23 feb månd: klockan 04:24

klockan är 04:24 och här sitter jag. Skulle ju kunna sätta mig och kolla Oscars-galan liksom, så tidigt/sent är det nu. Det är så svårt när man ska flyga, för hur mycket man än äter på innan man åker så är man ändå hungrig när man kommer på planet. Men vi får se hur det går, orka spendera alla pengar på Arlanda liksom.

Hur som helst, ha det superbra här hemma! Jag älskar dig Oliver och ni andra (ni vet vilka ni är) ser jag fram emot att träffa om en vecka igen.

På återseende!

22 feb sönd: ready to go

Sitter här och dricker te, blir alltid så varm när jag dricker te,  nästan svettig (i och med att jag nästan alltid har en stor morgonrock på mig när jag dricker te) och har rakat benen och packat i princip klart, så nu är jag redo för lite semester!

22 feb söndag: belong




22 feb söndag: lite mycket snö



Jag är inte helt nöjd med vädret. Jag är en sån människa som cyklar året runt oavsett väder och idag var det jäkligt snöigt och blött. Det snöar fortfarande, och blåser. Hörni det ska bli skönt att åka till lite varmare breddgrader. Vädret kanske inte är på topp där heller men varmare är det i alla fall.

22 feb söndag: myskväll igår och mirakulöst hinnande idag

Efter svenne-kvällen med melodifestivalen och semlor gick vi hem till Oliver och började titta på Australia. Vi insåg dock att den skulle sluta väldigt sent och jag är rätt trött av mig när jag kollar film sent så vi avbröt den och jag somnade något senare efter lite godis- och chipsätande. Vi lyckades även hälla ut hela dippen i sängen så det var bara upp och byta lakan. SEN fick jag sova.

Idag var det träning, som vanligt, på schemat och av någon underlig anledning var det stopp i tunnelbanan så min tub som skulle gått 14:31 kom inte förens ca 14:45. Skitbra när man har bokat en biljett till ett pass som har varit fullbokat flera dagar tillbaka. Kommer man inte och hämtar ut den 10 minuter innan passet så släpps den. Jag kom dit prick klockan tre (då passet började) och helt mirakulöst fanns det EN biljett kvar, som jag fick och slängde mig in på passet. Helle och jag körde järnet!

Nu ska jag packa och fixa lite..

21 feb lördag: halkbild


Jag halkade och Hilma var road


Har nu varit ute och halkat lite på promenaden, en och en halv timme i otroligt härligt väder! Nu är jag mitt uppe i semlornas värld, vi får se hur detta slutar..

21 feb lördag: igår och idag

Skolan var snabbt överstökad, sen var det direkt till gymmet och sedan direkt till Friskis där jag även tog hon innan mig pass. Efter det var det taxi till Nockeby där en pågående restaurang-middag (farmor fyllde 80 år och tillhörande kusiner, pojkvänner och släkt var där) höll på (hade börjat kvart över sex, jag kom vid åtta) och sedan hem till oss på "efterfest" där det var uppladdat med massa olika sorter från Systemet, min iPod och nötter. Trevlig kväll, bilder kan komma.

Idag är en underbar underbar underbar dag så jag hade tänkt ta med mig hunden och pojkvännen (som att han går i koppel..) på en promenad, och sen blir det till att baka semlor. Och en dag med mycket fotande, så bilder koooommer (åh så spännande, inte sant?!)

NJUT AV VÄDRET, GE ER UT PÅ PROMMIS

19 feb torsdag: Du vet att du lever i 2009 när..

2009

Du vet att du lever i 2009 när;

1. Varje gång då går på fest lägger du ut en bild på bloggen elr liknande.
2. Du har inte spelat harpan med riktiga kort på år och dag.
3. Anledningen till att du inte har kontakt med folk är för att du inte har dem på msn.
4. Du letar genom hela huset för att hitta fjärrkontrollen till tv'n i stället för att trycka på en knapp på tv'n.
6. Din eftermiddagsaktivitet är data och du är alltid inloggad på msn även fast du inte är där.
7. Du läser listan flinar och nickar.
8. Du tänker på hur sjuk det egentligen är att sitta och läsa den här listan.
9. Du var för upptagen för att märka att nummer 5 fattas.
10. Du kollade tillbaka för att se att det var sant.
11. Nu skrattar du åt dig själv.
12. Kopierar denna ifall du gick på det, jag vet att du gjorde det

19 feb torsdag: Hur tittar ni på film?

Oliver och jag tittade på film igår, Passenger 57. Jag har en förmåga att när man ser på film prata sönder filmen, kommentera allt dom gör och även hålla för ögonen när det är lite läskigt. Oliver blev lite galen och redogjorde för mig hur det ligger till:

"Det är inget kul att kolla film med dig, du håller fan alltid för ögonen. Om det är läskigt håller du för ögonen, om det är roligt håller du för ögonen, om det är pinsamt i filmen håller du för ögonen, om det är spännande håller du för ögonen. Du missar ju halva filmen.."

Ja men jag kanske vill hålla för ögonen för att det känns bättre då. Problemet kan dock vara ibland att jag håller för ögonen och sedan måste jag fråga vad det var som hände eftersom jag inte tittade på den scenen.

19 feb torsdag: 3 saker att göra med en ros + dagen

Dagen innan alla hjärtans dag fick vissa utvalda rosor i skolan, vi hjälpte Carro med sin ros och här kommer tre saker man kan göra med den:


Catti bröt av alla taggar från stjälken (som var superlång)


Sen fick hon en som fastnade i fingret och framkallade ett blodbad i miniatyr från Cattis finger


Fabian valde att köra lite dragon-style och skaffade sig tagg-knogar


Idag har jag annars varit i skolan och sedan ätit lunch med mamma på det superbra Friskis-caféet samt tränat efter det. Och växlat pengar till Euro har vi också hunnit med. Ikväll blir det till att äta middag och kanske gå till Oliver och sova.


18 feb onsdag: dagen i bilder

Dagen i bilder



Den började med norsk fylla kombinerat med hela haver stormar. Man stod utanför den upptejpade linjen och snurrade runt en bandyklubba tills musiken slutade då man skulle springa och ta en stol. Det såg ut ungefär såhär, alla var så snurriga så dom ramlade innan eller över stolarna/varandra.



Sen hittade jag Sophia som hade pysslat



Såhär fint hade hon gjort till deras skiva



Sen ska Max få vara med i bloggen också



Eftermiddagen spenderades i rekvesita/kostym-förrådet i skolan på scenografin



...

18 feb onsdag: silvertejp

Dagens skämt-ämne i klass Sp3e med Jonas Mejer: SILVERTEJP!

Jonas tar fram en silvertejp-rulle ur väskan på lektionen
"Det är så jäkla bra med silvertejp, funkar till allt. Speciellt nu när jag och familjen ska till fjällen. Då kan man tejpa fast barnen i liften till exempel. Hej då, nu ska pappa på after-ski, lite pjäxdans."

"Okej, vi kör lite klassråd innan vi börjar med kriminologin.. Vi kommer aldrig börja med kriminologin" mumlar han (då vi förra samhälls-lektionen hade nyhetsdiskussion hela lektionen) "Jag går ut och tejpar lite då" säger han och går mot dörren. "Ja tejpa igen din mun då" skriker Pernilla.

Jajamensan, mera silver-tejp till folket!

18 feb onsdag: apan hoppar



Jag skulle ladda upp en annan bild men denna var den enda som funkade så, hoppelihopp ap-rackare.

18 feb onsdag

Frukost i skolan, sen väntar en skoldag till kvart i fyra, Leo-hämtning fyra (ja jag får springa) och sedan ska jag väl till Oliver ikväll. Ha en bra dag!

17 feb tisdag: godnatt



Har kollat nya Greys, nästan hela första House-avsnittet för säsongen och hade nu tänkt kolla Ugly Betty men känner att mina ögon svider och mitt huvud är lite för trött. Får bli sleepy-time nu för min del. Nattinatt!

17 feb tisdag: När tar man ut vinsten på en lott-vinst?

Vi diskuterade idag på tunnelbanan när man tar ut pengar för en vinst på en lott?

Det kan bero på vad det är för lott, hur mycket man vinner. Är det en tia-lott och man vinner tio kronor tar man nog en ny lott (såvida man inte ska köpa godis eller liknande, då skulle jag nog passa på att ta ut pengarna) men vinner man på en Trisslott beror det på vilket humör man är på. 25 kronor är ändå lite pengar (om man tänker ekonomiskt, en godis-penning det med) men samtidigt känns det större chans att man vinner på en Trisslott då den kostar lite mer än vad den Tia-lott gör (jag vet att det är en på miljonen som vinner även på Triss, men ändå).

Vinner man mer än 50 kronor skulle i alla fall jag ta ut pengarna. Orka ha vunnit, ta nya lotter och sen inte vinna på någon av dem. Men samtidigt, är man inte med och spelar kan man inte vinna..

17 feb tisdag: Miljödag och photoshopad bild



Jag skulle försöka mig på photoshop igår innan läggdags. Detta var vad jag skapade. Inte särskilt svårt men alltid något.
Hade miljödag på förmiddagen idag då vi fick se filmen I elfte timmen, höra på föreläsning från WWF samt prata lite om det. Intressant, och jag vill uppmana alla att släcka lamporna kl 20:30 den 28 mars för att stödja kampen om miljön.

Enkla saker man kan göra:
Cykla till affären istället för att ta bilen
Åk tåg istället för flygplan
Källsortera
Välj närodlad mat
Släck lampor och stäng av Stanby:er
Ta med påsar till affären när du handlar
Använd lågenergilampor
osv osv osv.

Listan kan göras lång, och enkelt är det att tänka på dessa väldigt små saker. Lär mer
här. Har vi råd att inte göra något?


16 feb måndag: Ett annat sätt att leva

Igår, efter att ha sett klart på Beck och tagit del av K-G Bergströms gäster i hans program, började jag titta på en serie på tvåan som hette Ett annat sätt att leva. Det handlade om en brittisk kvinna i 40-årsåldern som levde ett hektiskt liv och nu skulle ge sig av till Amazonas regnskog och leva med ett isolerat indianfolk.

det häftiga med detta var att indianerna var så välkomnande, så inbjudande. De ville lära henne saker och få reda på saker om henne, och den enda ogifta mannen i byn satte direkt upp målet att gifta sig med henne. De levde ett så annorlunda liv i jämförelse med oss här i storstäder.

Dessa indianer jagade med egen-täljda spjut och grillade djuren rakt av över en eld och åt sedan. Det var allt från vildsvin till apor. De hade inga kläder (förutom vissa kvinnor som täckte sitt underliv, men på festen där hon och den ensamstående mannen skulle gifta sig så sa kvinnorna i stammen att männen gillade tjejerna mer om man visade hela sig) och byggde allt själva. De lever i en djungel där varje litet djur kan döda dig.

Regnskogen skövlas mer och mer och en gång hade en man gått in för nära deras by så hövdingen hade dödat honom med ett spjut. De tvekar inte att döda en människa om de kommer för nära men samtidigt var det så gästvänliga mot den brittiska kvinnan och film-teamet, så de har båda sidor av realtion till yttervärlden.

Allt slutade med att hon och mannen blev gifta (man sjöng en sång och sedan skulle hon bjuda på en dryck till alla) men hon var sedan tvungen att föklara att hon inte kan stanna utan måste åka hem då flyget går. Han sa flera gånger att han ska vänta på henne, vänta tills hon en dag kommer tillbaka. Hon grät och alla kvinnorna i byn nästan slet i henne för att hon skulle stanna och komma tillbaka med sina två döttrar.

Verkligen ett annat sätt att leva!


Foto: Richard Maxwell/BBC


I serien Ett annat sätt att leva får vi möta sex brittiska kvinnor som antar utmaningen att lämna sina liv och familjer för att leva en månad med urbefolkningar i några av de mest avlägsna delarna av världen. I denna resa över kontinenterna får vi följa varje kvinnas personliga utveckling - kommer hon att växa med utmaningen eller kommer hemlängtan att ta över?

16 feb måndag: sugen på dessa



Är lite sugen på någon av dessa, ska se vad det kostar..

Annars: nya Ugly och Greys ute- downloading pågår (i takt med att piratebay-skaparna döms vilket är förjävligt!)

16 feb måndag: Leo är inte äcklig





Leo tar upp vit snö där ingen har gått och säger: "Nu är inte jag äcklig va?!". Jag svarar att det är han inte eftersom han tar helt ny vit fin snö, men när han tar snö med grus och smuts i, då är han äcklig.


16 feb måndag: Gamen får IG och gymmet gick bra

Vi hade bestämt oss för att ge Beck-filmen Gamen en ny chans (då vi förra gången höll på att gå under av uttråkning hemma hos Helle) eftersom den gick på TV igår, men efter att ha sett den andra gången kan vi nu helt klart konstatera: Gamen är inte okej! Den håller inte måttet för en Beck-film och det är inte okej. Icke godkänt för den filmen alltså..




Dagen har annars flutit på bra med gym i morse då jag körde på ordentligt och en lektion i skolan. Havregrynsgröten slank ner fint nu till lunch/mellis så nu väntar lite fix och trix med datorn (= plugga in skrivaren och högtalarna i min bärbara dator samt uppdatera iTunes så jag sedan kan uppdatera min iPod)

/M

15 feb onsdag: med barn vid 12 års ålder

Nu har jag hittat något att bli upprörd över (tänk att det ska behövas för att jag ska få inspiration till ett inlägg med mycket text)! En tolvårig pojke vid namn Alfie från England som inte vet hur mycket en napp kostar ("mycket skulle jag tro" säger han i en intervju) har gjort en femtonårig brud på smällen.

För det första: Är man tolv år känns det som att man inte riktigt vet att sexuella kontakter existerar och att man inte har full koll på sin kära lilla snopp. Jag vet ju dock inte hur killar funkar i tolvårsåldern, men TOLV liksom, det känns för  mig lite främmande att ha sex då. Han har inte kommit i målbrottet än och han får veckopeng lite då och då (som han uttrycker det i intervjun) så dom vet inte riktigt hur dom ska ha råd med barnet.


Alfie's dad Dennis yesterday told how the lad does not really understand the enormity of his situation - but seemed desperate to be a devoted and responsible father.

He wanted to be the first to hold Maisie after the hospital birth. He tenderly kisses the baby and gives her a bottle.

And Dennis, 45, said: "He could have shrugged his shoulders and sat at home on his Playstation. But he has been at the hospital every day."

Maisie was conceived after Chantelle and Alfie - just 12 at the time - had a single night of unprotected sex.




För det andra: Är man ens ihop med någon när man är 12 år och tjejen är 14? Och om man nu mot alla odds är det, kommer man ens på tanken att ha sex? Jag trodde man skrev lappar eller skickade en kompis och frågade om man fick chans på den andra och sen höll man lite i handen och inget mer med det. Mest tillsammans för synes skull. Men i England gör man tydligen annat..




Hur som haver, lycka till med babyn (den lär ju i alla fall få leva länge med sina föräldrar..)

Ni kan läsa om det hela
här.

15 feb söndag: helgen som gått

En trevlig helg har gått med mycket tid spenderad med Oliver och avslutats med träningspasset på Friskis som vanligt! Only one week left tills jag åker till Kanarieöarna. Sköna tider!

Mamma hade gjort fina små hjärtan till fikat i helgen:




Dagen innan var vi och köpte Pingvinstångar:

Då blir  man souperglad


Jag känner att jag inte skriver så mycket vettigt utan mest lägger upp bilder, får se om det blir ändring på..

14 feb lördag: glad allahjärtansdag

Glad alla hjärtans dag!


13 feb fredag: shopping i stan och bildspel från gårdagens handling

Har varit i skolan och sedan i stan med Carro. Vi sprang runt på lite ärenden, fikade och sen råkade jag köpa ett par skor på Oasis. Dom var dock på rea så det var okej! Nu ska jag hämta Oliver med bilen, han kan inte gå med sin inflammation i benen, och sen blir det hemma-middag ikväll med hela familjen för en gångs skull. Trevlans!


Felix och jag var och handlade igår, och även hundmat stod på lappen..


Felix provade lite utrustning


Sen bad jag honom hämta Hilmas mat, han kom med denna..


Jag sa att det där är typ en portion för Hilma, Felix försökte med sina hundögon, dom bet dock inte på mig..


..Han fick prova igen och då såg det bättre ut.


Han fick bära ut den


jag bar hundgodiset, det va jobbigt det med..

HA EN TREVLIG FREDAGSKVÄLL!

12 feb torsdag: dagens update och Tony Montana


Jonas hade gjort frågor till en dokumentär om kriminalitet  och maffia/gangster-ligor som vi såg och i slutet av diskussionsfrågorna står det: Lycka till! Tony Montana

Skolan flöt på, kom med drogleverans till Oliver (han har förmodligen någon inflammation i benen) och ska nu snart häma Felix. Sen blir det handling och sen ska jag nog sova hos min kära pojkvän ikväll. Imorn är det fredag för er som missat eller för er som, precis som jag, trodde det var det idag..

11 feb onsdag: liten update

Igår gick Oliver och jag upp och bakade kladdkaka klockan tio på kvällen. Den blev god! Man måste vara lite spontan har jag kommit fram till, and that is good..

Har stått och tittat på Leo när han åkte på arslet i en backe en timme och nu gjorde jag en väldigt lyckad, improviserad, wok till mig själv. Tänk vad min matlagning har utvecklats.


Massa mums i, och soyan gör det lite brunt.


Sen tycker jag att jag kör lite lite bil nu för tiden, måste ju hålla igång så jag inte tappar mina skillz. Får ta en sväng någonstans någon dag.

Kvällen blir Ugly Betty (kollade senaste utkomna Greys igår, bra som vanligt!) och lite läsa tror jag.

/M

12 feb onsdag: detta skulle göras

Denna eftermiddag, då jag slutade 11:15, hade jag planerat att pyssla med:

1. Kolla kurser på högskolan
2. Kolla andra utbildningar
3. Göra geografin
4. Träna inför högskoleprovet
5. Vila
6. Göra datorkunskap

Övrigt-sysslor om jag inte gör det andra:

1. Kolla bloggar och blogga
2. Måla naglarna
3. Kolla shopping på internet
4. Planera min ekonomi (som aldrig funkar, men känns bra när man tänker tanken i alla fall)

Jag har hunnit med att göra klart datorkunskapen (sket i skollunchen och satte mig i ljushallen och gjorde den), ätit lunch har jag gjort hemma och nu ligger jag i sängen vilket betyder vila. Ska snart ta tag i högskoleprovet, ikväll blir det nog utbildningsletande och geografi!


Pluggit värre i våran projektgrupp. Här har ni oss alltså, ryggarna på skolmats-projektgruppen (som Helle så fint har fotat och döpt kortet till nördarna)

11 feb onsdag: ta hjälmen på i skidbacken

Folk som skiter i hjälm i skidbacken (Catti och Carro mfl, ja typ alla utom jag som är lite för nördig och lite för "ta-det-säkra-före-det-osäkra", känn er träffade.. And that's because I care about you) är inte smarta! Det är superfarligt, man har faktiskt saker att skydda där inne i huvudet. Tänk om man skulle ramla och slå sönder huvudet, förstå vad man skulle ångra att man inte drog på sig en hjälm, som dessutom värmer, istället för att skita i den.. Och jag säger detta för att jag inte vill att ni utan hjälm ska göra illa er!!

Ni skulle sätt mig förut, jag hade en jättegammal vit, helt rund, hjälm som jag åkte runt i. Ja jag hade i princip ett äggskal på huvudet. Nu har jag graderat upp mig lite till en blå sak (som egentligen är min brors men den är för liten för honom och min svarta hjälm med blom-klistermärken där bak passar honom bättre så vi bytte) som värmer skönt om skallen. Ja hörni, den både värmer, klär och skyddar. Otroligt!

Så dagens budskap blir: TA HJÄLMEN PÅ I SKIDBACKEN!


Man kan till och med prata hands-free i mobilen. Skitsmart!


Nästa diskussion och förmaning blir cykelhjälmen. Det inlägget kan göras långt (då även jag slarvar med den, varför? Jag är ju så duktig i skidbacken.. Ska reda ut det med mig själv) så jag återkommer..

10 feb tisdag: update och järvsöbild

Big plans för alla hjärtans dag. Eller det ska bli en sån där överskattat mysig dag där allt ska va perfekt. Lycka till! Men det ska nog gå bra..

Blir jobb på Friskis ikväll och sen hem till Oliver.

Vi har företagsmässa idag i skolan så det är´ett väldigt säljande och det grillas korv. Ett härligt mellanmål.

Söt bild på mig och Elli från Josses kamera i Järvsö

9 feb måndag: äta en semla och fixa naglarna

Jag har gjort massa saker och ingenting ikväll, framför allt tittat på utbildningar och känt mig lite mer förvirrad. Ska nu ta mig ner och äta en semla samt fixa till mina naglar lite.


9 feb måndag: förkyld och dagens fråga

Vaknar upp förkyld, som jag redan var igår kväll. Hade SYO-möte och två lektioner, nu ska jag snart till Leo.

Dagens fråga: Varför tycker vissa, även jag ibland, att det är pinsamt att det låter när man kissar?

8 feb söndag: Järvsöresan och bilder i korta drag

Hemkommen från Järvsö med mycket mycket snö, lite skidåkning, fika, mat, vin och ölspel. När vi vaknade i morse (efter att ha hängt på Järvsös enda krog igår) var det i princip snöstorm så vi bestämde oss för att skippa skidåkningen idag och starta lite tidigare med hemresan i bilen då de varnat på TV att man gärna skulle strunta i att åka bil idag.

Sagt och gjort, vi hade inte kommit mer än någon kilometer så står en bil i diket och den andra har blivit påkörd mitt i vägen. Det är snömoln efter alla bilar, jättedåligt plogat och snöar oavbrutet. Vi tar oss vidare och under våran resa ser vi ytterligare bilar i diket, åker förbi en olycka på landsväg/motorväg där det är en sjukligt lång kö eftersom det är tvärstopp där de krockat i den filen. Precis efter vi åkt förbi där spärrar polisen av båda körriktningarna, så vi hade tur.

Sedan är det en olycka med hästsläp inblandat och plogbilarna kör sakta på motorväg (vi fick sätta på varningsblinkers för att bilar bakom inte skulle komma i 110 och köra rakt in i oss och kön som körde i ca 40 km/h). En riktigt snöresa hem blev det, och här var det regn i princip. Från en meter snö till regn.

Har blivit lite förkyld (har bara gått och väntat på det, familjen har varit, Oliver har varit och detta hårda väder uppe i Järvsö med skidåkning och dricka på kvällarna sätter sina spår). Så ikväll ska jag mysa hos Oliver och titta på Beck!

Resan i jättestora drag (kommer mer bilder sen)

Min farbror spillde ut kaffe på sina byxor så vi köpte honom ett kinderägg för att muntra upp..


Sen blev det lite jäger när vi kom fram (pappa tyckte det va synd att det bara fanns ett stort shot-glas, synd om oss alltså eftersom han tog det största)


Hang around i en av stugorna






Dagen efter en wiskey och lite ölkorv på en trevlig jultallrik.

5 feb torsdag: hej då

Hej då! Nu blir det lite skidor för min del, och jag håller med Helle, hoppas jag hinner hem till Beck på söndag!


När jag skulle åka hem från gymmet var det visst någon som hade glömt sin sko. Hmm, det är intressant, hur gör man det? Förmodligen hade människan skon i väskan och den ramlade ut (får vi hoppas, annars var hon nog så packad att hon inte märkte att hon endast gick i en högklackad sko)

5 feb torsdag: magont kvar

Vaknade med magontet kvar, dock lite mildare nu. Måste dock gå till skolan pga läxförhör på Datorkunskapen och för, enligt vår lärare, supersvårt avsnitt i Geografi som man måste vara med på lektionerna. Suck, borde vara hemma! Men idag kommer jag gå hem direkt om jag känner av mer av magen, och inte va kvar tre timmar som jag var igår. Pappa har hur som helst lovat att skjutsa mig till skolan!

Slutar tolv och då ska jag förbi Oliver och säga hej då, sen bär det av till Järvsö och skidbackarna..


4 feb onsdag: ännu en rolig video


4 feb onsdag: djävulsk magknip

Jag fick fruktansvärt ont i magen idag vid lunch och det vägrade släppa. Vid redovisningen på scenografin kände jag hur det började flimra för ögonen och jag var svimfärdig. Gick ut och till syster i halv trans och kände hur min hals tjocknade. Tror jag blev så chockad över hur min kropp hade reagerat. Fick ligga i en säng i ett rum hos syster och vila med spypåsen i högsta hugg. Usch det var hemskt läskigt! Ringde sen mamma som som tur var kunde komma och hämta mig. Nu är det vila för min del!

4 feb onsdag: tidigt

Det är så tidigt när klockan ringer klockan sju och det är mörkt och det är skönt i sängen, visst är det?! Men man tvingar sig upp, för man ser fram emot att träffa sina vänner i skolan, och jag ser även fram emot att träffa min pojkvän ikväll. Och Leo såklart (höhö).

/M

3 feb tisdag: ritar och tecknar

Jag fick just ett rit-ryck och ritade en hel teckning och blev rätt nöjd, hör och häpna! Jag har bestämt att jag ska måla alla tavlor till våran lägenhet i framtiden. Det blir kul!


3 feb tisdag: mys i sängen

Nu har jag parkerat mig i sängen med lite småplugg. Det är mysigt att ligga i sängen med datorn, tror jag ska göra te och skorpa (eller chokladbit) snart, då blir det ännu mysigare!


3 feb tisdag: bra gjort

Underbar tur med Malin och hundarna. Nu står mina skorpor på torkning i ugnen och jag har även hunnit skriva in massa recept i min receptbok, bränna en skiva jag lyssnat sönder under eftermiddagen, plockat ur disken, sorterat mina andra cd-skivor osv. Bra gjort!

3 feb tisdag: effektiv dag

Efter att ha drömt massa konstigt vaknade jag upp hos Oliver och tittade lite på TV. Cyklade sedan hem, ställde fram alla saker för skorpbaket och gjorde i ordning havregrynsgröt med färska bär på samt hämtade tidningen. Spontan-gjorde lite ny müsli som jag satt och vaktade precis bredvid ugnen så den inte skulle brännas som förra gången. Jag rörde om ofta och när jag skulle sätta mig ner och ta en tugga havregrynsgröt så inser jag att det har hunnit bruna till sig lite. EN TUGGA GRÖT! Jaja, det blev inte så bränt som förra gången (som ändå gick att äta) så jag är nöjd!

Snart kommer Malin ner, vi ska gå på hundpromenad. När jag kommer hem blir det skorpbaket och Leo. Och packa till Järvsö.







Detta känns som en effektiv dag, fast jag hinner dock inte hänga med Carro som jag hade tänkt, men hon överlever nog, right?!

2 feb måndag: ikväll blir det Olivers säng

  

Imorn blir det skorp-bak och Leo, ikväll blir det Olivers säng!

2 feb måndag: leos vantar

Leo: "Nej jag vill inte ha dom där vantarna.."
Jag: "Varför inte då?"
Leo: "Dom är inte snygga"

Jag förklarade sen för Leo att dom var jättesnygga och hade coola reflexer på, och  han insåg att dom var snygga tillslut och satte på sig dom.

Imorn är jag ledig!


2 feb måndag: Mac-tårta

cd-printer-cake pictures
Elvira står näst på tur i födelsedagsordningen; do you want this cake?

2 feb måndag: skön säng, gym och en video

Jag måste säga att jag tycker min kära pojkvän är väldigt duktig som går upp innan 06:00 varje morgon för att jobba! Jag vaknar till när han går upp och pussar hejdå, sen somnar jag om och vaknar någon timme senare när jag ska gå upp och oj vad sängen känns varm och skön då..

Tog mig i alla fall till gymmet imorse och höjde vikterna på alla övningar. Sjyst! Sen blev det lite lunch i skolan med Helle och Carro och sedan en onödig lektion.

Senare är det Leo, nu är det lite plugg och lite annat smått och gott.



Ni får en till mysig video

1 feb söndag: skitkul video

Middag blev grymt god! Quinoa med räkor frästa i soya, ingefära, vitlök, olja, lime osv med halvwokade färska grönsaker till. MUMS!



Jag höll på att garva ihjäl mig när jag såg den här!

1 feb söndag: träning och ekologiskt

Sov länge, käkade frukost, kollade lite repriser på TV, flamsade lite mer Oliver och sen åkte jag på favorit-passet på Friskis. Efter träningen handlade jag lite mat tills ikväll och lyxade till och med till det med lite godis på Ö&B för ikväll. Ni har väl inte glömt... BECK PÅ FYRAN, nya Beck!

Har kommit fram till att jag köper ekologiskt när det kommer från djur (tex ägg, mjölk etc) men bryr mig inte så mycket när det gäller annat så som bröd tex. Vi får se, kanske tar man steget någon gång och inser att man borde köpa även annat ekologiskt. Men jag är nöjd med min insats for now!

1 feb söndag: nattsnack efter The green mile med lite bilder från i fredags

Jag är vaken klockan ett efter att ha kollat på film! Det är duktigt av mig.. Har sett Den gröna milen med Tom Hanks (filmen började klockan nio och slutade kvart i ett). MYCKET BRA FILM!

Nu ska ni få lite bilder från våran religionslektion i fredags där flygplanstillverkning stod på agendan:


Pernilla vek snabbt ihop sitt flygplan medan Philip satt en bra stund och pillade med sitt "långflygande", otroligt detaljerade, plan.


Sen tvingade jag dem rita taggar på sina plan så det blev lite real stuff!


Sofie ritade på..


Ready


Set


GO


Uppställning. Philip förklarar här hur långt hans plan kommer flyga och Pernilla och Sofie lyssnar skeptiskt.


Fabian ville vara med och gjorde überfort ett eget flygplan. Har en film på vem som vann, ska se om jag kan få upp den sen