansk skit) och jag var tvungen att lukta på fingrarna efteråt, för att se om dom hade börjat lukta lika dant. och ja, det hade dom. Sen satt jag och konstaterade och kommenterade det i tio minuter, hur äckligt den där osten luktade som nu även mina händer luktade. och så luktar man lite till. som att det skulle försvinna eller byta lukt..

Även när någon säger att den har pruttat blir ju reflexen extra stark att lukta om det verkligen är fallet, om den luktar någonting liksom. FAST man vet att pruttar kan lukta jävligt mycket huggorm. Och sen när man väl känner en lukt, då skriker man och håller på att kräkas för man blir så äcklad. Men why luktade man då?

Ja alla kanske inte har detta problemet, men många som jag diskuterat (ja jag diskuterar sånt) har det. Det är lite skumt, och lite kul.

Nu ska jag nog plugga. eller äta. eller baka. eller bara stirra rakt in i datorn några år. Egentligen vill jag göra något men jag orkar inte röra mig ute i detta väder. Så lär väl bli innesittande. bla bla bla nu orkar jag inte skriva mer. hejsvej


sjuka media

Jag kom på en grej. Imorse i Metro hade dom skrivit om en brand där en 12årig och en 14årig flicka dog och deras 19åriga bror som försökte rädda dom fick kraftiga brandskador och mamman klarade sig.
   Detta var som en liten spaltnotis på sidan, tog i princip ingen plats alls. Detta borde enligt mig fått den största delen av den sidan, men icke. Den artikel som fick den största platsen på den sidan var att Adam Tensta ska till något ställe och göra en spelning.

Var fan är media påväg? Prioritera för helvete, prioritera!

1 feb fredag

Just kommit hem från stan. Vi slutade jättetidigt, klockan ett, så klockan var inte alls mycket när vi va klara. Anyway, köpte ett linne på Monki för en billig penning, allti bra! Nu har jag INGA pengar kvar, och studiebidraget kommer gå till HM-kläderna så, pank pank. Men men..

Okej jag har ingenting att skriva så jag slutar. Ikväll ska jag äta min musselsoppa, det ska bli namnam!

tjotjo