30 nov Söndag: TEMA-inlägg SÖMN!

Det finns något som kallas insomni vilket innebär svårigheter att somna, tidigt uppvaknande eller många uppvaknanden under natten. Ett program baserat på kognitiv beteendeterapi (KBT) kan köpas på Apoteket om man känner sig i riskzonen.

Undvik filmer, dataspel och böcker som är väldigt spännande på kvällen, det gör att man blir uppvarvad.
Gör något som du tycker är avslappnande, tex lyssna på musik, lös korsord eller läs.
Om du tittar på TV kan det göra dig sömnig, men det kan också göra att du fastnar i TV-tittandet.
Se till att det är mörkt, svalt och tyst där du ska sova.
Ta pauser under dagen då du slappnar av (och därmed sorterar hjärnan intryck) så slipper hjärnan sortera alla intryck från dagen under kvällen.
Motion och rörelse under dagen gör att man somnar lättare på kvällen.

Här kan du göra ett sömntest och se om du lider av sömnproblem.

Man kan även köpa avslappnande luktoljor (så som vallmo och liknande) och ha vid sängen, samt en sovmask om man inte får det helt mörkt i rummet.



Var också noga med att stänga av alla elektronisk utrustning när du ska sova som dator, TV, mobil och radio (om du inte lyssnar på avslappnande musik). Sådana saker kan störa dig när du ska sova och kan komma att bli stressmoment.

Jag själv stänger av mobilen varje kväll ("Men tänk om det händer något, tänk om någon måste ringa". Ja men låt dom göra det då. Om någon skulle hålla på att dö eller likande så ringer dom nog 112 i första taget, och skulle det vara någon som behöver prata så sätter du ju på mobilen direkt på morgonen då du lätt kan ringa upp.)

30 nov Söndag (första advent): Två filmer och övningskörning

Igår tittade vi på både Waterboy (Adam Sandler spelar lite retarded och börjar spela footboll) och Final Destination (En kille får en illusion av att planet dom sitter på ska störta och får med sig några människor ur planet, får sedan inte gå ombord igen och när planet lyfter sprängs det. De som kom undan blir sedan jagade av döden, eftersom de bröt "dödens mönster", de skulle alltså ha dött på det där planet men de "lurade" döden och nu ska de försöka lista ut hur döden kommer döda dem.)

Två helt okej filmer, lite läskig den sista.



Idag övningskörde jag ända in till Fridhemsplan och parkerade nere vid vattnet där, och hem igen. Duktig jag är!

30 nov Söndag: träning, LCHF

Idag är det första advent och det skiter jag i. Nej det gör jag inte, kanske blir en lussebulle sen men kanske inte det största firandet i världshistorien. Ska iväg på jympa nu, sen ska jag do some schoolwork och sen ska jag till Oliver och sova.

Jag har fått en blåsa i handen pga stavarna igår. Jäkla stavar..

Idag har jag klarat LCHF bra än så länge. Naturell yoghurt med banan (ja jag äter frukt, enligt mig ska man inte skippa sånt!) och frön på. Lunch blev tomat, spenat och fetaost samt en finncrisp till. Och lite naturgodis på det. Ikväll får vi köttfärssås och spaghetti, vi får se hur jag löser det..

Damdamdaaaam...

Ett tema-inlägg om sömn kommer senare!

29 nov Lördag: Mail från IR-läraren

Glad advent you princes and princesses of IR, you Kings and Queens of Blackeberg:)‏

/Mail från våran internationellarelationer-lärare till hela gruppen. I think I'm going to miss him when this class is over..

29 nov Lördag: Powerwalk med stavar

Igår var det någon som hade hyrt Friskis-lokalen från halv åtta (då vi stänger) så det var fullt hus när det vanligtvis brukar vara som lugnast. Dom va kanske 30 personer och hade med sig runt 10 boxar vin, 5 flak öl, massa mat osv. Inte helt fel.

Idag sov jag relativt länge (halv elva) sen gav jag mig ut på en en timme lång powerwalk med stavar (medan Oliver låg och sov). Jag kände mig lite töntig med dom där stavarna i början men sen sket jag i det. Dock tyckte jag inte dom var sådär jättebra att gå med, tyckte mest dom var i vägen och fick ont i händerna. Så stavar var nog inget för mig. Men nu har jag i alla fall provat.



Nu har jag just gjort frukost (äggröra med kalkon, tomat och persilja. Äkta LCHF, som jag har kommit på är rätt svårt att utöva i skolan då man för det mesta inte har så jättemånga alternativ att sätta ihop en bra måltid utan kolhydrtaer då. Men man får försöka) och ska se vad resten av dagen har att bjuda på. Oliver ligger i sängen och säger att han vill göra något kul. Så vi ska väl göra något kul. Resten av klassen är på Matte-akuten, but not me. Palla spendera pengar på något tråkigt. Hehe. Jag kör matteplugg hemma. Asbra!

I helgen har jag lovat att fixa ett tema-inlägg om sömn, så det kommer.

Have a nice day!

28 nov Fredag: Lollos lussebullar och allmän update

Sitter på historialektion och mitt i var det återkallning till klassrummet då Lollo i klassen bjöd på lussebullar. Hur glad blir man inte?! Ett riktigt trevligt initiativ som jag funderar på att spinna vidare på. I en annan sam-klass har dom bakdag varje fredag, då någon bakar.

Tack Lollo ialla falla. Kommer en liten bild senare.




Fredagen annars: Skola fram till två, sedan ska jag hem till Oliver och vila mig lite (skulle träna men känner att mina muskler behöver vila) och sedan är det Friskis ikväll.Hemma har vi gäster så jag glider in lagom till desserten då.

Helgen blir förhoppningsvis lugn med lite promenader, baka kola kanske, plugga etc.

27 nov Torsdag: Elton John och lite LCHF-snack

Pappa har fått biljetter till Elton John på Globen, med middag innan. FÅTT av sin chef! Dessa biljetter kostar säkert 3000 minst.. Jag är avundsjuk!

Det råder MatteC-hysteri i våran skola just nu. Nationella provet närmar sig med stormsteg och alla sitter och pluggar varje dag med start denna vecka. Det är lite sjukt. Till och med jag har pluggat en del. Idag blev det dock inget med det, tränade och kom hem då vi direkt åkte till CityGross (jag körde. Det gick skit på ditvägen men bra på hemvägen) och sen har vi suttit och ätit thai-soppa (Tror det var Keldas färdiga) vilken var skitgod (stark!) och snicksnackat lite.

Har vart ett jäkla snack om hur jag ska käka på olika sätt i denna blogg, men nu ska jag på riktigt gå in i LCHF-metoden (Ja Blondinen kör det), en mytomspunnen metod som debatterats mycket om på TV den senaste tiden huruvida den skulle skada oss eller inte. Jag tror tvärt emot, den är nog en klok metod.

Sen får man självklart känna hur mycket man vill gå in på den, man kan ju välja att äta vissa kolhydrats-produkter osv. Som jag eventuellt kommer att göra om jag känner att det blir för svårt/inte passar att utesluta helt. Försöker tänka på det hela tiden så det kanske slutar i att jag äter som jag gör nu, lite lagom av det mesta. Det brukar ju vara det bästa ibland. Men man kan ju prova lite metoder ibland. Bara jag är glad och trivs med det jag gör så är jag nöjd!

Jag ska i alla fall försöka gå in så mycket jag kan, alltså försöka så gott jag kan att utesluta kolhydrater och äta fett istället. Ska se hur det artar sig. Men huvudsaken är att man ska äta sig mätt, så jag ska äta på men försöka hitta andra saker än kolhydrater.

Har tex köpt nötter/torkade frukter som jag kan äta som lite småmellanmål istället för massa annat skit. Dricka grönt te, köpt mycket olika grönsaker, ostar, yoghurt, kalkon, FinnCrisp (som kommer bli istället för bröd).

Blondie skrev en del på sin blogg om detta, så där kan ni läsa, och Annika Dalqvist har en blogg om kalaset. Men allt detta vet ni säkert redan.


Anders fotade innan Huset i fredags..

Kanske kör igång på min frukt-diet (som inte är en diet för målet är inte att gå ner 1000 kilo i vikt utan att snarare känna att det man äter inte lägger sig och påverkar ohälsosamt, utan tvärt om). Men vi får se. Kanske misslyckas totalt med försöket av LCHF-metoden. Det får den närmsta framtiden bestämma (därmed jag och min konsekvens alltså).

Nu blir det INGET matteplugg utan UglyBetty istället.

Natii / M

27 nov Torsdag: Dolt nummer och jympa-insläpp

Åter igen, jag blir galen på folk som ringer från dolt nummer. Idag har det ringt någon från dolt nummer två gånger. Jag har inte kunnat svara och människan pratar varken in ett meddelande eller skickar ett sms. För ni vet att jag har både röstbrevlåda och sms-funktion. ANVÄND! Det är ju inte direkt så att jag kan se vem som har ringt, för det är inget jävla nummer, det är bokstäver; DOLT NUMMER!


Träningen gick bra. Det var Shaz (en kille jag jobbar med på City) som höll i det hela och han kom lite försent på att han behövde gå på toa och bad därför mig att släppa in alla och ta biljetter. "Du är ju så bra på det där, kan inte du släppa in alla?!". Så där stod jag utan Friskis-kläder och tog emot biljetter medan Shaz sprang på toa. Sen var det full fart och nu har jag träningsvärk från gymmet igår och passet idag. Vi får se hur det går imorgon..

27 nov Torsdag: update

I skolan, sen träning, sen CityGross (jag hoppas jag kan övningsköra lite i samband med det) och sedan matteplugg. Och ett UglyBetty-avsnitt hade jag nog tänk mig också..

Det är redan fredag imorn!

26 nov Onsdag: ensam med cykeln och fortfarande hästbiten

Jag trodde jag skulle vara ensam med cykeln i morse, men icke. I tidningen läste jag att cykelanvändingen har ökat med 100% de senaste fyra åren och att 150 000 människor använder cykeln varje dygn. Go bike!

Jag satt även och smyglyssnade lite på radion medan jag pluggade lite matte (och åt lite mintchoklad. Hur ska detta sluta?). De sände live från Globen där Stockholm horse show tar plats i helgen, och jag märker hur hästbiten jag är. Jag sitter plötsligt med stora öron och lyssnar in i detalj på vad dom säger. När jag ser en bild på en häst, var som helst, så reagerar jag positivt och vill titta mer. Jag ritar hästar, jag blir sugen på att rida när jag ser någon annan göra det (på en häst, Anders!) och jag drömmer fortfarande lite i mitt undermedvetna om en egen häst.


Lasse (hette hästen), jag och Mallan när vi var riktigt aktiva inom hästområdet då vi skötte om ett antal hästar regelbundet. Dom tiderna var en av mina bästa saker jag (och Mallan, visst var det?!) gjort i livet! Tack för det! Jag blir helt nostalgisk när jag tittar på sådana här gamla bilder. Tror vi va omkring 13 år på denna bild. Härliga liv!

26 nov Onsdag: Jens Lapidus



Jens Lapidus (författaren av Snabba Cash och Aldrig fucka upp, men det hoppas jag att ni hade koll på!) var som sagt i våran skola idag och höll ett litet föredrag om hur han började skriva och hur han kan skriva och hans kommande projekt mm. Väldigt intressant och ganska inspirerande också. Bredvid författarskapet jobbar han som brottsmålsadvokat, vilket är två rätt maffiga jobb. Cool kille!

Jag försökte ta ett foto för min bloggs skull men misslyckades totalt. Fick ryggen av honom och hans barnvagn (han var pappaledig så lilla knodden var med) när han skulle gå ut från skolan. Men men, jag försökte.

26 nov Onsdag: morgonupdate

En snabbisupdate på morgonen. Ska strax iväg och lyssna på Jens Lapidus, har varit på promme med hunden och lite så nu innan. Leo sen och gym ännu mer sen och SEN ska jag sova hos Oliver.

Hörs!

25 nov Tisdag: "Nightvisionmode" videoklipp


Innan jag går och kollar Ugly Betty, här får ni "Nightvisionmode". We like it, don't we Helle?!

25 nov Tisdag: Min dag i tre bilder


Dagen började med att jag garvade lite åt denna kis i tidningen som svarade på frågan om man tyckte det var bra att man skulle spärra av och kroppsvisitera folk vid slussen på nyår.  (översättning: *nånting*, det är ju helt patetiskt. Dom är bara ute efter att fucka med ungdomar och tänker säkert kolla en massa annat än fyrverkerier. Vilka party-poopers.)


Sen var det beställning av studentmössa som gällde. Vilka formulär alltså..


Och nu har jag avslutat kvällen med att trycka i mig nybakade lussebullar, en promenad med Mallan och lite matteplugg som nu skall fortskrida tills jag inte orkar mer (har börjat om på sida 1 i boken), då går jag över till Ugly Betty..

25 nov Tisdag: Pulka med Leo, går det?

Idag var min plan att tvinga Leo att åka pulka.

Till en början gick det bra, han klädde på sig alla vinterkläder, jag hade på mig täckbyxor och hela min vintergarderob och jag frestade honom lite med pulka-snack. Det bådade gott.
     Vi gav oss ut och hade lite snöbollskrig på dagisgården (jag stod en decimeter ifrån honom och han fick sikta i tio minuter och sen kasta på min rumpa efter att jag GJORT en snöboll till honom. Så går ett snöbollskrig med Leo till) och började dra oss mot mig där jag hade en pulka som väntade.
     När vi kom fram så sa jag att jag kunde dra honom i pulkan. "Nää, jag vill ha MIN pulka..". Jahapp, och vi traskade hem till honom. "Var är din pulka då, Leo?" "Jag vet inte..". Smart kid. Han surade ett tag för att han inte visste var pulkan var och sen gjorde vi lite spår i snön innan vi gick in till honom och tittade på Trazan och Banane.

Så bra gick det att åka pulka med Leo..



25 nov Tisdag: update

Vi har sprungit runt och letat efter Sodexho en timme och efter att ha hittat det var inte hon vi skulle intervjua där. Så nu är man lite frusen. Imorse hade vi mössprovning, spännande. Blev ett helpaket med champagneglas o hela skiten. Kan va kul att ha. Men inget jäkla möss-skydd!

Nu är det plugg plugg plugg och sen Leo och sen plugg plugg plugg och lite lussebullsbak.

Idag har Oliver och jag två år och två månader!



Hörs sen

24 nov Måndag: snöpromenad och Olivers nya knep

Jag satt en halvtimme med matten och insåg hur lite jag kunde, så istället för att sitta och stirra stint på ett tal och hoppas att det helt plötsligt ska ploppa upp en lösning i huvudet på mig så tog jag på mig vinterjackan och gick ut och rullade i snön med Hilma. Sen rumlade vi runt lite i skogen i en halv meter hög snö och njöt av tystnaden, naturen och en härlig konsistens på snön (låt det inte töa).

Oliver har också kommit på ett nytt sätt att få mig att komma och sova hos honom fast jag planerat att inte göra det; han köper hem godis och berättar att han sitter och väntar på att jag ska komma och öppna hans godisskåp han köpt till mig. SUCK! Vem kan motstå? Egentligen mår jag lite krappigt i magen pga ingen särskild middag (va inte så gott så slutade med att jag tog lite fil istället) men jag lär väl traska dit ändå. Han bor ju ensam i lägenheten ikväll så what a fuck, jag kör på!


24 nov Måndag: körlektion avklarad

Körlektionen avklarad! I snöovader med hala vägar och oklara markeringar av trottoaren och trafikskyltar mm pga all snö. Men jag körde på och inget speciellt hände (klarade till och med start i backe bra) så för sjutton, nöjd! Två veckors nötande till nästa lektion. Han sa att jag verkade ha bra förutsättningar för att jag var lugn och inte såg så många problem. Alltid bra!

Ja, jag tänkte inte göra som alla andra och fota snön ute för ingen har väl missat att det snöar och inget har väl missat hur snö ser ut så.. Ska i alla fall titta på Boston Tea Party ikväll tror jag, tills dess blir det matteplugg ett litet tag.

Seeyou guys!


(Ska dra ut på alla foton från helgen så ni får lite varje dag, där alla dock ser lika dana ut, men ändå. Alla är förmodligen tagna av Helle-bruschan sounknown.blogg.se så det är nice)

24 nov Måndag: snöbekymmer

Bekymrad Helle: "Nej kolla vad det snöar. Tänk om det inte blir någon snö i jul. Tänk om snön tar slut när det snöar så mycket nu.."

Satt och tittade på nyheterna i morse i brist på en morgontidning (spårlöst försvunnen) och dom hade en reporter på Arlanda som intervjuade några som kom från Bangkok i morse och skulle vidare till Göteborg. Deras plan skulle tidigast gå fyra i eftermiddag. Nice! Men sen har vi nu kommit fram till att det är inte så jäkla synd om dom, dom har för i sjutton varit i THAILAND! Välkommen till Sverige; snökaos och väntetider!

Back to schoolwork!

24 nov Måndag: Idol-juryfoto och update



Innan jag går till skolan idag har jag spanat igenom helgen i foton on Helles place at Facebook. Grymt kul! Här är one more nice guy från (Andreas eller Anders. Tror det är Anderas) från Idol-juryn. Cool kille! Han tryclte till ordentligt när han skulle lägga händerna runt axlarna på en.

Today it is school, senska jag ta min första körlektion och sen ska jag vara hemma och plugga, mysa och förmodligen träna av något slag (jag har slackat sönder i helgen).

/M

23 nov Söndag: kortet på oss och BB från hennes blogg


Jag snodde bilden från Blondinbellas (eller ska vi säga Bella nu, vi känner ju liksom i princip varandra nu. Höhö) blogg, för Helle är så seg. Cred till Max som har tagit kortet!

23 nov söndag: thanx

Tack för en kul helg! Välkommen en ny vecka!

23 nov Söndag: Bilder från VIP-grönan (min kamera)

Åh jag älskar när man får vara kändiskåt och springa runt och va high bland kändisar och framför allt, take some pics..


Snöyra


Folkyra


Sofie och denna jäkla Robins rygg


Idol-idolbild


My gang


Catti och Max


Santa was in town


Han fick svära om han ville. Han fick visa Fuckyou-tecken om han ville. Han fick göra Victory-tecken om han ville. Han fick göra hårdrockstecken om han ville. Jag bad honom välja ett tecken till kortet och han valde den rockiga stilen.


Söt Sofi


Helle värmde sig






Max spanar på Anna Book


Det bjöds på glögg, pepparkakor, julmust, godis och cocacola.


Det togs kort med Anna Book. Hon sa att hon kände sig lite liten när vi tog kortet. Vadå?


Sofie blev så nervös när hon skulle ta på oss och Blondinbella så det blev lite skakigt kort. Men bara lugn (jag skojade, min kamera va särig, Sofie var duktig!) Helle har grymma kort.

Thanks Sofie för en bra fotografinsats!

23 nov Söndag: VIP-kväll på Grönan (IDOL-bild)

OJOJOJ det var tydligen VIP-kväll på Grönan ikväll för det myllrade av kändisar och jag höll på att lägga mig ner och dö när jag såg alla. Vi tog kort med årets idoler:


Kevin, Max, Sofi, Johan, Alice, Robin (vilken? B eller E?), Catti, Jag

Vi har fotat med Blondinbella, vi har fotat med Anderas i Idol-juryn, vi har fotat med Anna Book. Herregud, Helle har flera foton så ni får stå ut ett lite tag, sen kommer dom!!

23 nov Söndag: morgonupdate

Idag ställde jag klockan på tio (vaknade dock några minuter innan) efter en helkväll med Färjan och Vänner igår tillsammans med lite ost och kex. Jag har min bärbara med hos Oliver så jag sitter nu och småpluggar lite och har blivit tillbedd att springa ner till Apoteket och köpa zon-salva till Olivers nackspärr.

Idag blir det annars övningskörning, powerwalk och julmarknad.

Trevlig söndag!

22 nov Lördag: update inför kvällen

Efter en språngmarsch pga försening till föreställningen som spelades på Elverket på Linnégatan och inte på Dramaten lyckades vi komma precis i tid innan den började. En snäll taxi-chaufför skjutsade morfar gratsi sista biten som inte var lika lätt i benen som vi andra (öh som att vi var det..). Teatern  var bra framtill nära slutet då någon  ny brud kom in och började flumma sönder hela jäkla pjäsen. Jättesynd, trodde jag skulle slippa sånt för en gångs skull.



På bussen hem stod det äckliga små jävla pojkar utan liv och uppfostran som kastade in snöbollar på folk som gick på bussen på den hålplatsen. Jävla idioter! Felix berättade också att de nybyggda husen i Ålsten redan är helt sönderklottrade. JÄVLA IDIOTER en gång till. Jag blir helt upprörd inombords. Fatta hur jäkla mycket pengar det kostar samhället att ta bort allt klotter som några jävla gettofittungar håller på och tror att dom är coola med.

Kan alla fjortisfittor (både pojkar och flickor) lägga ner och tro att ni är så jävla coola och speciellt sluta förstöra samhället genom klotter, förstöring, ouppfostrat beteende etc. Åh skjut alla småfisar som tror att dom är något. Eller spärra in dom i ett rum där alla får klottra och kasta snöbollar på dom hur mycket man vill. Eller så kan man bara sänka straffgränsen så man kan slänga in dom på något hem när dom håller på.. Gosh!

Nu ska jag äta lite middag och sen blir det Oliver. SKa nog kolla vidare på Färjan eller filmen Taken.

Ha en bra kväll!


Hilma tar de första stegen i den nysnöade snön. Hon älskar det. Träffade en liten tjock hund som hatade snön. Han tvärvägrade gå och jag tittade sympatiskt på hussen som var lite avundsjuk på att Hilma var så snökåt..

/M

22 nov Lördag: bilder från igår



Nu langar jag upp lite fler bilder från gårdagens härligheter. Och måste bara säga att trollkarlen som gick runt i kön på Huset och där inne var sjukt grym. Helt sjukt! Tyvärr fick jag inget kort på honom, men herregud..


Detta bar jag igår


Här handlar mamma Helle inför kvällen (Pepparkakor, godis, groggvirke och tuggumi)


"Åh julkalendeeern..."




Anna hade fått en spetsad drink




Helle cool tjej


Carro svepte på


Anders skulle ställa alla flaskor i ordning innan vi gick


Max såg lite lurig ut..


..och hade matsäck med sig till krogen..


Kolla Helle försöker hyscha mig och Max ser road ut. I won't tell Helle..


Sophia, Anna och Max satte ribban på Huset


Elvira hade sitt favvogosedjur med sig (skitkonstigt, någon hade med det och där cirkulerade det runt)


Anders var cool


Sofi och Helle


Jag och Fabian


Spårad bild? Framför allt HÄRLIG bild. (Elina, Anna, Max och in the front Anders)


Hedvid var galet partytaggad




Och David kom glad i hatten..


Sandra och Elvira hängde..


Linn och Sandra får avsluta kvällen..

Ni tycker inte att jag fota mycket va? I alla fall, nu ska jag på Dramaten och se pjäsen Allsång med bla Torkel Pettersson. Sedan ska jag mysa med Oliver ikväll. Imorn är det julmarknad som gäller på Grönan för hela slanten, MED SNÖ!



22 nov Lördag: Huset en bild


Såhär såg det ut på Husets toalett igår. Mycket lyckad kväll, fler bilder kommer senare, nu ska jag ge mig ut i snön med vovven..

21 nov Fredag: update med bilder på mig själv vare minut

Imorse  var det riktigt kyligt, men det var SOL!



Provet såg ut som så att vi hade fått instuderingsfrågor och det var dom som kom på G-delen, kopierade rakt av. Och VG-MVG-delen hade vi fått skriva själva så de hade vi också fått. Lätt för en gångs skull..

Sen var det träning.


Nu är det två timmar sen ska jag dra mig till Carro för lite förkrök och sedan är det mojito-madness på Huset som gäller. Ha en bra fredagkväll ni andra som inte ska dit!

/M

21 nov Fredag: morgonupdate och rolig tidningsnotis

Blev tidig läggning igår och nu imorse har jag hunnit med en halvtimmes promenad med min hund, och nu kör jag lite frukost framför datorn. Jag skulle även hämta tidningen i morse men brevlådelåset hade fryst av kylan så det blev lite svårt..


20 nov Torsdag: knäskydd gone och helgplaner

Jag hittar inte mitt ena knäskydd och igår pajade jag mina jävla knän när jag skulle göra knäböjövningar. Nu har jag ont när jag sitter stilla. Den nivån är det på. Jag blir lite trött, för jag kan inte träna ordentligt med detta skit med knäna och nu hittar jag inte ens mina knäskydd. Härliga tider..

Helgens planer för övrigt:

Fredag: Skola, träna, Huset (mojito-night)
Lördag: Plugg, teater, intervju med morfar till histriaarbete, Oliver på kvällen
Söndag: Plugga, träna, julmarknad på Grönan.

Den känns grymt späckad..


20 nov Torsdag: Flytta bort från Stockholm?

Alla förespråkar att man ska flytta bort från Stockholm när man börjar plugga efter gymnasiet. Argumenten är:

  • Man lär känna nya människor som man annars aldrig skulle umgås med
  • man får ta hand om sig själv (laga mat, plugga, lägenhet, ekonomi etc)
  • man utvecklas som människa

Men nu är det så att jag är inte särskilt sugen på att flytta från Stockholm. Jag trivs bra här, och ska skaffa egen lägenhet/flytta ihop med Oliver (det är nästa fråga: Flytta ihop eller inte? Men det blir en senare diskussion) och plugga det jag vill. Många säger då att jag fortfarande bor nära föräldrar osv men personligen tror jag man kan utvecklas ändå, även fast det sjävklart är "samma gamla trygga Stockholm" som man känner så väl.
     Men jag skräms lite av tanken att flytta bort någonstans ifrån staden jag känner och starta om helt själv. Tänk om man inte trivs, inte trivs med omgivningen. Jag är en sån som är ganska känslig när det gäller sådant; trygghet. Det är en viktig del i mitt liv, så därför räds jag tanken att behöva flytta helt själv någonstans. Men vi får se, kanske slutar det i Uppsala i alla fall. För visst blir man sugen på att ta steget in i ansvar-för-allt-i-sitt-liv-stadiet samtidigt som man fruktar det lite på samma gång..


20 nov Torsdag: SACO-mässan och bilder

Idag har dagen bestått av skola och sedan SACO:s högskolemässa. Jag plockade på mig kataloger från lite av varje så nu är jag något laddad. Har hunnit med Leo och nu sitter jag och pluggar Islam.







Här är mina nya sköna skor (som man inte ser ett skit av på bilden. Men ändå. Dom finns där..)


20 nov Torsdag: pappa skickar idolbilder när han är borta

Idag åkte pappa på konferens/kick off/what ever till på Söndag i Göteborg. Han vidarbefodrade en bild på sig själv han fått av någon jobbarkompis med rubriken: Nu när ni saknar er pappa och make. Så printa ut så kan ni pussa på fotot. pusssss.

Igår skulle jag även lära honom hur man använder ordet Random. Han har lite svårt med det ordet. Förr ville han hänga med i svängarna så han använde det mest hela tiden i stil med "Vilken god middag, lite random...". Igår skulle jag förklara att det betyder ungefär konstigt, slumpmässigt, weird liksom (försök att förklara uttryck, det är inte det lättaste) och han sken upp och sa "Jaha typ bimbo-blondiner är lite random..". Eh? Jag hade misslyckats med min förklaring.

Känns som att mamma är mer lättlärd, hon förstår. Jag har nog fått det mesta från henne.. Eller? Höhöhöööö..



19 nov Onsdag: fixat foto


Nickie har hjälpt mig fixa lite. Vad duktiga vi är nu Nickie!

19 nov Onsdag: Mjölkdrickartävlingsbilder + update

Hörni nu är det snökrig snart. Dagens fråga faller ganska naturligt: Ska man ta fram vinterjacka och tjocka skor nu eller är detta bara lite fake-snö som snart kommer att smälta bort?

Som tur var hann jag köra lite bil innan snön började falla. Härligt för mig! Körde i Brommaplansrondellen, till CityGross, gjorde en parkering, hem igen genom Storamossen-korsningen och Alvik.

Vi hade även mjölkdrickartävling idag i skolan. De som var i final hade druckit nio glas mjölk i kvalomgångarna och nu skulle de dricka en hel kanna mjölk. Den som drack upp först vann..







Killen som vann var grym med sista kannan. Dock spydde han i papperskorgen bredvid när han druckit klart. Spyan var dock bara mjölk så var väl bara bra att han fick ut lite (på kortet har han just fått upp det mesta).

Det spelades även lite partymusik i matsalen idag när vi skulle äta. När Jacksson 5 kom höjdes volymen och alla blev till sig.

Nu tar det emot att lämna hemmet och sticka till gymmet, men I guess I have to do it.. Well ska äta lite middag först så får vi se vart denna kväll slutar.

/M

19 nov Onsdag: min eftermiddag i två bilder

Min eftermiddag har sett ut såhär:





Nu ska jag till Leo, sen ska jag gymma hade jag tänkt. Dock tar det emot lite när det är såhär mörk och kallt ute. Men får se helt enkelt. Måste nog gymma lite iaf.

18 nov Tisdag: framtidsångest?

Jag ligger i sängen och kikar lite på högskoleutbildningar. Först kommer jag på något, sen passar det inte, sen kommer jag på något nytt, och så vill jag det inte längre. Men jag vet ungefär vad jag vill. Ungefär. Men medan man tänker på det så börjar man tvivla.

Saco-mässan är på torsdag. Jag försöker hitta lite utbildningar på olika skolor för att kunna ställa frågor, men jag vet inte vad jag ska ställa. Och jag är nästan säker på att jag ska jobba ett år först. Men sen börjar jag tvivla på det med. Tänk om man tappar studieförmågan och motivationen, eller så bygger man upp motivationen när man jobbar. Svårt svårt SVÅRT!

Jaja man ska inte känna särskilt stor ångest i nuläget. Det ordnar sig, man får känna efter (känns som att det kommer bli ett antal såna här inlägg under tiden).

Appropå framtiden är påväg hit: Vi har mössprovning nästa tisdag..

/M

18 nov Tisdag: update eftermiddag

Åh vad jag drar mig för att sätta igång med plugg. Det är typiskt, här får jag lite tid över och vad gör jag? Jo jag spenderar den framför datorn.

Min projektgrupp var idag runt på tre olika gymnasium och fick lite möten inbokade. Vi gick och vi gick och vi gick. Mina skor läckte som ett såll. Härliga tider. Borde slängas?

Nu ska jag dra på mig gummistövlarna och ta en sväng med hunden. Det är mysigt att gå i regn om man har bra kläder till det. Annars är det inte lika mysigt.

Bör även smörja in mina händer som börjar kännas vinter-torra. Poor me!



Felix och jag ligger och snarkar på landet för några somrar sen. Sommar sommar sommaaaar. Och vita lakan på det.

18 nov Tisdag: update

Nu har jag i en och en halv timme skrivit på mitt Burma-arbete i internationella relationer. Spännande! Imorse var det väldigt mörkt när jag vaknade och jag kände starkt för en väckarklocka med ljus från Philips eller var den nu är ifrån. För övrigt ser dagen ut som så att det är skola, sen är det hundpromme, sen är det Leo och sedan är det övningskörning och sen tänkte jag sova hos Oliver tror jag tralala.

Igår gick körningen bra, jag körde lite i Brommaplansrondellen (man får ju passa på när det nästan är öde där på kvällarna) och lite around the place.

Jag känner också att jag måste ringa tandläkaren, IGEN! Jävla sugiga tandläkargubbe jag hade som inte kunde fixa mina tänder..

Seeyou later..

/M

17 nov Måndag: kvällsupdate

Nu har jag suttit med datorn i knät och jobbat med lite skolarbeten samtidigt som jag gluttat på fotbollsgalan. Min chailatte blev skitäcklig så jag tog några pepparkakor istället.

Har även tagit in massa mössor, vantar och tjocka halsdukar. Det är kallt ute. Men vinterjackan får fasiken ta och vänta ett tag..

Ska hoppa in i bilen nu och köra lite. God natt på er andra!

/M

17 nov Måndag: lagom update med glassbilder

Jag har nu klarat av träningen och har förberett mig för att börja plugga i en timme snart. Men nu så är det dags att ta ett litet tag i dessa olika arbeten vi har att göra med i dessa tider.

Till det blev jag mycket sugen på en chailatte. Tror faktiskt juag ska lyxa till mig med en sån, på havremjölk såklart (som jag aldrig provat så vi får se om det funkar till chailatten). Sen blir det väl lite TV och en tidig nattning.

Här låg det glass i Ljushallen när vi kom ut från lektionen förra veckan..


..Och det blev poppisi våran klass!

17 nov Måndag: Ladder 49 inte godkänd!

Såg Ladder 49 igår och jag blev besviken. Huvudpersonen DOG i slutet! Så får man inte göra, en älskvärd huvudperson får fan inte dö i slutet. så är det bara. Man vill inte sluta en film gråtandes.. Buh. Sen hittade jag Alias med Jennifer Garner på en annan kanal som jag lugnade ner mig lite med. Sen somnade jag.

Nu är det lite tagg med Vakna med the Voice innan skolan. Seeyou later!

/M

16 nov Söndag: B som i bag

Mycket bra träning idag och sedan trevligt sällskap av en glad receptionist på City så jag är nöjd. Vi tog oss med nöd och näppe igenom Malmskillnadsgatan och alla skumma typer. Efter att han berättat om alla horor och berättat att han inte vågar gå där själv så var jag lite skakig på benen, but we did it..

B som i bag, B som i box, B som i bag in box... Vaaar e boxen, däääär e boxen (diggar den just nu).

Igår tyckte pappa att jag hade en ärtig tröja. What a fuck, ärtig? Ja det betyder trendig, snygg ungefär. Herregud vilka ord det svenska språket har att bjuda på.

Mm jag blir taggad på att dansa och sjunga högt (som jag också gör) när jag hör bra musik. Jag gillar det.. Plus att jag är asnöjd med min outfit. Kanske ett foto tills imorn. MOhah då är jag säker inte lika nöjd. Men ändå!

Söndagkvällen får spenderas hemma hos Oliver med filmen Ladder 49 som ska gå på TV.


När det skars kött satt djuren på rad..

/ M

16 nov Söndag: dagens planer och bilder från igår (som inte var något speciellt sådär, men ändå)

Ätit frukost, lite aftereight i kulformat och tittat på reprisen av idol. Tog ner datorn för att fixa lite med ett arbete med kom ingen vart så vi tar det en annan dag.

Idag blir det träning med Helle på Friskis Kungsholmen, sen ska jag vidare till Friskis City och jobba stängningspass där. Sen slutar väl kvällen hemma hos Oliver kanske.


Gårdagens skitstarka cocktail. Har jag ingen kapacitet?


Oliver var på G.


Felix fick en skitsnygg Lacost-tröja.


Vi hade en kase (heter det så?) som brann utanför huset.


Och här shakades det och drinkades det.

15 nov Lördag: gamla bilder

Åh jag har hittat hur många gamla bilder från mitt liv på pappas dator som helst. NOSTALGI x 10000!! Jag tycker om!

Dom lär väl dyka upp här i bloggen lite då och då..

15 nov Lördag: cocktail-bild


En jäkligt stark cocktail har slunkit ner. Dock spädde jag ut den med tre isbitar och lite ananasjuice, men ändå. Har senaste Ugly Betty-avsnittet nedladdat på datorn nu. Lite sugen!

15 nov Lördag: lite påverkad?

Här sitter jag och är lite smått påverkad av alkoholen som serverats ikväll (champagne, cocktail, vin) och lyssnar på Pink´s nya album. Hon är rätt bra sådär, fast jag har aldrig riktigt lyssnat på henne.

Nu ska jag återgå från mitt "toabesök" till den pågående middagen som bestått av fläskfilé, rotfrukter och potatisklyfter rostade i ugn och senapssås.

Bilder kommer, lovar!! Har tagit massa bilder ikväll, väldigt ointressanta och oväsentliga men ÄNDÅ!

15 nov Lördag: nyheter från veckan

I veckan läste jag mycket saker i tidningen:

I England är det många BARN UNDER 15 ÅR som hamnar på alkoholkliniker. Så små som 10åringar har fått läggas in på alkoholrehabilitering för sina problem. Hur lyckas man?

Sedan läste jag om att man har funderat på att göra intagningskraven för brandmannayrket lite lättare för tjejer, så mångfalden blir bättre. Men jag håller med brandmännen som de intervjuat, klart det är bra med mångfald men jag vill ändå kunna känna mig säker när jag ringer brandkåren, att det kommer folk som är starka nog att klara av det som krävs osv. Har man som tjej inte den kapaciteten så blir det en fara för de som behöver hjälp anser jag. Så tjejer, träna mycket så kommer ni in som barndman i alla fall, men att sänka kriterierna bara för jämställdhetens skull är inte rätt mot allmänheten.

15 nov Lördag: catmilk och sur hund

En dag hade Felix köpt Catmilk till våran katt..


Våran hund blev då skitsur för att han inte hade något åt henne så hon gick och tjurade lite i soffan..

15 nov Lördag: update

Igår var en heldag med skola (inkluderat massa glass som ni får bilder på senare), ybersnabb gymträning med Catti och direkt till Friskis och jobba. Sen blev jag och Oliver bjudna på middag hos hans mami vilket var behövligt, jag var hungrig!

Hade glömt sportbh igår så fick köra utan, som tur var var det bara styrka ju så det va lugnt (valde mellan att svetta ner min vanliga bh som jag senare skulle ha eller att köra utan).

Idag ska jag faktiskt försöka plugga lite, sedan hade jag ju tänkt Vällingby med lite shopping (får se om det blir av) och sen ska vi handla (jag köra dit?) mat tills ikväll då min gudfar, som jag och Oliver fått alla lägenhetsprylar av, ska bli bjuden på middag av oss.

Återkommer..

13 nov Torsdag: stegräkanaren

Idag har jag gått 9099 steg vilket motsvarar (om jag tolkar den engelskspråkiga stegräknare rätt) 1,637 km (vilket måste vara 1 mil någonting.) för jag kan inte bara ha gått 1 km. Höhö.

Anyway, man får gå en jäkla massa för att få ihop steg. Har för mig att man ska gå någonstans runt 10 000 steg per dag. Så jag var ju nära. Och idag har jag ändå gått inne i stan, tränat jympapass en timme osv. Så som sagt, man får knalla på ordentligt.

På höstlovet gick jag drygt 13 000 steg (rekord än så länge) den dagen då Helle och jag knallade typ en timme och jag cyklade till Tove på morgonen och sen tränade ett jympapass på dagen osv.

Ska ha den imorn också så vi får se hur det går då, då ska jag ju knalla runt på Friskis på kvällen osv.

13 nov Torsdag: bananen doesn't fit



Kan man börja odla bananer som PASSAR i bananfodralen, tack! Varför ska man annars ha ett bananfodral? Come on liksom.. (Det här fina fodralet har jag för övrigt fått av Helle. Det är pimpat by henne också. Förut var det Ponies på också. Me like!)

13 nov Onsdag (eller är det torsdag möjligen) : update

Comme des Garcons. Är det bara jag som aldrig hört namnet förut? Och nu är det tydligen värsta guldruschen på H&M för dessa designade kläder där. Hmm..

Idag var vi hos FN och lyssnade på ett föredrag om minröjning. Jag vill bli engagerad! Sen var det en svenskalektion där vi skulle skriva "En dag med.." oss själva. För att lätta upp stämningen lite efter nationella provet igår. Jonas hade själv skrivit en text om en dag med honom. Jag ska nästan skriva in den här. Sjukt rolig. Och överdriven. Så det pysslade vi med. Sen tränade jag och har även bokat två körlektioner!

Nu ska jag slänga mig ut och övningsköra lite bara för det.

Har även haft stegräknare på mig idag. Ska se hur mycket jag har gått när jag kommer hem..

12 nov Onsdag: shoppingbegär

Jag har två alternativ:

  • Antingen bara köper jag det jag hittade idag i Vällingby och är nöjd med det (problemet är här att det går en del pengar då. Minst 500 kronor)..
  • ..eller så köper jag det och slår in det och får det i julklapp av någon, så slösar jag inga pengar. Problemet med detta är att jag måste vänta enda till JUL (vilket är ganska lång tid ändå) innan jag kan få dom.

Svårt det där.

 

 
 

Blir nog ett urval av dessa (om inte allt. Hehe) på lördag, så kan man i såna fall ta hälften och "köpa direkt" och hälften köper man och sen slår in och glömmer så får man dom i julklapp. Smarta jag, vällingby here I come (om jag inte hinner ändra mig. Höhö).


12 nov Onsdag: annorlunda google-länkar

http://elgoog.rb-hosting.de/index.cgi

http://www.google.com/intl/xx-hacker/

Hehe två sköna Google-sidor. Check it out, min bror var i exstas när han visade mig. Jag föredrar den sista.. Den är kul!

12 nov Onsdag: löständer i trappuppgången

Nationella provet i svenska (skrivdel) var över ganska fort. Jag, Catti, Helle och Bellan åkte sen till Vällingby för att fira (dock jag utan pengar). Hittade en hel del fint så blir kanske en sväng dit på lördag. Ska även köpa stövlar och regnjacka på Coop hade jag tänk. Man vill ju ha det som är mest fancy just nu liksom..

I Vällingby blev jag akut toanödig och varm och var tvungen att springa hem. Dock kom jag på att Oliver var och fixade med något i sin lägenhet i Blackan så jag slank förbi där och lånade toaletten. När jag kom in i trappuppgången möts jag av:



Nej jag skojar inte. Ett par jävla löständer, ett par glasögon, en mössa och en handväska ligger slängda i trappan. Dessutom stinker det rök i hela trappuppgången. Jag blir lite rädd och skyndar mig upp där Oliver berättar att det var en apfull  tant som låg i trappan och inte kunde stå när han kom in där, men hon ville inte ha någon hjälp. Så antagligen tog hon sig väl in men glömde alla sina fräscha prylar i trappen.

Fick sen springa och köpa lunch till Oliver och inne på den enda restaurangen/pizzerian på Blackebergs torg satte jag mig och väntade på maten. På ett av borden intill väggen stod det en skylt som löd: Ladies Corner. Eh? Något gulligt. Så brudar, det är där ni ska sitta om ni vill ha ragg. Höhö.

Nu ska jag för 28502670 gången hämta Leo. Imorn är det FN som gäller på förmiddagen, sen har vi en lektion efter lunch och sen blir det träning. I am in need of träning. Hehe.

11 nov Tisdag: DETTA hade Max bakom ryggen

Spänningen är över. DETTA hade Max bakom ryggen. FYYYYY! Helle är i alla fall glad..


11 nov Tisdag: snart får ni cliffhangerfortsättningen

Har gymmat stenhårt och nu kokat lite mat till mamma och mig. Det regnar ute! Ska ge er svaret på vad Max har bakom ryggen (som bilden visar några inlägg tidigare).. Spännande spännande!

Så länge får ni de sista bilderna från min mobil från den kvällen:






11 nov Tisdag: Hur du äter godis med barn

Såhär  äter du godis utan att ett barn ser och vill ha:
Du går med barnet till ett annat rum än det rum där godiset står och börjar pyssla med något.
Du ser till att barnet är upptaget.
 Du säger då att du ska gå och slänga något/dricka ett glas vatten eller liknande och ser till att barnet kan fortsätta med det den gör en liten stund själv.
Du går sen iväg och trycker i dig några godisbitar och återkommer sedan som om ingenting har hänt.

OBS! Akta dig för att andas på barnet om du ätit någon fruktgodis, han eller hon känner lukten direkt!

11 nov Tisdag: Hos Rikskuponger och Hur du äter godis med ett barn

Dagens huvudhändelse: Anders, Catti och jag var på besök hos Rikskuponger/Accor och intervjuade en väldigt nervös nisse om deras verksamhet. Ett tveksamt intryck men nu är det gjort.









Nu har jag haft en härlig lerpromenad med min hund och ska snart hämta Leo. Känns som att jag har umgåtts med den grabben varje dag i hundra år nu, och så kanske det är också. Men dom har godis hemma som jag snyltar på (gör en howtodo i nästa inlägg). Ikväll ska jag även gymma. Hej och håååå..

10 nov Måndag: övningskört

Jag har nu övningskört i den mrökaste skogen på Ekerö. Herregud att bo där utan gatbelysning. Men jag var bra! Sen körde jag Brommaplansrondellen, nästan hela. Det var också bra! Jag är  nöjd!

God natt!

/M

10 nov måndag: I found it!

Jag hittade min psykologibok. Den stod gömd åt fel håll i en papperspärm som jag i princip aldrig tittar i, förutom när jag tydligen ställde dit den boken. Höhö.

10 nov måndag: transorna på 90s


10 nov Måndag: hamburge-mellis

En svår och jobbig grej: Jag har tappat bort min psykologibok!

En glad och lätt grej: Vid halvtre-tiden i skolan stod våran matpersonal och grillade hamburgare till oss utanför skolan. Till det serverades Festis och hamburgetillbehör. Är inte det ganska fantastiskt, och ganska unikt?! Hur många skolor får nygrillade hamburgare som mellis? Hur många skolor får ens mellis?



Vi hade även redovisningar av våra arbeten om modernt slaveri på samhällskunskapen där det pratades om trafficking och vi kom in på varför det endast är killar som köper sex och inte tjejer?! Denna diskussion slutade i ett spekulerande kring att tjejer inte är lika dominanta, att det är svårt att tvinga en kille att få upp den medan en kille lättare kan "tränga in" i en tjej, tjejer har lättare att få sex osv osv. Slutsatsen blev dock att det är jämställdheten som spelar in..

10 nov Måndag: morgonupdate

Imorse hade jag en illusion av att jag, när Oliver gick upp vid klockan sex, gå upp och powerwalka innan skolan. Jag bestämde att om jag skulle ha svårt att somna om så skulle jag gå upp och gå, men efter bara ett antal minuter slockande jag igen och behövde till och med SNOOZA imorse innan jag gick upp vid halv åtta.

Jaja, jag tänkte i alla fall tanken till träning. Men har planerat in annan träning under veckans gång så det löser sig.

Nu är det skola..


Den här frukosten körde jag i lördags. Härligt!

9 nov SÖndag: bild mig och helle



Var bara tvungen att visa den här snygga bilden på mig och Helle. Vi gillar!

9 nov Söndag: längre update med 2 bilder och en cliffhanger

Nu blir jag lite sådär halvtrött. Har en hel del bilder jag vill lägga upp men denna jäkla idiotsida funkar inte just nu. Därför får jag berätta att idag är det fars dag och jag har köpt en huvudmassagesak som ni ska få se på bild när det vill funka. Jag ska även fira med att övningsköra till Blackeberg där vi ska lämna av lite hushållsprylar i Olivers lägenhetsförråd som vi fick.

Gårdagkvällen hos Leo gick bra. Vi åt lite mat, tittade på Stjärnor på is (en näradödenupplevelse, det sög så hårt!) och allmänt fredagsmysade. Sen var det Leo-ska-sova-mission vilket tog en timme eller så men efter hundra sagor, välling, springa ner på undervåningen och säga till de andra att vara tysta, lägga gosedjuren till rätta, borsta mitt hår, tända och släcka lampan så somnade han äntligen.

Resten av kvällen blev det inspelade idol-avsnitt. Så nu ni är jag uppdaterad!


Det va lite hög musik inne på 90s..



Oh jag fick ner dom här bilderna. Sen slutade det funka igen! Men nu blev det en liten cliffhanger på sista bilden här: Vad har Max bakom ryggen som Helle försöker uppenbara för allmänheten? Damdamdaaaaam, fortsättning följer..

9 nov Söndag: update

nu skulle jag ladda upp bilder för att vara lite kul men icke för det ville den inte. så senare..

8 nov Lördag: 90s i bilder






































Så nu har ni fått ett urval snygga bilder som Helle proffsigt fotat från gårdagen som startade hemma hos mig och slutade på 90s grymma dansgolv! Tack för en, som väntat, skitkul kväll!

7 nov Fredag: Anna dagens modellbilder





7 nov Fredag: JAG VILL VA FRISK OCH FESTA

Här sög updatarna. Igår var jag i skolan hela dagen (helt överspeedad. Har jag saknat skolan?) sen var det direkt till dagis och hämta Leo och därefter direkt till brommaplan för att möta Oliver och åka till hans mormor som bjöd på middag. Efter det gick vi och skrämde Elvira (Elvis jag vet att du blev rädd) från baksidan av hennes hus, vid balkongen. KnockKnock på fönstret.

Idag är det Hälsomässan som gäller. Jag känner mig pissig i mitt mående, gick hem från Oliver i morse och höll på att avlida av hosta, snor, utmattning etc. Hur ska det gå ikväll?

Jag är satans (så får man inte säga) taggad på ikväll, men varför i hela fridens namn måste jag vara sjuk. Och i och med att risken är hyfsad stor att man blir sämre efter en utekväll så kommer jag ta det jäkligt piano ikväll och inte vara ute särskilt sent. Kan inte missa mer skola nästa vecka pga en dum förkylning, så jag får ta det lugnt med det mesta ikväll. Ska se hur jag känner mig efter mässan, vi ska ju föra här hemma ikväll så håller jag totalt på att avlida så får jag väl bara föra (utan att föra) och sen skita i att gå ut. Hmm SÅ JÄVLA TRÅKIGT OCH JAG BLIR SÅ JÄVLA TRÖTT FÖR JAG ÄRS SÅ JÄVLA TAGGAD FÖR ATT GÅ UT IKVÄLL  MEN SAMTIDIGT SÅ JÄVLA OTAGGAD NÄR JAG INTE ÄR FRISK OCH RISKERAR ATT BLI SÄMRE!

Suck! Men vi får se, det ska nog ordna sig. Lägger in lite bilder senare tror jag. Va länge sen..

Grattizzz Anderzzz!

5 nov Onsdag: nagelbitare

Ni som biter på naglarna (inklusive mig själv) läs här.

Lite längre ner hittar ni artiklar om bajs på händerna också. Mmm I need to stop!

5 nov Onsdag: trött och funderingar kring fredag

Imorse somnade jag två timmar när jag kom hem och nu på eftermiddagen har jag sovit en och en halv timme till. Det verkar som att jag behöver sova, och jag hoppas fasen det hjälper lite också.

Funderingar om fredag: Antingen så är man bara med innan och sen får skita i att följa med ut eller så följer man med ut och tar det skitlugnt och dansar inte eller så dricker man ingenting på hela kvällen eller så följer man med ut och sen kör ett tag och går hem i bra tid..

Svårt det där, för jag har varit taggad sen förra gången vi var på 90s (det är rätt så lång tid för er som inte var med) men har även i baktanken att förra gången jag varit sjuk och tyckte att jag var relativt frisk (insparken om jag inte minns fel?!) så fick jag världens jäkla förkylning och förkylningsmunsår och hela skiten efter att då varit ute och var hemma typ en vecka efteråt. Det är inte heller så kul....

Men lutar mot att va med och gå hem i hyfsad tid och ta det hyfsat lugnt. Frågan är med alkoholen där, påverkar den ens förkylning mycket åt något håll?


5 nov onsdag: fråga om helvetet

Jag ligger och försöker läsa ikapp lite till religionen och avsnittet islam. I  boken är det lite funderingsfrågor efter några sidor och en fråga lyder (efter en förklaring av hur man inom islam ser på helvetet):

Om helvetet finns, vet du någon eller några som du tycker borde hamna där?

Man förstår att dom vill att man ska tänka utifrån islam men frågan är ändå lite grotesk på något sätt..

5 nov Onsdag: update

Jag är hemma idag med, för att safa. Det är nämligen lite typiskt mig att springa iväg och leva loppan lite för tidigt efter sjukdom så lika bra att ta det piano idag med. Hoppas ju på hel tillfriskning till på fredag då det vankas utgång.. Hoppas hoppas hoppas jag mår bra då!

Nu ska jag försöka sova lite, men vill bara berätta att jag ÄLSKAR MIN OLIVER!

(Såg Tropic Thunder och Wall-E igår. Dom va lite småtrevliga båd två. Sen valvakades det till klockan tolv med Fredrik och Filip, sen däckade jag, vaknade imorse, slog på TVn och Obama hade vunnnit. Grattis!)

4 nov Tisdag: Videosnutt om USA:s val "Don't vote"


4 nov Tisdag: Dagens..

Humör: Glatt
Kläder: Svarta mjukisbyxor, rosa linne, grå tjocktröja och ett par strumpor med hål i.
Gjort: Sovit till halv elva, ätit en tallrik fil och åkt till skolan där projektarbete har gjorts. Även gjort ett tal i matteboken.
Planer: Åka till Oliver och äta middag
Ser på: Mörker utomhus
Lyssnar på: Tystnaden för tillfället
Läser: Just nu håller jag på med boken Spelet av Neil Strauss
Dricker: Te och vatten
Äter: Har konstigt nog inte varit hungrig idag så åt en tallrik yoghurt på morgonen, sen tog jag en kopp te och mina hemgjorda skorpor nu på eftermiddagen. En fryst bulle och lite nötter slank ner också.
Vill ha: Ett par skor från Zara och en ostkaka

Bästa: Att det är hälsomässan på fredag!
Sämsta: Att jag är lite sjuk
Barn: barn?
Väder: Märkt och lite kyligt I guess


4 nov Tisdag: ps med mobil + update





Jag har photoshopat lite med mobilen vid olika tillfällen. I like the results!


Nu ska jag snart sticka till skolan, trots hemmadag, och firra lite med projketarbetet. In need. Funderade på att ha uppesittarkväll med Filip&Fredrik och deras valvaka, men resultatet kommer ju tidigast klockan fem på morgonen så, mer värt att ställa klockan då. Men we'll see..

3 nov Måndag: Lassie

Jag tvingades hämta Leo idag, trots sjuka i och med att jag gillar pengarna. Han hostar som ett monster så jag kan  nog inte smitta honom, snarare tvärt om. Vi tittade i alla fall på Lassie (någon nyutgåva) och jag satt och kände hur sorglig den var när dom var tvungna att sälja Lassie till  några rika snobbar men Lassie rymde hela tiden tillbaka till sin gamla familj och dom fick gång på gång gå tillbaka med Lassie till dom rika, FAST både Lassie och den gamla familjen älskade varandra.

Sad story, vet dock ej hur den slutade men jag hoppas på bra!

Känns som att jag borde vara hemma imorn också, för säkerhets skull, men jag blir helt galen efter en dag hemma. Vad ska jag göra imorn då? Jag ska ju ligga stilla bara, men jag har göra-nytta-nojja hela tiden. Sluta upp och bli frisk! Så vi får se hur dagen ser ut imorgon. Jag som ville träna också. Suck!

3 nov måndag: kommentarer

Hahah man märker när Sp3e har lektion i datasalen: man får kommentarer i bloggen (vilket hintar på att det inte är en särskilt seriös lektion i och med att detta pysslas med. But I like it..)

3 nov måndag: sysselsättning för sjuka


Det här sysslar jag med en sjukdag som denna. Fredag hela veckan-parodier..

3 nov Måndag: fint köp från Birka



Ett fint köp på båten



Vissa tyckte att bilden över var way too snygg  och "fjortis.se" (brukar ni hänga där? Borde jag lägga ut mig?) så jag kompenserar med denna, som är ÄNNU snyggare. Ahaa..

3 nov Måndag: sjuk

Jag är sjuuuuk. Igen! Orka orka orka. Nej! Imorse hade jag knappt nån röst och halsen var rätt tjock så jag bestämde mig, mogen som jag är och tänker på min hälsa, att vara hemma idag första skoldagen efter lovet. Dock gör halsen inte lika ont nu, men var nog ett klokt beslut att vara hemma ändå. Så får vi se hur jag känner mig imorn.

Nu ska jag gå och göra frukost!

2 nov Söndag: Birka Paradise i bilder




Vi hade det trevligt i Felix och min hytt innan middagen (ja 8 pers satt i en tvåmannahytt)



Lyxsviten som vi fick se på visningen innan alla gått ombord (två våningar)


Jag och Jennifer


Felix och Jennifer


Jag och Josse


Jag var tvungen att spela litet barn och sno lite från barnbuffén på lunchen..


Är man på båt så måste man spela..


Och det vanns..


Felix och jag gick på joggingspåret längst upp på båten. Vem fan joggar på en ettdygnskryssning?


Det blåste och var kallt, men solen sken.


Våran hytt var mysig


Vi var snygga


Frukosten var god


Discot var bra


Det blåste på däck


Det blåste ännu mer på däck


Felix satt och inväntade avgång

2 nov Söndag: update

Nu hade jag tänkt ladda upp tusen bilder men så funkar inte det så ni får vänta lite. Är för övrigt inte helt nöjd med denna söndag då jag börjar känna av en härligt förkylning igen. Jag blir galen. Var därför tvungen att ställa in gymmet idag för att inte utveckla denna början till förkylning till något stort.

Igår kom vi hem från båten vid fem och kvällen bestod av TV med Oliver vilket var mysigt. Fick ett väldigt bra sms av helle som sa Spår i mörker på tv4plus och sappandet gick genast dit. Mm den är bra, men läskig! Sen slockande vi vid tolv och sov till elva idag. Jag behövde! Så nu stter jag här och pysslar med bilderna och ska snart äta havregrynsgröt och ta det lite mer lugnt. Greys Anatomy?

Kryssningen kommentar:
En full övre medelåldersgubbe snubblar över sin väska precis när dom ska ta hissen ner till landstigning i Stockholm igen och hans kompis garvar lite och säger "Ja hoppilandkalle visst men det här vette fan" och hjälpte honom upp igen. Så alkoholhaltigt var det vid AVSTIGNING!

1 nov Lördag: Birka-update

Hemma igen efter ett skitkul dygn på Paradiset. Lite vågigt, rätt många spårade medelåldrare som söp från påstigning till avstigning, jävligt bra disco på poolen, god mat (varav två bufféer klämdes idag), taxfree och en titt i lyxsviten (som kostar 7500 kr per natt och person. Hej och hå).


Vi är verkligen snygga..


 .. eller helt mongo när man jämför med dessa snyggingar!

Fler bilder kommer imorn..